Mariucha Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 To ja przy okazji doskonałe szwajcarskie pilniczki iglaki Glardon Vallorbe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 2 godziny temu, Mariucha napisał: Szkło Eschenbacha kupiłem w internetowym sklepie Alco, znajdziesz bez problemu. Dzięki - sprawdzę. Ja w tej chwili mam jakieś chińskie badziewie za 30 zł (z różnymi szkiełkami, a jakże) ale opaska na głowie to jakaś porażka. Po 15 minutach zaczyna boleć głowa, i nie, nie jest za mocno ściśnięta, taka jakś konstrukcja dziwna... Przy moim -4,5 to jednak muszę poszukać czegoś innego, aczkolwiek wydanie tyle ile chce Tamka za swój produkt jednak uważam za przesadę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 Ja kupiłem tę lupę jako nakładkę na okulary, ale są też z ramkami, które zakłada się jak zwykłe okulary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 No więc trochę mi komunikacja siadła ze sklepem alco , ale... sprokurowałem rozwiązanie zastępcze a mianowicie okulary z biedry za 9,99. Okazało się ,że najlepiej widzę przez ichnie +2.0 no więc kupiłem +3,5 . Generalnie do poruszania słabo ale ostrość łapię właśnie na ok. 25 cm od obiektu . A obiekt jest tak. 50% większy. Nie wiem czy polecać, namawiać, promować. Ale działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 (edytowane) Odświerzę temat : chińska lupka już padlinka trzeba coś zapodać, używa może ktoś lup nagłownych: Levenhuk Zeno Vizor H2 Levenhuk Zeno Vizor H3? Nie wiem co wybrać, miałem podobną do H3, średnio wygodna, ale to był chinol, z jakością nie bardzo, wszystko luźne, szkło opadało, H2 powinna być bardziej stabilna...i obeszło by się bez łączenia szkieł, a to robi wagę... Edytowane 1 Grudnia 2020 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 1 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2020 Po spotkaniu z Eschenbachem ( wiadomo : niemiecka precyzja i inne takie ), chciałem coś jeszcze lepszego i , na okres przejściowy, kupiłem chinola. Ale chyba przy nim zostanę :)) Naprawdę nie jestem w stanie wskazać jakiś istotnych różnic w pracy z w/w. Trzy wymienne "szkła" w komplecie". Wadą jest opaska na głowę wykonana z tworzywa - czoło po 30 min. jest mokre od potu. Koszt : 80 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 Fajne okulary robi Levenhuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 1 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2020 Proszę bardzo : https://www.m-zone.pl/lampa-daylight.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 Czy sądzisz, że Twój zakup to coś podobnego do tego? https://alco.com.pl/okulary-naglowne-led-1-2x-1-8x-2-5x-3-5x-red,id6430.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 2 Marca 2021 Share Napisano 2 Marca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Dzień Dobry, Może przyda się też coś takiego. Okulary powiększające Zeno-Vizor. Plusy: dobrej jakości plastik optyczny, klapka ze soczewkami podnoszona, co można zrobić jedną ręką; klapka daje dość szerokie pole widzenia, a jednocześnie bez jej podniesienia można popatrzeć obok; wymienne soczewki z różnymi powiększeniami; zauszniki jak w okularach - głowa się nie poci; zauszniki są składane Minusy: jak przy każdych okularach powinno się je zdejmować trzymając za oba zauszniki, a nie jedną ręką, co gwarantuje że się nie uszkodzą (ja zdejmowałem często jedną ręką trzymając coś w drugiej i już używam drugiej pary po złamaniu zauszników i ich „modelarskich” naprawach). z serdecznymi pozdrowieniami Sławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 (edytowane) A wiela one stoją? Ooo, Kolega po fachu (i zanteresowaniach), widzę! Edytowane 16 Marca 2021 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano 19 Czerwca 2021 Share Napisano 19 Czerwca 2021 W dniu 16.03.2021 o 23:19, socjo1 napisał: A wiela one stoją? Przepraszam nie zauważyłem pytania, teraz zajrzałem do tego wątku no i dlatego teraz dopiero odpowiedź (i tak pewnie musztarda po obiedzie). Obecnie można takie kupić w sklepach internetowych za około 70 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi