Melnikov Napisano 26 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2017 Czołgiem Powolutku coś tam sobie dłubię. Nawierciłem trzy pary otworków. Nie wiem do czego one są, ale takie coś też mam na lufie drugiego tygrysa. Na górze nasady hamulca zamontuję też (chyba) śrubę. Osadziłem też właz z boku wieży. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2018 Po krótkiej przerwie wracam do modeli. Zastanawiam się, w jaki sposób zrobić siatki nad kratami z tyłu wozu? Kupne nie wchodzą w grę. U mnie nie są dostępne, ale też chcę spróbować jakąś metodą home-made. Bo tak jak napisałem, chcę zrobić ten model używając tylko tego co mam pod ręką. Arkusze siatek i tak będę kupował za jakiś czas, ale do tego modelu ich nie użyję. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Stycznia 2018 Share Napisano 6 Stycznia 2018 Można by spróbować wypleść z cienkiego drucik, ale to już trochę masochizmem zalatuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 22 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2018 Po krótkiej przerwie jadę z Tygrysem dalej. Podziałałem przy wieży i jestem w trakcie robienia błotników. Załatałem też dziury w osłonie wizjera. Będę robił jeszcze raz. Znajomy spytał się mnie, czy będę robił "schodkowe" otwory. Wszedł mi tym pytaniem na ambicję i teraz trzeba to zrobić ;) Fotki nie są ułożone chronologicznie ;P Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 25 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2018 Błotniki, błotniki. Lewy, tylny zrobiony w połowie. Dziś po pracy może będzie skończony. Coraz bardziej podoba mi się takie skrobanie od zera. I chyba co któryś model będę starał się przerabiać. Może któreś z pierwszowojennych płatowców? ;-) Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 26 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2018 Błotnik w 80% zrobiony. Zapewne będą jeszcze poprawki. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 Dużo roboty wkładasz w ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 26 Stycznia 2018 Share Napisano 26 Stycznia 2018 Co do blotnika to podejrzyj tutaj http://tiger1.info/EN/Rear-mudguards.html Nie zapomnij o mocowaniu i zaokraglij go od spodu na zgieciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 26 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2018 Dużo roboty wkładasz w ten model. A tak jakoś mam odziwo wenę do pracy ;) Co do blotnika to podejrzyj tutaj http://tiger1.info/EN/Rear-mudguards.htmlNie zapomnij o mocowaniu i zaokraglij go od spodu na zgieciu Dzięki za fotki. Nie wiem, czy aż tak dokładnie będę tunningował model. Zrobię ile mi się uda ;) Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 1 Lutego 2018 Autor Share Napisano 1 Lutego 2018 Zrobiłem swoje pierwsze spawy. Uzyłem szpachli Tamiya. Dziś będę działał w około włazu dowódcy. Do tego celu uzyję Hipsu, który po przuklejeniu 'zmiękczę' klejem Tamiya i wtedy będę starał się oddać fakturę spawu. Próbowałem robić spawy przy użyciu greenstuffa, ale cholerstwo jest strasznie twarde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 1 Lutego 2018 Autor Share Napisano 1 Lutego 2018 Ehhh... Trafiłem na problem, którego nie przeskoczę. Mianowicie chodzi o nity na zasobniku. Nie umiem się z tym uporać. Mam pytanią do znawców. Czy wszystkie zasobniki były z nitami? Znalazłem fotkę Tygrysa, jak zakładam z późniejszego etapu wojny (numer chyba 221) gdzie widać zasobnik, ale nie zauważyłem nitów. Jest to kwestia zdjęcia, czy były wersję nienitowane? I jak by się to miało do Tygrysa, którego ja staram się odzrorować w swoich założeniach? Planuję zamaskować ewentualny brak ww elemetów jakąś płachtą, czy kocem, na którym załoga będzie na przykład rozkładała karty, czy jakiś inny szpej. Pozostaje jeszcze kamuflaż z roślinności. Będę jeszcze szukał później fotek, ale liczę też na wasze wskazówki. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 24 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2018 Trochę się obijałem ostatnio. Coś tam powoli skrobałem. Zimmerit wyszedł jak wyszedł i taki musi zostać. Jedno co w nim poprawiam to grubość. Mimo tego, że miliput rozwalcowałem tak, że aż zaczął się rozrywać to i tak jest gruby. Postanowiłem użyć szpachli Tamiya i wizualnie sprawić, żeby wyglądał na cieńszy. Porobiłem też osłony wydechów, oraz ramki pod siatki nad przedziałem silnikowym. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 8 Maja 2018 Autor Share Napisano 8 Maja 2018 Podziałałem jeszcze z zimmeritem. Wyszedł tak. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 14 Maja 2018 Autor Share Napisano 14 Maja 2018 Witam Kilka dodatków doszło. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 16 Maja 2018 Share Napisano 16 Maja 2018 Fajnie, że Frankenstein ożył był, dawaj dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 18 Maja 2018 Autor Share Napisano 18 Maja 2018 Fajnie, że Frankenstein ożył był, dawaj dalej . Też się cieszę, że się zmobilizowałem ;) Życzę sobie, aby w niedziele był już podkład ;P Wczoraj porobiłem kilka drobiazgów. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 18 Maja 2018 Share Napisano 18 Maja 2018 Tyle dlubaniny, jestem ciekaw jak to wyjdzie jak juz dostanie farbe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 18 Maja 2018 Autor Share Napisano 18 Maja 2018 Tyle dlubaniny, jestem ciekaw jak to wyjdzie jak juz dostanie farbe. Dla mnie to jak zwykle będzie niespodzianka. Fajerwerków nie będzie, ale liczę na poprawne wykonanie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 23 Maja 2018 Autor Share Napisano 23 Maja 2018 Tygrys coraz bliżej końca. W sumie to dziś będzie gotowy. Tak myślę ;-) Wiele elementów będzie uoroszczonych, ale to max moich możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 23 Maja 2018 Share Napisano 23 Maja 2018 Genialna robota, naprawdę podziwiam za zrobienie tak wielu elementów od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 25 Maja 2018 Autor Share Napisano 25 Maja 2018 Genialna robota, naprawdę podziwiam za zrobienie tak wielu elementów od podstaw. Dzięki ;-) Zrobiłem najlepiej jak umiałem. Nie jest Perfect, ale chyba znośnie. W tygodniu będę doklejał łopaty, siekiery itp. DSC_0965 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0964 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0969 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0970 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0967 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0972 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0971 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0968 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0973 by Mel Nikov, on Flickr DSC_0966 by Mel Nikov, on Flickr Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 25 Maja 2018 Autor Share Napisano 25 Maja 2018 Tyle robisz sam a błotniki mega grube. Pomyśl nad tym, aby wymienić na blaszki. Part ma całkiem dobre i niedrogie. Przy tym modelu było założenie 'zero dodatkowych kosztów ', więc musi zostać jak jest. Przy kolejnym Tygrysie będzie pewnie full wypas w dodatki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 25 Maja 2018 Share Napisano 25 Maja 2018 Tyle robisz sam a błotniki mega grube. Pomyśl nad tym, aby wymienić na blaszki. Part ma całkiem dobre i niedrogie. A gdzie to widać, że są "mega grube" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Maja 2018 Share Napisano 25 Maja 2018 Tyle robisz sam a błotniki mega grube. Pomyśl nad tym, aby wymienić na blaszki. Part ma całkiem dobre i niedrogie. Zdaje się, że błotniki są ok. Ja nie widzę problemu z ich grubością. Fajnie będzie wyglądał po podkładzie. Super robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 25 Maja 2018 Autor Share Napisano 25 Maja 2018 Tyle robisz sam a błotniki mega grube. Pomyśl nad tym, aby wymienić na blaszki. Part ma całkiem dobre i niedrogie. A gdzie to widać, że są "mega grube" ? Tyle robisz sam a błotniki mega grube. Pomyśl nad tym, aby wymienić na blaszki. Part ma całkiem dobre i niedrogie. Zdaje się, że błotniki są ok. Ja nie widzę problemu z ich grubością. Fajnie będzie wyglądał po podkładzie. Super robota. Na pewno są grubsze niż blaszka. To fakt. Wiem, że inny model nie jest najlepszym przykladem, ale ja starałem się ściągać wymiary i grubości ze swojego Dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi