abtb Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Taki sobie ten tytuł. Przy okazji odrabiania pracy domowej zadanej przez profesora Zatras-a, pstryknąłem parę fotek. A że fotki takie sobie bo i latawce też takie sobie to za bardzo nie ma czym się chwalić i co oglądać. Ale dla zabicia nudy pomiędzy kolejnymi etapami przebudowy/ budowy "ogonka" do torpedy w Beau wkleiłem parę fotek moich starych, poczciwych Skyhawków 1) Douglas A-4F "Skyhawk" , Marines, Model to połączenie nosa, garbu i uzbrojenia Hasegawy z płatowcem Airfixa. Wyszło tak Douglas TA-4F "Skyhawk", Marines, zestaw Fujimi Douglas A-4B "Skyhawk" "Zielona Jaszczurka", Navy, zestaw Airfixa Dlaczego Argentyna? A no dla tego: Douglas A-4P "Skyhawk", Fuerza AErea Argentina I na koniec familijnie: Modeliki zrobione na czyściocha, BEZ WASHA i innych udziwnień, prosto z pudła Można P.s. ogonek przerobiony i pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Kurde znowu fajna rodzinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Skyhawk to moj ulubiony samolot - zaraz po Wildze Pierwszy najbardziej mi sie podoba, Na mnie czekaja 2x Fujimi 72 i raz Trumpek 32 z kalkami Hasegawy Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Fajne, czyściutkie. Sam chciałbym jakiegoś Scootera kiedyś skleić, najlepiej Kiwi, ale jak tak patrze na te twoje modele to ten Airfix ma coś wyraźnie nie tak z kształtem owiewki, ciekawe czy zapowiadany na ten rok Hobby Boss będzie miał lepszą (o ile w ogóle wyjdzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Lutego 2018 Autor Share Napisano 6 Lutego 2018 to ten Airfix ma coś wyraźnie nie tak z kształtem owiewki, Czy aby Kolega za mocno nie wybrzydza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Może i za bardzo, ale wyjątkowo mi się to rzuciło w oczy. Ten z Lego wygląda już za to całkiem poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Lutego 2018 Autor Share Napisano 6 Lutego 2018 W sprawie odtworzenia oryginalnych kształtów i gabarytów wypowiem się tak: - mój "garbaty" A-4 jest połączeniem modeli Airfixa i Hasegawy (nr. kat. B09). Pomijając fakt wypukłych linii, może i kształt owiewki miał bardziej poprawny ale wymiarowo to był tak na oko 1/70 a może i 1/6-dziesięciu paru. Z kolei Airfix i Fujimi były praktycznie z jednej formy. Połówki kadłubów pasowały do siebie prawie idealnie, (Fujimi podeszło do tematu cwanie - przerznęło kadłub tuż za kabiną i daje w zależności od wersji właściwy nos z kabiną ) a skrzydła można było stosować zamiennie. Tak więc uważam że modelu w 100% zgodnego z oryginałem NIE MA. Zawsze znajdzie się jakiś babol. A tak w ogóle to dziękuję za pozytywny odbiór moich "jastrzębi" Po prostu nie sądziłem że jeszcze mogą się komuś podobać takie czyściochy w dobie "chemicznej" obróbki. "Nikt nie da Ci tego co mogą dać Ci klocki Lego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 "Nikt nie da Ci tego co mogą dać Ci klocki Lego" Nic tak nie boli, jak nastąpienie gołą stopą na klocek LEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Lofciam to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Ładna familia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 9 Lutego 2018 Share Napisano 9 Lutego 2018 Bardzo ciekawe stadko. Podoba mi się. Lubię takie "projekty rodzinne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi