kzugaj Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 W koncu chlop jakos zaczal szpachlowac i szlifowac. Po 10 kolejnych modelach dojdzie do wprawy w podglaqdaniu zdjec orginalow. Uczy sie powoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 Szpachlować i owszem, nawet bardzo, ale szlifować chyba jeszcze nie zaczął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 Reklama pilników? Szybko się kończą? Dlatego ja swoje kupuje w Rosmanie i nie przepłacam haha Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 Prawda. Wszystkie pensetki, pilniczki, szczypczyki czy nakładaczki do pudru z napisem "modelarski" mają przemnożoną cenę przez 6. Połowę warsztatu mi żona przyniosła z drogerii. Zwłaszcza patyczki szlifujące są takie same, a wręcz jest o wiele większy wybór i kosztują grosze, zwłaszcza na promocjach. Kto kupuje "super specjalistyczne modelarskie pilniczki" ten frajer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Takie "super cukiernicze" do kolorowania ciast barwnikami spożywczymi są pewnie jeszcze droższe ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Stycznia 2018 Share Napisano 9 Stycznia 2018 Takie "super cukiernicze" do kolorowania ciast barwnikami spożywczymi są pewnie jeszcze droższe ;). Kurde dobre. O tym nie słyszałem. Następnym razem pomaluje żonie torta. Czym to się rozcieńcza? Wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 9 Stycznia 2018 Wodą z cukrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duży Modelarz Napisano 9 Stycznia 2018 Share Napisano 9 Stycznia 2018 Takie "super cukiernicze" do kolorowania ciast barwnikami spożywczymi są pewnie jeszcze droższe ;). Kurde dobre. O tym nie słyszałem. Następnym razem pomaluje żonie torta. Czym to się rozcieńcza? Wodą? https://www.sweetdecor.pl/kompresor-aerograf-zestaw-maly.html Nie śmieszkuj kolego, tylko zrób jej takie ciacho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 9 Stycznia 2018 Share Napisano 9 Stycznia 2018 Woda z cukrem dobra jest pod chipping językiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 13 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2018 Jej, parę dni mnie tu nie było, a tu temat zbacza w stronę cukierniczą. No i w sumie nie mam nic przeciwko temu, choć na razie nieco powrócimy do wątku zasadniczego. Czy w czasie robienia modelu obejrzałeś choć jedną fotkę oryginału Iskry (i dlaczego nie)? A co dokładnie jest nie tak No ale OK, udało się jakoś pomalować Iskrę. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 13 Stycznia 2018 Share Napisano 13 Stycznia 2018 Dobrze zrozumiałem, że robisz marmurek z zamysłem, że i tak później wszystko zniknie pod lakierem (ok 3:30)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 A co dokładnie jest nie tak Skoro kabina zamknięta to małe podsumowanie: - Zegary w Iskrach są raczej w kolorze białym, nie zielono-seledynowym (choć to akurat drobiazg, który nie będzie widoczny w modelu). A poważniejsze błędy to: - W oryginalnych fotelach nie ma "rogów" które zostawiłeś po obu stronach zagłówka. - Iskry wersji NOVAX nie posiadały drążka w drugiej kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 OJ tam, ja myślę, że jpl ogółem jednak jest zadowolony, bo to po prostu ładnie wygląda. I już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Skąd w Was tyle bólu pośladków, że facet robi model tak jak chce i lubi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Skąd w Was tyle bólu pośladków, że facet robi model tak jak chce i lubi? To pytanie do mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Nie, do Ciebie akurat nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Ja tam nie widzę nigdzie bólu pośladków. Facet robi sobie model jak chce, co widać i nic nikomu do tego. No chyba że to upublicznia i tym samym skazuje się na czyjąś ocenę... Nie wolno oceniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Oceniać wolno. Szydzić... w sumie też wolno, jak widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Ja tam wyrażam się tylko pozytywnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Warto wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Kurcze, Solo... Ja sam jeszcze gówno zrobiłem i nie śmiem oceniać źle czyjejś pracy. Śpiewać każdy może, nawet ja Jeśli coś mi się podoba, to o tym piszę, jeśli nie podoba, milczę. Jednak, nie schlebiając sobie wiele, uważam, że te prace są absolutnie wyjątkowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Stycznia 2018 Share Napisano 14 Stycznia 2018 Acha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 15 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2018 Dobrze zrozumiałem, że robisz marmurek z zamysłem, że i tak później wszystko zniknie pod lakierem (ok 3:30)? Tak, w pewnym sensie tak. To znaczy, ze zdjęć wynika, że Iskra nie była aż tak bardzo "pognieciona", więc starałem się, by ten efekt był, ale ledwie widoczny. Jak teraz patrzę na model, to właśnie tak jest - czyli prawie go nie widać, ale jak się przypatrzeć, to jednak jest widoczny. Dzięki też za pozostałe uwagi. Na szczęście błędów nie będzie za bardzo widać, no, może poza tym drążkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 16 Stycznia 2018 Share Napisano 16 Stycznia 2018 Skąd w Was tyle bólu pośladków, że facet robi model tak jak chce i lubi? Solo przyznam ci racje acz kolwiek wiele razy wielu kolegow staralo sie doradzic autorowi tych ulepkow i fajnie jakby kolega to docenil i uszanowal w jakis sposob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Stycznia 2018 Share Napisano 16 Stycznia 2018 Ale dlaczego? Prosił o te porady, że powinien ich słuchać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi