marioba Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 Witam Szanownych Forumowiczów! Mercedes Benz L4500 R "Maultier". Revell 1:35, prosto z pudła. Malowany akrylami Revell i Agama. Bloki piaskowca to PlusModel. Zapraszam do oglądania i oceny. I tyle... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StarBourne Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 Uwarzaj bo cię zjadom za brak mocniejszej modulacji kolorów!!!1oneone A tak na serio to fajny model,podoba mi się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Andryk Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 Wow ! Świetny model, bardzo mi się podoba. Jedyne co to nie rozumiem czemu pojazd wojskowy przewozi bloki z piaskowca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matthew Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 Ładnie, schludnie - fajnie jest! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzype Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 A mogę wiedzieć co jest łatwopalnego na pace, że wszędzie obklejony ostrzeżeniami, że łatwopalny, żeby nie jarać w pobliżu etc? Bo to chyba ciężarówka do transportu beczek z paliwem:) Model fajny:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Urodziwy "wieloryb"! Przyciąga wzrok od "pyska aż do ogona"... Zwłaszcza, że trudno go złapać w obiektyw... z jego rozmiarami A merytoryczne niedociągnięcia łatwo poprawić! Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Ładny ciężarówek, podoba się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Jest świetnie, jak zawsze. Co do uwag o zawartość paki i przeznaczenie pojazdu to widocznie taka była potrzeba chwili. Ja moją osobówką też dzisiaj gruz w bagażniku wywoziłem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioba Posted February 11, 2018 Author Share Posted February 11, 2018 (edited) Witam! Wypada coś napisać po tygodniu wiszenia w galerii. Dziękuję za wpisy i ze model się trochę podoba. Uwarzaj bo cię zjadom za brak mocniejszej modulacji kolorów!!! Tu nie ma modulacji. Model jest pomalowany według starej szkoły, z rozjaśnieniami na płaszczyznach. Modulacja ostatnio jakoś mi nie leży... Jedyne co to nie rozumiem czemu pojazd wojskowy przewozi bloki z piaskowca A co tu jest do zrozumienia? Rano wozi się paliwo, w południe trotyl, po południu kostki z piaskowca a wieczorem Speck und Schnaps. Zresztą model jest w malowaniu z frontu wschodniego, a tam "rycerski" Wehrmacht i inne Totenkopfverbänden, kradł wszystko co popadnie i to co się dało wywieść do Reichu. Wywozili nawet czarnoziem z Ukrainy, to i piaskowiec na pewno też... A mogę wiedzieć co jest łatwopalnego na pace, że wszędzie obklejony ostrzeżeniami, że łatwopalny, żeby nie jarać w pobliżu etc? Bo to chyba ciężarówka do transportu beczek z paliwem:) Absolutnie masz rację że to samochód do wożenia paliwa! Podobnie oklejonym samochodem (tylko oczywiście z napisami po polsku), w osiemdziesiątych latach, będąc w wojsku, jednego dnia woziliśmy 1200 litrów niebieskiej benzyny w beczkach. Drugiego dnia 1,5 tony kartofli luzem. A w poniedziałki, po sobotniej łaźni woziliśmy do pralni 1300 OBFAJDANYCH majtek i 1300 przepoconych podkoszulków. Podkreślam "OBFAJDANYCH" bo w tych czasach podstawowym materiałem podciernym w jednostkach wojskowych była gazeta, zazwyczaj "Zołnierz Wolności". Jakie to ma znaczenie co ten pojazd ma na pace? Te kostki po prostu mi się podobają i już. Poza tym miałem je pod ręką. Malowanie tego modelu strasznie się za mną ciągnęło. Nie chciało mi się kupować beczek. Potem jeszcze malowanie tych beczek... I dlatego są kostki piaskowca. I tyle... Edited February 11, 2018 by Guest 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjp_a_man Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Kawał ślicznej roboty. … czemu pojazd wojskowy przewozi bloki z piaskowca …Na budowę Pałacu Kultury?…I dlatego są kostki piaskowca. I tyle… Szkoda Był potencjał w pytaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wal Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Widać rękę modelarza. Bardzo ładne. Z przyjemnością oglądam. Życzę kolejnych tak udanych prac. pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts