sebastain Napisano 1 Kwietnia 2019 Share Napisano 1 Kwietnia 2019 Z tej perspektywy, golenie podwozia i komory prezentują się bardzo ładnieWysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Kwietnia 2019 Share Napisano 1 Kwietnia 2019 Też mi się podobają wnęki, ale klapa przedniego podwozia wydaje się porysowana od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Kwietnia 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Kwietnia 2019 Już nie dostrzegam baboli. Tem model to jeden wielki babol!!! To zapewne pozostałości po poprawkach. W weekend bliżej się temu przyjrzę. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 1 Kwietnia 2019 Share Napisano 1 Kwietnia 2019 (edytowane) W dniu 29.03.2019 o 18:02, Solo napisał: Jest jeszcze jeden, bardzo fajny patent na takie wnętrze silnika, choć sam go nie próbowałem, ale efekty daje rewelacyjne: Najpierw malujesz wnętrze na czarno. Potem przyklejasz paski plastiku, ważne żeby każdy był troszkę inaczej odgięty, to zapewni nieregularność smug. Potem kładziesz biały, czy tez lekko złamany biały kolor i masz efektowne smugi. Proste, a jakie efektowne! 10 godzin temu, Solo napisał: Też mi się podobają wnęki, ale klapa przedniego podwozia wydaje się porysowana od środka. To chyba wash... Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez SnaQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Maja 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Maja 2019 Witam. Zrobiłem podobnie jak Solo przedstawił to na zdjęciach w swoim poście, stronę wcześniej. Poprawię jeszcze to aerografem 0,2mm i już nic z tym nie robię. Myślę że lepiej by to wyszło jak bym to zrobił aerografem z dysza 0,5mm. Lecz nie mam takiej dyszy. Rozpraszacze ładunków elektrostatycznych gotowe. Na kołach zrobiłem bieżnik ale jest on słabo widoczny. Klapa przedniego podwozia poprawiona. Jak się jutro uda nałożyć lakier i skończyć dyszę, to będę robił galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Maja 2019 Share Napisano 4 Maja 2019 Trochę za bardzo te paski dotykały powierzchni dyszy i smugi wyszły zbyt ostre. Ale patent niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Maja 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Maja 2019 Witam. Na model nałożyłem mieszankę GX100 i GX114 w stosunku 1:1. Światła wklejone, również antykolizyjne na stateczniku pionowym, Próbowałem zrobić zdjęcie, ale aparat przy tym świetle nie łapał ostrości na światle tylko wariował. Dysza na swoim miejscu. Rakiety na końcach skrzydeł na miejscu. Koła na swoim miejscu. Tak się prezentuje w całości. Model został ukończony Miała być dzisiaj galeria, ale zapomniałem naładować aparat. Galeria będzie w przyszły weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 5 Maja 2019 Share Napisano 5 Maja 2019 Tak się prezentuje w całości. Model został ukończony:super: Miała być dzisiaj galeria, ale zapomniałem naładować aparat. Galeria będzie w przyszły weekend. A wrzuć zdjecie bez podkrecenia filtrami, bo linie podzialu wyszly jak na starym matchhboxie Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Maja 2019 Share Napisano 5 Maja 2019 Superancko wyszedł Ci ten model, cieszę się że miałem w tym niewielki udział. Strasznie mi się podobają te ciemne, przerysowane linie, nadają charakteru tej maszynie. Początkowo gdy się zabierałeś za ten model obawiałem się że wyjdzie kaszana, a tu proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 5 Maja 2019 Share Napisano 5 Maja 2019 Przejedź kalki wykałaczką jawkers, tam gdzie są linie podziału. Na pierwszej fotce widać, że nie siadły, wash się w nich też nie trzyma. Czekam na galerię bez dziwnych efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 5 Maja 2019 Share Napisano 5 Maja 2019 Te świata po bokach na tylnej górnej części kadłuba to nie pozycyjne a światła do oświetlania statecznika pionowego. Dają białe zalewowe światło i są używane do latania w formacji w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 5 Maja 2019 Share Napisano 5 Maja 2019 W dniu 29.03.2019 o 18:59, jawkers napisał: Zacząłem robić rakiety. Czy rakiety są matowe, czy półmatowe? Szkoda, że zakończyło się to na malowaniu. Powierzchnie nośne jak i sterowe rakiet mają krawędź natarcia i krawędź spływu. Nie są to wycięte deski jak widać powyżej. Może można to jeszcze zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 5 Maja 2019 Share Napisano 5 Maja 2019 Gratulacje . Bylo ciężko Model Fajniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Maja 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Maja 2019 2 godziny temu, ESP napisał: Te świata po bokach na tylnej górnej części kadłuba to nie pozycyjne a światła do oświetlania statecznika pionowego. Dają białe zalewowe światło i są używane do latania w formacji w nocy. Pozycyjne? W modelu chyba nie służą one do oświetlenia statecznika, ponieważ mają one być pomalowane w kolorze czerwonym i niebieskim. Chyba że producent znowu zaszalał. Co do rakiet, to mi nie przyszło do głowy by to poprawić. Szkoda że teraz mi o tym napisałeś, kiedy rakiety już wkleiłem do modelu. Poprawił bym to, a teraz jak już model odłożyłem na półkę i czeka on na galerię to nie chcę już tego dotykać. Tak wiem, to żadne wytłumaczenie, ale mam już dość tego modelu, jak by to była Tamiya, albo choć Italerii, to może. Patrzyłem na to i nie wyglądają one tak grubo jak na zdjęciu z makro. Ale dziękuję bardzo za zwrócenie cennej uwagi. Panowie zdjęcie z całym modelem musiałem zmienić, by galeria była ciekawsza. Dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Maja 2019 Share Napisano 5 Maja 2019 2 minuty temu, jawkers napisał: W modelu chyba nie służą one do oświetlenia statecznika, ponieważ mają one być pomalowane w kolorze czerwonym i niebieskim. Te światła to światła pozycyjne, w nowszych maszynach mają zamontowany niewielki emiter podczerwieni, dzięki czemu można je widzieć goglami NVG. Nie ma tam mowy o kolorach czerwonym i niebieskim/zielonym,jak to z reguły jest na skrzydłach różnych maszyn. Twój model to jeden z pierwszych F-16, więc nie wiem jak te światła wyglądały, ale w wersjach C wyglądają tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Maja 2019 Share Napisano 6 Maja 2019 Tu masz jeszcze trochę inne ujęcie tych światełek z nowej książki. W Niej są one opisane jako światła do lotu w formacji, widać się autorowi odmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Maja 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Maja 2019 Dzięki Solo. Przeglądałem zdjęcia z tamtych lat i na żadnym F-16 nie ma tych świateł, tylko posiadał je samolot o numerze 50745. Nie mam zdjęć z bliższej odległości, tak że nie jestem w stanie z żadnych zdjęć które posiadam wywnioskować jakiego koloru były te światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Maja 2019 Share Napisano 6 Maja 2019 Myślę że najbezpieczniej byłoby zostawić je białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Maja 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Maja 2019 Witam. Dziękuje wszystkim i zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi