barszczo Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Pięknie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Lutego 2023 Autor Share Napisano 5 Lutego 2023 (edytowane) Taki duży samolot a dopiero druga strona warztatu się zaczęła - skandal jakiś Ale za to jest treściwie Uskrzydliłem potwora i zacząłem nieśmiało pierwsze próby malarskie: Powoli trza kończyć i zamykać warsztat Edytowane 6 Lutego 2023 przez abtb 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Ale się Wuj rozkręcił - warsztat za warsztatem - czyż by poranna kawa zadziałała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Bestia. Hodujesz bestię... 56 minut temu, myszaty napisał: Ale się Wuj rozkręcił Wuj?... To wuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 3 godziny temu, HK1885 napisał: Wuj?... To wuj! No jest to jakby geneza tego wujowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2023 Prawie "że" Zostało jeszcze dokleić kilka elementów - ale to już po malowaniu. Może dziś uda się połozyć podkład i sprawdzić czy wszystko ok. Jak ok to jadę z malunkiem. Informacyjnie informuję, że oprócz śmigiełek które się ładnie przeciwbierznie kręcą - kręcą się też koła podwozia głównego Z tego co przyfilowałem warsztat rozpocząłem w 2018 roku - chyba idę na rekord 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Kwietnia 2023 Share Napisano 7 Kwietnia 2023 Fantastyczny brzydal . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 8 Kwietnia 2023 Share Napisano 8 Kwietnia 2023 21 godzin temu, abtb napisał: Prawie "że" Wprawdzie prawie robi różnicę, ale jest epicko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Kwietnia 2023 Share Napisano 8 Kwietnia 2023 Na 100- lecie powstania RAF-u nie zdążyłeś ale na dwusetną rocznicę na pewno go ukończysz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 10 Kwietnia 2023 Share Napisano 10 Kwietnia 2023 Cóż za wielopokoleniowy warsztat. Miałem szczęście, że któryś z wpisów przypadł na okres mojej obecności na forum. Efekt końcowy może być fantastyczny, już sam rozmiar poraża. A z tymi niepoliczonymi nitami będzie super, jak nic. Czekam na kolejne aktualizacje. Zdrowie, póki co, dopisuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Kwietnia 2023 Share Napisano 10 Kwietnia 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2023 3 godziny temu, zaruk napisał: Czekam na kolejne aktualizacje. Etap malarski zakończony Dziś ruszam z nalepianiem nalepek (ew. naklejaniem naklejek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Października 2023 Autor Share Napisano 2 Października 2023 Prawie że 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Października 2023 Share Napisano 2 Października 2023 Po pięciu latach wreszcie finał. Ciekawe czy model taki trudny czy modelarz ...........y ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Października 2023 Autor Share Napisano 2 Października 2023 Godzinę temu, Xmen napisał: Ciekawe czy model taki trudny czy modelarz ...........y ? Przepraszam bardzo, a kto bogatemu zabroni pięć lat świętować? Przecież to "stulecie" i nie można ot tak sobie "strzelić" szampana i po wszystkim Godzinę temu, Xmen napisał: Po pięciu latach wreszcie finał. Lepiej późno niż wcale 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Października 2023 Autor Share Napisano 3 Października 2023 23 godziny temu, Xmen napisał: czy modelarz ...........y ? W związku z tym, że co poniektórzy są słabej wiary i kłody pod nogi, wiatr w oczy itd. , to się zawziąłem i skończyłem I małe porównanie ze starszym bratem: oraz tematem "równoległym" w nikczemnej skali (1/144 ) Czyli w krótkich żołnierskich słowach - duże to jest. Ciekawe kiedy majster od wytykania czaso-przestrzeni: 23 godziny temu, Xmen napisał: Po pięciu latach wreszcie finał. oceny jakości wyrobu: 23 godziny temu, Xmen napisał: model taki trudny oraz oceny umiejętności twórczo-wytwórczych: 23 godziny temu, Xmen napisał: modelarz ...........y popełni model podobnych gabarytów Ps. jakby co Transsala z Revella mam nadal na stanie Podsumowując - można zdecydowanym ruchem odkurzać ekspresy do kawy bo szykuje się co najmniej pięciobój galeryjny Warsztat uważam oficjalnie za ZAMKNIĘTY 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Października 2023 Share Napisano 3 Października 2023 Godzinę temu, abtb napisał: popełni model podobnych gabarytów Muszę cię zmartwić.Prawdopodobnie nigdy. Raz że nie mam miejsca by postawić takiego grzmota na półce a dwa że nie ma motywacji. Może gdybym jeździł na wystawy/konkursy to tak ale zrobić by mieć to szkoda kasy i czasu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Października 2023 Autor Share Napisano 3 Października 2023 Godzinę temu, Xmen napisał: Muszę cię zmartwić.Prawdopodobnie nigdy. Zasadniczo jakoś ten fakt przeżyję Godzinę temu, Xmen napisał: Raz że nie mam miejsca by postawić takiego grzmota na półce Problem wszystkich zbieraczy plastikowych samolocików Godzinę temu, Xmen napisał: nie ma motywacji. Tylko ws. "grzmotów" czy ogólnie? Godzinę temu, Xmen napisał: Może gdybym jeździł na wystawy/konkursy to tak ale zrobić by mieć to szkoda kasy i czasu. A tego to nie kupuję Człowiek robi modele dla własnej satysfakcji, relaksu i chęci posiadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Października 2023 Share Napisano 3 Października 2023 8 minut temu, abtb napisał: Zasadniczo jakoś ten fakt przeżyję Cieszy mnie to niezmiernie. 9 minut temu, abtb napisał: Tylko ws. "grzmotów" czy ogólnie? Tylko w sprawie "grzmotów". Ogólnie motywacja jest i nawet w sobotę lub piątek będzie zakończenie dwóch warsztatów. 11 minut temu, abtb napisał: A tego to nie kupuję Bo to nie jest na sprzedaż. 11 minut temu, abtb napisał: Człowiek robi modele dla własnej satysfakcji, relaksu i chęci posiadania Generalnie tak ale po co mam zaburzać swoją monotematyczną kolekcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Października 2023 Autor Share Napisano 3 Października 2023 5 minut temu, Xmen napisał: Ogólnie motywacja jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Października 2023 Share Napisano 3 Października 2023 Bardzo efektowny. Czy, z uwagi na - sygnalizowaną w pierwszym poście - dobrą jakość szczegółów, można liczyć na jakieś zbliżenia natury fotograficznej? A może dopiero w galerii? Tak, czy siak podoba mi się, gratuluję wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Października 2023 Share Napisano 3 Października 2023 Godzinę temu, abtb napisał: Człowiek robi modele dla własnej satysfakcji, relaksu i chęci posiadania oooo TO ! TO ! TO ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Października 2023 Autor Share Napisano 3 Października 2023 Godzinę temu, zaruk napisał: Czy, z uwagi na - sygnalizowaną w pierwszym poście Nie dość że to było na poprzedniej stronie, to jeszcze pięć lat temu Godzinę temu, zaruk napisał: można liczyć na jakieś zbliżenia natury fotograficznej? Anatomia modelarska nigdy nie była bliska memu sercu. Ale coś tam szepnę dla majstra - może cyknie coś z bliska Oczywiście sugeruję wziąć poprawkę na "dobre szczegóły" pięć lat temu i teraz - wszak wymagania rosną z czasem i osiągnięciami technologii Godzinę temu, zaruk napisał: A może dopiero w galerii? Czytaj wyżej, ponieważ: 5 godzin temu, abtb napisał: Warsztat uważam oficjalnie za ZAMKNIĘTY Godzinę temu, zaruk napisał: Tak, czy siak podoba mi się, gratuluję wytrwałości. Dziękuję bardzo - przyda się przy kończeniu dwóch Antonowów (12BK i 12PPS) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi