Bengal Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2018 Dlatego chciałbym dziś go zamaskować ( owiewki oczywiście do poprawy, to wersja alfa albo prealfa ...) i psiknąć podkładem i się zobaczy co jeszcze do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 31 Stycznia 2018 Share Napisano 31 Stycznia 2018 Podkładem mówisz, a może kolorem wnętrza? Czy może maskujesz też w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2018 Podkładem mówisz, a może kolorem wnętrza? Czy może maskujesz też w środku? Podkładem, po co kolorem wnętrza ? jak widać maskuję środek... czy mówisz o owiewkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 31 Stycznia 2018 Share Napisano 31 Stycznia 2018 Podkładem mówisz, a może kolorem wnętrza? Czy może maskujesz też w środku? Podkładem, po co kolorem wnętrza ? jak widać maskuję środek... czy mówisz o owiewkach ? Jak mazniesz owiewki podkladem, to od wewnatrz ramy beda w kolorze podkladu a nie IG jak powinny byc. Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 31 Stycznia 2018 Share Napisano 31 Stycznia 2018 mówisz o owiewkach ? Tak, oczywiście miałem na myśli owiewki. Reszta j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2018 ok, owiewki bez podkładu będą w takim razie. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Lutego 2018 Autor Share Napisano 1 Lutego 2018 Spamu dalsza część położyłem podkład - jeszcze parę razy w niektórych miejscach muszę poprawić, ale widzę chyba światełko w tunelu tylko odtworzenie linii mnie zaczyna przerażać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 Lufy "artylerii" to ja jakoś słabo widzę Mam nadzieję że pójdą do wymiany A i górną wieżyczkę Kolega "wyskrobie" z okowów nadlewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 Model faktycznie nie należy do przyjemnych a mi się zachciało z nim jeszcze w scratch bawić ;) Lufy jak najbardziej wymień bo efekt będzie o wiele lepszy! Pozdrawiam i życzę powodzenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 Model faktycznie nie należy do przyjemnych a mi się zachciało z nim jeszcze w scratch bawić ;) Lufy jak najbardziej wymień bo efekt będzie o wiele lepszy! Pozdrawiam i życzę powodzenia ;) "Szczelby" pierwyj sort Zapodaj namiary, Może Kolega Bengal się skusi i da gotowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Lutego 2018 Autor Share Napisano 1 Lutego 2018 Ładne przydało by się moje wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 1 Lutego 2018 Share Napisano 1 Lutego 2018 Proszę bardzo, to te lufki: ;) https://www.mojehobby.pl/products/Browning-M2-aircraft-.50-caliber-12.7mm-barrels-2pcs-3149215.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Lutego 2018 Autor Share Napisano 1 Lutego 2018 Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Czym line wytrasujesz? Kup traser do lini, czeska piłke wiem że masz. I do dzieła. Widzałeś mojego vintage'a, nie możesz mieć łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Czym line wytrasujesz? Kup traser do lini, czeska piłke wiem że masz. I do dzieła. Widzałeś mojego vintage'a, nie możesz mieć łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 18 Kwietnia 2018 Share Napisano 18 Kwietnia 2018 Jako miłośnik wszelakich walk typu model kontra człowiek, tak patrzę na Twoje zdjęcia z tej walki, i jeszcze trochę i naprawdę zachęcisz mnie do wzięcia się za ten model;) Lubię A-26 i teraz po tych zdjęciach widzę, że w galeriach tego modelu nie przesadzano pisząc o ciężkiej walce. Ale widzę, że dobrze Ci idzie, treningu z operowaniem szpachli nigdy za mało. Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinkedziak Napisano 6 Września 2018 Share Napisano 6 Września 2018 Witam ! No jak tak patrzę i czytam i nie wiem co mam zrobić bo właśnie miałem się zabrać za ten model, ale kurczę blade widać, że jest z niego twardy orzech. Może wrzucisz jakieś fotki jak ci idzie lub może już skończyłeś, bo mnie interesuje jak sobie poradziłeś. Wiesz... tak delikatnie chciałem skorzystać z twojego opisu i doświadczenia z tym modelem co i jak z tym robić żeby go o ścianę nie grzmotnąć. Wiem że post już troszkę czasu ma, ale może coś poradzisz w kwestii sklejania, szpachlowania, malowani...... Pozdraweiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Października 2018 Autor Share Napisano 29 Października 2018 Bry odkopuję swojego strucla i mam pytanie odnośnie końcowego malowania. Czy pod czarne malowanie trzeba kłaść jakiś podkład czy wystarczy surfacer ? Gdzieś, kiedyś (tak mi się wydaje) słyszałem, że czarne malowanie wcale nie jest takie łatwo Zdjęcie poglądowe jeszcze duuużo szpachli i rycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 30 Października 2018 Share Napisano 30 Października 2018 Próbowałby położyć zamiast pełnego czarnego np. czarny podkład i na niego kilka warstw np. Nato black. Możesz rzucić okiem u mnie w galerii na PBY, jest wlasnie pomalowana na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 3 Listopada 2018 Autor Share Napisano 3 Listopada 2018 Cześć, pomalowałem czarnym i położyłem błyszczący lakier. teraz biorę się za podwozie a w między czasie czekam na metalowe lufy na dziób, plastikowe wywaliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 Tylko już sie nie poddawaj, niewiele zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 wygląda super. Zawsze mi się ten samolot podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 3 Listopada 2018 Autor Share Napisano 3 Listopada 2018 Tylko już sie nie poddawaj, niewiele zostało tak nie wiele a tak dużo wygląda super. Zawsze mi się ten samolot podobał. Mi się przypomniało czemu go kupiłem, nose art z art boxa. O moich błędach już nie wspominam - największy nie dociążyłem dziobu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 W końcu mam samolot z gołą kobietą i coraz bliżej do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 fajny !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi