abtb Napisano 6 Lutego 2018 Napisano 6 Lutego 2018 Taki sobie ten tytuł. Przy okazji odrabiania pracy domowej zadanej przez profesora Zatras-a, pstryknąłem parę fotek. A że fotki takie sobie bo i latawce też takie sobie to za bardzo nie ma czym się chwalić i co oglądać. Ale dla zabicia nudy pomiędzy kolejnymi etapami przebudowy/ budowy "ogonka" do torpedy w Beau wkleiłem parę fotek moich starych, poczciwych Skyhawków 1) Douglas A-4F "Skyhawk" , Marines, Model to połączenie nosa, garbu i uzbrojenia Hasegawy z płatowcem Airfixa. Wyszło tak Douglas TA-4F "Skyhawk", Marines, zestaw Fujimi Douglas A-4B "Skyhawk" "Zielona Jaszczurka", Navy, zestaw Airfixa Dlaczego Argentyna? A no dla tego: Douglas A-4P "Skyhawk", Fuerza AErea Argentina I na koniec familijnie: Modeliki zrobione na czyściocha, BEZ WASHA i innych udziwnień, prosto z pudła Można P.s. ogonek przerobiony i pomalowany Cytuj
BRAVO112 Napisano 6 Lutego 2018 Napisano 6 Lutego 2018 Skyhawk to moj ulubiony samolot - zaraz po Wildze Pierwszy najbardziej mi sie podoba, Na mnie czekaja 2x Fujimi 72 i raz Trumpek 32 z kalkami Hasegawy Pozdrawiam Bravo112 Cytuj
Matys Napisano 6 Lutego 2018 Napisano 6 Lutego 2018 Fajne, czyściutkie. Sam chciałbym jakiegoś Scootera kiedyś skleić, najlepiej Kiwi, ale jak tak patrze na te twoje modele to ten Airfix ma coś wyraźnie nie tak z kształtem owiewki, ciekawe czy zapowiadany na ten rok Hobby Boss będzie miał lepszą (o ile w ogóle wyjdzie). Cytuj
abtb Napisano 6 Lutego 2018 Autor Napisano 6 Lutego 2018 to ten Airfix ma coś wyraźnie nie tak z kształtem owiewki, Czy aby Kolega za mocno nie wybrzydza? Cytuj
Matys Napisano 6 Lutego 2018 Napisano 6 Lutego 2018 Może i za bardzo, ale wyjątkowo mi się to rzuciło w oczy. Ten z Lego wygląda już za to całkiem poprawnie Cytuj
abtb Napisano 6 Lutego 2018 Autor Napisano 6 Lutego 2018 W sprawie odtworzenia oryginalnych kształtów i gabarytów wypowiem się tak: - mój "garbaty" A-4 jest połączeniem modeli Airfixa i Hasegawy (nr. kat. B09). Pomijając fakt wypukłych linii, może i kształt owiewki miał bardziej poprawny ale wymiarowo to był tak na oko 1/70 a może i 1/6-dziesięciu paru. Z kolei Airfix i Fujimi były praktycznie z jednej formy. Połówki kadłubów pasowały do siebie prawie idealnie, (Fujimi podeszło do tematu cwanie - przerznęło kadłub tuż za kabiną i daje w zależności od wersji właściwy nos z kabiną ) a skrzydła można było stosować zamiennie. Tak więc uważam że modelu w 100% zgodnego z oryginałem NIE MA. Zawsze znajdzie się jakiś babol. A tak w ogóle to dziękuję za pozytywny odbiór moich "jastrzębi" Po prostu nie sądziłem że jeszcze mogą się komuś podobać takie czyściochy w dobie "chemicznej" obróbki. "Nikt nie da Ci tego co mogą dać Ci klocki Lego" Cytuj
lesio-69 Napisano 6 Lutego 2018 Napisano 6 Lutego 2018 "Nikt nie da Ci tego co mogą dać Ci klocki Lego" Nic tak nie boli, jak nastąpienie gołą stopą na klocek LEGO Cytuj
Gerd Napisano 9 Lutego 2018 Napisano 9 Lutego 2018 Bardzo ciekawe stadko. Podoba mi się. Lubię takie "projekty rodzinne". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi