abtb Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 (edited) A zatem lecimy Historia Avro Shackleton - brytyjski morski samolot rozpoznawczy i patrolowy dalekiego zasięgu, opracowany dla Royal Air Force, gdzie wykorzystywany był w latach 1951-1991. Samolot powstał w zakładach Avro jako rozwinięcie bombowca Avro Lincoln. Początkowo wykorzystywany przede wszystkim do zadań patrolowych i zwalczania okrętów podwodnych, z czasem przystosowany został m.in. do roli samolotu wczesnego ostrzegania oraz samolotu poszukiwawczo -ratowniczego. In-box Na rynku dostępne są modele dwóch producentów - Revella i Airfixa. Model Revella jest opracowany nieco wcześniej ale za to z większą dbałością o wygląd zewnętrzny - model otrzymał pełne nitowanie. Podział technologiczny kadłuba został tak dobrany by można było wypuścić na rynek wersję z przednim podwoziem. Wypraski są bardzo dobrej jakości, bez nadlewek. Sam model podobno bardzo dobrze się składa. Czas na fotki: A zatem dosiadamy się do i czekamy na postępy Edited April 4, 2018 by Guest 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted March 29, 2018 Author Share Posted March 29, 2018 Czy fotki są widoczne? Bo w sąsiednim warsztacie moich beaufighterów sygnalizują że nic nie widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferret37 Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 Są widoczne. :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesio-69 Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 W obydwu warsztatach fotki w Operze są widoczne. Zapowiada się ciekawy temacik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 Oj to się zapowiada ciekawie siadam, oglądam, podglądam i kibicuję Tomku ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 Siadam i podglądam. Powodzenia w budowie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted November 23, 2018 Author Share Posted November 23, 2018 Słowo się rzekło - wznawiam warsztat Porą wieczorową pierwsze fotki warsztatowe (i pierwsze zmagania z "nowym" forum) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 To ja se popatrzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted November 23, 2018 Author Share Posted November 23, 2018 1 minutę temu, Bengal napisał: To ja se popatrzę Jakie popatrzę? Zakasaj rękawy i do roboty ze swoim. Czekam na efekty Twoich pierwszych zmagań z materią Aha, coś Tobie poczta "workowa" szwankuje bo nie przyjmuje wiadomości ode mnie. Może skrzynka zapchana? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastain Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Ha! Spryciarzu, nie będziesz musiał nitować i liczyć nitów! Siadam i pacze! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted November 23, 2018 Author Share Posted November 23, 2018 6 godzin temu, sebastain napisał: i liczyć nitów! Nigdy nie należałem do Zakonu Braci Liczących Nity - deklaracja na użytek ewentualnych pytań ze strony IPN-u Obiecałem mały postęp - na początek zaszpachlowałem ślady po wypychaczach : oraz odrobinkę złożyłem wnętrze: i osłonę radaru: Żeby było ciekawie to już złożyłem i obrobiłem osłony silników: oraz stery wysokości i kierunku ( żeby wiedzieć w jakim kierunku podążać ) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 13 minut temu, abtb napisał: Obiecałem mały postęp - na początek zaszpachlowałem ślady po wypychaczach po co jak ich nie będzie widać ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cypis Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Trzeba przyznać , że ładnie zrobili te nity. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted November 27, 2021 Author Share Posted November 27, 2021 (edited) Jakoś tak se przypomniałem Tumoroł działam dalej Edited November 27, 2021 by abtb 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vieh_san Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 Fajny kawał plastiku ;D Będę się przyglądał 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted November 27, 2021 Share Posted November 27, 2021 21 minut temu, abtb napisał: Tumoroł działam dalej A galeria będzie na dzień dziecka........2023. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted November 27, 2021 Author Share Posted November 27, 2021 Grunt że będzie 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted November 28, 2021 Share Posted November 28, 2021 To już wykop, a nie wykopek . 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted November 28, 2021 Share Posted November 28, 2021 Wkońcu coś ciekawego 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted November 28, 2021 Share Posted November 28, 2021 Zawód archeolog modelarstwa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted November 28, 2021 Author Share Posted November 28, 2021 15 godzin temu, abtb napisał: Tumoroł działam dalej Zgodnie z obietnicą - szycie pasów i porównanie z zestawowym zestawem proponowanym przez Revella: fotele w kabinie: całokształt: i rzut oka na inne inszości: No i lepim: ora takie tam przyłożone na suchara: W sumie w tym tygodniu chciałem wyprowadzić kadłub ale: 15 godzin temu, Xmen napisał: A galeria będzie na dzień dziecka........2023. żeby nie wylatywać przed plan to se odłożę do lutego 2022 Bo jeszcze, nie daj Boże, skończę przed terminem 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage3 Posted November 28, 2021 Share Posted November 28, 2021 Aż sobie przypomniałem jak kiedyś za gówniarza chciałem model Froga w edycji bieda karton i ksero z jakiegoś innego pudełka... zdiełano w CCCP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesio-69 Posted November 28, 2021 Share Posted November 28, 2021 Czyli opóźnienia w warsztatach to u nas rodzinne. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted April 25, 2022 Author Share Posted April 25, 2022 Taka delikatna "reasumpcja" Trochę zeszło bo musiałem się nadziergać nitów na grzbiecie i brzuszku: dolepiłem też stery: które są ruchome Jeszcze tu i ówdzie będzie trzeba podlizać papierem ściernym i będzie można dolepić skrzydła i przylepić resztę masek. A potem to już wiadomo - fukanie podkładem kolorem stosownym 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted April 25, 2022 Share Posted April 25, 2022 Wkoncu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts