Bengal Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Napisano 31 Stycznia 2018 Dlatego chciałbym dziś go zamaskować ( owiewki oczywiście do poprawy, to wersja alfa albo prealfa ...) i psiknąć podkładem i się zobaczy co jeszcze do poprawy. Cytuj
Mariucha Napisano 31 Stycznia 2018 Napisano 31 Stycznia 2018 Podkładem mówisz, a może kolorem wnętrza? Czy może maskujesz też w środku? Cytuj
Bengal Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Napisano 31 Stycznia 2018 Podkładem mówisz, a może kolorem wnętrza? Czy może maskujesz też w środku? Podkładem, po co kolorem wnętrza ? jak widać maskuję środek... czy mówisz o owiewkach ? Cytuj
Moses Napisano 31 Stycznia 2018 Napisano 31 Stycznia 2018 Podkładem mówisz, a może kolorem wnętrza? Czy może maskujesz też w środku? Podkładem, po co kolorem wnętrza ? jak widać maskuję środek... czy mówisz o owiewkach ? Jak mazniesz owiewki podkladem, to od wewnatrz ramy beda w kolorze podkladu a nie IG jak powinny byc. Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Mariucha Napisano 31 Stycznia 2018 Napisano 31 Stycznia 2018 mówisz o owiewkach ? Tak, oczywiście miałem na myśli owiewki. Reszta j.w. Cytuj
Bengal Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Napisano 31 Stycznia 2018 ok, owiewki bez podkładu będą w takim razie. dzięki Cytuj
Bengal Napisano 1 Lutego 2018 Autor Napisano 1 Lutego 2018 Spamu dalsza część położyłem podkład - jeszcze parę razy w niektórych miejscach muszę poprawić, ale widzę chyba światełko w tunelu tylko odtworzenie linii mnie zaczyna przerażać.. Cytuj
abtb Napisano 1 Lutego 2018 Napisano 1 Lutego 2018 Lufy "artylerii" to ja jakoś słabo widzę Mam nadzieję że pójdą do wymiany A i górną wieżyczkę Kolega "wyskrobie" z okowów nadlewek Cytuj
PabloA Napisano 1 Lutego 2018 Napisano 1 Lutego 2018 Model faktycznie nie należy do przyjemnych a mi się zachciało z nim jeszcze w scratch bawić ;) Lufy jak najbardziej wymień bo efekt będzie o wiele lepszy! Pozdrawiam i życzę powodzenia ;) Cytuj
abtb Napisano 1 Lutego 2018 Napisano 1 Lutego 2018 Model faktycznie nie należy do przyjemnych a mi się zachciało z nim jeszcze w scratch bawić ;) Lufy jak najbardziej wymień bo efekt będzie o wiele lepszy! Pozdrawiam i życzę powodzenia ;) "Szczelby" pierwyj sort Zapodaj namiary, Może Kolega Bengal się skusi i da gotowce. Cytuj
PabloA Napisano 1 Lutego 2018 Napisano 1 Lutego 2018 Proszę bardzo, to te lufki: ;) https://www.mojehobby.pl/products/Browning-M2-aircraft-.50-caliber-12.7mm-barrels-2pcs-3149215.html Cytuj
Franz75 Napisano 16 Kwietnia 2018 Napisano 16 Kwietnia 2018 Czym line wytrasujesz? Kup traser do lini, czeska piłke wiem że masz. I do dzieła. Widzałeś mojego vintage'a, nie możesz mieć łatwiej. Cytuj
Franz75 Napisano 16 Kwietnia 2018 Napisano 16 Kwietnia 2018 Czym line wytrasujesz? Kup traser do lini, czeska piłke wiem że masz. I do dzieła. Widzałeś mojego vintage'a, nie możesz mieć łatwiej. Cytuj
pepociufakers Napisano 18 Kwietnia 2018 Napisano 18 Kwietnia 2018 Jako miłośnik wszelakich walk typu model kontra człowiek, tak patrzę na Twoje zdjęcia z tej walki, i jeszcze trochę i naprawdę zachęcisz mnie do wzięcia się za ten model;) Lubię A-26 i teraz po tych zdjęciach widzę, że w galeriach tego modelu nie przesadzano pisząc o ciężkiej walce. Ale widzę, że dobrze Ci idzie, treningu z operowaniem szpachli nigdy za mało. Pzdr. Jaro Cytuj
Marcinkedziak Napisano 6 Września 2018 Napisano 6 Września 2018 Witam ! No jak tak patrzę i czytam i nie wiem co mam zrobić bo właśnie miałem się zabrać za ten model, ale kurczę blade widać, że jest z niego twardy orzech. Może wrzucisz jakieś fotki jak ci idzie lub może już skończyłeś, bo mnie interesuje jak sobie poradziłeś. Wiesz... tak delikatnie chciałem skorzystać z twojego opisu i doświadczenia z tym modelem co i jak z tym robić żeby go o ścianę nie grzmotnąć. Wiem że post już troszkę czasu ma, ale może coś poradzisz w kwestii sklejania, szpachlowania, malowani...... Pozdraweiam Marcin Cytuj
Bengal Napisano 29 Października 2018 Autor Napisano 29 Października 2018 Bry odkopuję swojego strucla i mam pytanie odnośnie końcowego malowania. Czy pod czarne malowanie trzeba kłaść jakiś podkład czy wystarczy surfacer ? Gdzieś, kiedyś (tak mi się wydaje) słyszałem, że czarne malowanie wcale nie jest takie łatwo Zdjęcie poglądowe jeszcze duuużo szpachli i rycia. Cytuj
sjr Napisano 30 Października 2018 Napisano 30 Października 2018 Próbowałby położyć zamiast pełnego czarnego np. czarny podkład i na niego kilka warstw np. Nato black. Możesz rzucić okiem u mnie w galerii na PBY, jest wlasnie pomalowana na czarno Cytuj
Bengal Napisano 3 Listopada 2018 Autor Napisano 3 Listopada 2018 Cześć, pomalowałem czarnym i położyłem błyszczący lakier. teraz biorę się za podwozie a w między czasie czekam na metalowe lufy na dziób, plastikowe wywaliłem. Cytuj
Mariucha Napisano 3 Listopada 2018 Napisano 3 Listopada 2018 Tylko już sie nie poddawaj, niewiele zostało Cytuj
spiton Napisano 3 Listopada 2018 Napisano 3 Listopada 2018 wygląda super. Zawsze mi się ten samolot podobał. Cytuj
Bengal Napisano 3 Listopada 2018 Autor Napisano 3 Listopada 2018 Tylko już sie nie poddawaj, niewiele zostało tak nie wiele a tak dużo wygląda super. Zawsze mi się ten samolot podobał. Mi się przypomniało czemu go kupiłem, nose art z art boxa. O moich błędach już nie wspominam - największy nie dociążyłem dziobu :( Cytuj
Bengal Napisano 4 Listopada 2018 Autor Napisano 4 Listopada 2018 W końcu mam samolot z gołą kobietą i coraz bliżej do końca Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi