marioba Napisano 2 Lutego 2018 Share Napisano 2 Lutego 2018 Witam Szanownych Forumowiczów! Mercedes Benz L4500 R "Maultier". Revell 1:35, prosto z pudła. Malowany akrylami Revell i Agama. Bloki piaskowca to PlusModel. Zapraszam do oglądania i oceny. I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 2 Lutego 2018 Share Napisano 2 Lutego 2018 Uwarzaj bo cię zjadom za brak mocniejszej modulacji kolorów!!!1oneone A tak na serio to fajny model,podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Andryk Napisano 2 Lutego 2018 Share Napisano 2 Lutego 2018 Wow ! Świetny model, bardzo mi się podoba. Jedyne co to nie rozumiem czemu pojazd wojskowy przewozi bloki z piaskowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 2 Lutego 2018 Share Napisano 2 Lutego 2018 Ładnie, schludnie - fajnie jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 2 Lutego 2018 Share Napisano 2 Lutego 2018 A mogę wiedzieć co jest łatwopalnego na pace, że wszędzie obklejony ostrzeżeniami, że łatwopalny, żeby nie jarać w pobliżu etc? Bo to chyba ciężarówka do transportu beczek z paliwem:) Model fajny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 3 Lutego 2018 Share Napisano 3 Lutego 2018 Urodziwy "wieloryb"! Przyciąga wzrok od "pyska aż do ogona"... Zwłaszcza, że trudno go złapać w obiektyw... z jego rozmiarami A merytoryczne niedociągnięcia łatwo poprawić! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 3 Lutego 2018 Share Napisano 3 Lutego 2018 Ładny ciężarówek, podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lutego 2018 Share Napisano 3 Lutego 2018 Jest świetnie, jak zawsze. Co do uwag o zawartość paki i przeznaczenie pojazdu to widocznie taka była potrzeba chwili. Ja moją osobówką też dzisiaj gruz w bagażniku wywoziłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 11 Lutego 2018 Autor Share Napisano 11 Lutego 2018 (edytowane) Witam! Wypada coś napisać po tygodniu wiszenia w galerii. Dziękuję za wpisy i ze model się trochę podoba. Uwarzaj bo cię zjadom za brak mocniejszej modulacji kolorów!!! Tu nie ma modulacji. Model jest pomalowany według starej szkoły, z rozjaśnieniami na płaszczyznach. Modulacja ostatnio jakoś mi nie leży... Jedyne co to nie rozumiem czemu pojazd wojskowy przewozi bloki z piaskowca A co tu jest do zrozumienia? Rano wozi się paliwo, w południe trotyl, po południu kostki z piaskowca a wieczorem Speck und Schnaps. Zresztą model jest w malowaniu z frontu wschodniego, a tam "rycerski" Wehrmacht i inne Totenkopfverbänden, kradł wszystko co popadnie i to co się dało wywieść do Reichu. Wywozili nawet czarnoziem z Ukrainy, to i piaskowiec na pewno też... A mogę wiedzieć co jest łatwopalnego na pace, że wszędzie obklejony ostrzeżeniami, że łatwopalny, żeby nie jarać w pobliżu etc? Bo to chyba ciężarówka do transportu beczek z paliwem:) Absolutnie masz rację że to samochód do wożenia paliwa! Podobnie oklejonym samochodem (tylko oczywiście z napisami po polsku), w osiemdziesiątych latach, będąc w wojsku, jednego dnia woziliśmy 1200 litrów niebieskiej benzyny w beczkach. Drugiego dnia 1,5 tony kartofli luzem. A w poniedziałki, po sobotniej łaźni woziliśmy do pralni 1300 OBFAJDANYCH majtek i 1300 przepoconych podkoszulków. Podkreślam "OBFAJDANYCH" bo w tych czasach podstawowym materiałem podciernym w jednostkach wojskowych była gazeta, zazwyczaj "Zołnierz Wolności". Jakie to ma znaczenie co ten pojazd ma na pace? Te kostki po prostu mi się podobają i już. Poza tym miałem je pod ręką. Malowanie tego modelu strasznie się za mną ciągnęło. Nie chciało mi się kupować beczek. Potem jeszcze malowanie tych beczek... I dlatego są kostki piaskowca. I tyle... Edytowane 11 Lutego 2018 przez Gość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 11 Lutego 2018 Share Napisano 11 Lutego 2018 Kawał ślicznej roboty. … czemu pojazd wojskowy przewozi bloki z piaskowca …Na budowę Pałacu Kultury?…I dlatego są kostki piaskowca. I tyle… Szkoda Był potencjał w pytaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Widać rękę modelarza. Bardzo ładne. Z przyjemnością oglądam. Życzę kolejnych tak udanych prac. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi