jaxiu Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Po skończeniumodelu KV-1 coś mnie wzięło na tą skale O ile KV-1 Tamiyi był megasuper fajny, o tyle model Hobby Gniota stawia opór, a na dodatek postanowiłem nieco poszaleć z blaszkami. Nieco przeszkadza mi w tym brak zaginarki, ale suwmiarką działam jak się da... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Troszkę detali. Blaszki osłon peryskopów mnie pokonały, więc dorobiłem w/w z kawałków ramki Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2018 Troszkę jeszcze o blaszkach Mimo, że model stawia opór prace idą na przód. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Na moje amatorskie oko to idzie Tobie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Lufa k-emu kadłubowego jakaś taka grubaśna jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2018 Lufa k-emu kadłubowego jakaś taka grubaśna jest ... też mam takie wrażenie - eduard przewidział taką blaszkę do niej - chyba gdzieś mam lufę od RB więc się to skoryguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Stycznia 2018 Share Napisano 5 Stycznia 2018 Wywal to Edkowe coś I wstaw RB. Reszta ładnie. Osłony z blachami są do d..., to był pręt a one są płaskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 10 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2018 Lufy dotarły, mogę dalej dziergać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 11 Stycznia 2018 Share Napisano 11 Stycznia 2018 Spoczko to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2018 Jeszcze troszkę blacharni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 Fajny. Lubie Shermany ,_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Lutego 2018 Autor Share Napisano 1 Lutego 2018 Praca z nim jest nieco upierdliwa, mam nadzieję, że efekt będzie OK. Kusi mnie wykonanie malowania, gotowym zestawem do modulacji od AK, bardzo podoba mi się efekt uzyskany przez Mitchell Basran na poniższym modelu Wiem z rozmowy, ze posłużył się poniższym zestawem farb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 4 Lutego 2018 Share Napisano 4 Lutego 2018 Ładnie się Sherman prezentuje. Maluj zatem, chętnie zobaczę co można uzyskać z tego zestawu od AK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 6 Lutego 2018 Autor Share Napisano 6 Lutego 2018 Jednak pomaluję po mojemu - pomieszam tamiyę i gunze, ale zanim zacznę malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lutego 2018 Share Napisano 7 Lutego 2018 No i git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 7 Lutego 2018 Autor Share Napisano 7 Lutego 2018 Przecudowny cyrkiel od RP models Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Lutego 2018 Autor Share Napisano 28 Lutego 2018 Małe postępy prac. W tym wypadku zamiast zwyczajowej u mnie modulacji koloru, postanowiłem zastosować technikę Black&White co ciekawe, model zyskał niespodziewane dla mnie uznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 Wygląda całkiem fajnie już teraz. Ciekaw jestem finału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 Super detale, sam walczę teraz z matyldą i PE ale mam wrażenie, że niektóre elementy są poprostu nie dla ludzi. Czym to teraz będziesz malował? I jak ogólnie ten Hobby Boss? Chciałem właśnie sobie sprawić Shermana a1 ale te gąski mnie martwią i skłaniam się ku Tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Lutego 2018 Autor Share Napisano 28 Lutego 2018 M4A1 w 1:48 będę robił tamiyi. Hobby Gniota szczerze odradzam. - niezbyt dokładne wymiary - gumowe gąsienice, które u mnie pewnie zepsują cały efekt - słaba dokładnośc i jakośc odlewów Malował będę gunze olive drab, mocno rozjaśnioną i z dodatkiem lakieru, dla zwiększenia transparentności. M4A1 od Tamki już czeka w kolejce na warsztat, mam do niego komplet żywic od Legend Budowałem niedawno KW-1 od TAMKI w 48 i to była czysta przyjemność, z tego co zdążyłem shermana obejrzeć, to też zapowiada się super (w przeciwieństwie do HB) zdjęcie poglądowe w/w zywic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 Żeby farba była transparentna wystarczy jej większe rozcieńczenie - minimum 1:4 na korzyść rozcieńczalnika. Polecam rozjaśnianie bazy (kolor bazowy 1:1 z rozjaśniającym) Buff albo Deck Tan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Lutego 2018 Autor Share Napisano 28 Lutego 2018 kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 5 Marca 2018 Share Napisano 5 Marca 2018 Ładny kolor na baze. Jaki kolor tamiya lub gunze polecasz na m4, bez mieszania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Marca 2018 Autor Share Napisano 5 Marca 2018 Walki i to dosłownie walki ciąg dalszy Baza pokryta sidoluxem, podwozie złożone na sucho i... gąsienice z piekła rodem. Niestety okazały się za krótkie. Przy próbie rozciągania jedna z nich pękła i musiałem ją reanimować drucikami 0,2mm i zszywając nitką. Do tego beznadziejnie leżą na kołach napędowych i beznadziejnie się układają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Marca 2018 Autor Share Napisano 5 Marca 2018 Ładny kolor na baze. Jaki kolor tamiya lub gunze polecasz na m4, bez mieszania? Gunze Olive Drab, mieszany 50% na 50% z bielą Potem kolor i tak sidolux przyciemnił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi