jaxiu Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 (edited) Po skończeniumodelu KV-1 coś mnie wzięło na tą skale O ile KV-1 Tamiyi był megasuper fajny, o tyle model Hobby Gniota stawia opór, a na dodatek postanowiłem nieco poszaleć z blaszkami. Nieco przeszkadza mi w tym brak zaginarki, ale suwmiarką działam jak się da... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edited January 5, 2018 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted January 5, 2018 Author Share Posted January 5, 2018 (edited) Troszkę detali. Blaszki osłon peryskopów mnie pokonały, więc dorobiłem w/w z kawałków ramki Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edited January 5, 2018 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted January 5, 2018 Author Share Posted January 5, 2018 Troszkę jeszcze o blaszkach Mimo, że model stawia opór prace idą na przód. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 Na moje amatorskie oko to idzie Tobie super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 Lufa k-emu kadłubowego jakaś taka grubaśna jest ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted January 5, 2018 Author Share Posted January 5, 2018 Lufa k-emu kadłubowego jakaś taka grubaśna jest ... też mam takie wrażenie - eduard przewidział taką blaszkę do niej - chyba gdzieś mam lufę od RB więc się to skoryguje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 Wywal to Edkowe coś I wstaw RB. Reszta ładnie. Osłony z blachami są do d..., to był pręt a one są płaskie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted January 10, 2018 Author Share Posted January 10, 2018 Lufy dotarły, mogę dalej dziergać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted January 11, 2018 Share Posted January 11, 2018 Spoczko to wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted January 31, 2018 Author Share Posted January 31, 2018 Jeszcze troszkę blacharni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 Fajny. Lubie Shermany ,_) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted February 1, 2018 Author Share Posted February 1, 2018 Praca z nim jest nieco upierdliwa, mam nadzieję, że efekt będzie OK. Kusi mnie wykonanie malowania, gotowym zestawem do modulacji od AK, bardzo podoba mi się efekt uzyskany przez Mitchell Basran na poniższym modelu Wiem z rozmowy, ze posłużył się poniższym zestawem farb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 Ładnie się Sherman prezentuje. Maluj zatem, chętnie zobaczę co można uzyskać z tego zestawu od AK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted February 6, 2018 Author Share Posted February 6, 2018 Jednak pomaluję po mojemu - pomieszam tamiyę i gunze, ale zanim zacznę malować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 No i git. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted February 7, 2018 Author Share Posted February 7, 2018 Przecudowny cyrkiel od RP models Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted February 28, 2018 Author Share Posted February 28, 2018 Małe postępy prac. W tym wypadku zamiast zwyczajowej u mnie modulacji koloru, postanowiłem zastosować technikę Black&White co ciekawe, model zyskał niespodziewane dla mnie uznanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Wygląda całkiem fajnie już teraz. Ciekaw jestem finału. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GenKamyk Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Super detale, sam walczę teraz z matyldą i PE ale mam wrażenie, że niektóre elementy są poprostu nie dla ludzi. Czym to teraz będziesz malował? I jak ogólnie ten Hobby Boss? Chciałem właśnie sobie sprawić Shermana a1 ale te gąski mnie martwią i skłaniam się ku Tamiya Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted February 28, 2018 Author Share Posted February 28, 2018 M4A1 w 1:48 będę robił tamiyi. Hobby Gniota szczerze odradzam. - niezbyt dokładne wymiary - gumowe gąsienice, które u mnie pewnie zepsują cały efekt - słaba dokładnośc i jakośc odlewów Malował będę gunze olive drab, mocno rozjaśnioną i z dodatkiem lakieru, dla zwiększenia transparentności. M4A1 od Tamki już czeka w kolejce na warsztat, mam do niego komplet żywic od Legend Budowałem niedawno KW-1 od TAMKI w 48 i to była czysta przyjemność, z tego co zdążyłem shermana obejrzeć, to też zapowiada się super (w przeciwieństwie do HB) zdjęcie poglądowe w/w zywic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Żeby farba była transparentna wystarczy jej większe rozcieńczenie - minimum 1:4 na korzyść rozcieńczalnika. Polecam rozjaśnianie bazy (kolor bazowy 1:1 z rozjaśniającym) Buff albo Deck Tan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted February 28, 2018 Author Share Posted February 28, 2018 kolorek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzype Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 Ładny kolor na baze. Jaki kolor tamiya lub gunze polecasz na m4, bez mieszania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted March 5, 2018 Author Share Posted March 5, 2018 Walki i to dosłownie walki ciąg dalszy Baza pokryta sidoluxem, podwozie złożone na sucho i... gąsienice z piekła rodem. Niestety okazały się za krótkie. Przy próbie rozciągania jedna z nich pękła i musiałem ją reanimować drucikami 0,2mm i zszywając nitką. Do tego beznadziejnie leżą na kołach napędowych i beznadziejnie się układają... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxiu Posted March 5, 2018 Author Share Posted March 5, 2018 Ładny kolor na baze. Jaki kolor tamiya lub gunze polecasz na m4, bez mieszania? Gunze Olive Drab, mieszany 50% na 50% z bielą Potem kolor i tak sidolux przyciemnił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts