chudyhunter Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 "Tyle modeli jest do sklejenia, a życie jest takie krótkie..." tak więc nie ma co czekać i trzeba się brać do roboty. W oczekiwaniu na olinowanie do Richelieu zabieram się do roboty. Poprzedni właściciel kilka części już pomalował, więc będzie trzeba zrobić małą kąpiel w krecie. Pokładu chyba nie będę ruszał, bo i tak pójdzie na niego drewniany. No to ruszamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 30 Marca 2018 Share Napisano 30 Marca 2018 Zapowiada się ciekawie. Zasiadam i patrzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 31 Marca 2018 Share Napisano 31 Marca 2018 Ja również, popcorn przygotowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 31 Marca 2018 Autor Share Napisano 31 Marca 2018 Choopy... wstyd się przyznać, ale co zrobić, nie wiem jak ja to zrobiłem, że kupiłem pokład i blachy do wersji 1941, a okręt jest z 1931 Zjebki od mojej ukochanej już dostałem, bo muszę kupić nowego Hood'a i kazała mi się w końcu zabrać za Titanica, który leży od dwóch lat. Bardzo przepraszam i poproszę o usunięcie tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 31 Marca 2018 Share Napisano 31 Marca 2018 Zmarnowales Forestowi popcorn.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 31 Marca 2018 Super Moderator Share Napisano 31 Marca 2018 Zjebki od mojej ukochanej już dostałem, bo muszę kupić nowego Hood'a i kazała mi się w końcu zabrać za Titanica, który leży od dwóch lat. Bardzo przepraszam i poproszę o usunięcie tematu Nic nie usuwamy, tylko się będziemy łączyć z Tobą w bólu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 31 Marca 2018 Autor Share Napisano 31 Marca 2018 Zmarnowales Forestowi popcorn.. Hahahaha Nic nie usuwamy, tylko się będziemy łączyć z Tobą w bólu... Spoko, we wtorek wypłata, więc zamówię nowego Hood'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 31 Marca 2018 Share Napisano 31 Marca 2018 Jeszcze nie zacząłem jeść, także spoko Poza co usuwać? Po prostu będziesz tutaj kontynuować z nowym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 31 Marca 2018 Share Napisano 31 Marca 2018 ZDRADA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 31 Marca 2018 Autor Share Napisano 31 Marca 2018 Hehe, taka mała pomyłka może się zdarzyć każdemu A przez chwilę miałem nawet taki plan, by się nie ujawniać i po cichu podmienić modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 31 Marca 2018 Share Napisano 31 Marca 2018 Wtedy byłaby powójna ZDRADA W sumie Tytanik będzie lepszy, nie lubię tej przereklamowanej wybuchającej kupy złomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 31 Marca 2018 Autor Share Napisano 31 Marca 2018 Wtedy byłaby powójna ZDRADA W sumie Tytanik będzie lepszy, nie lubię tej przereklamowanej wybuchającej kupy złomu Hahahaha, oj tam, od razu zdrada Gdybym nie dostał Hood'a, to pewnie bym go nie kupił, a że dostałem, to kupiłem dodatki, a że nie do tego Hood'a, to jednak muszę go kupić hehe Na Titanica mam ochotę od 1998 kiedy to byłem na nim w kinie i najwyższy czas się wziąć do roboty! Jakoś pociągnie dwa warsztaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 31 Marca 2018 Share Napisano 31 Marca 2018 Olej wybuchowOM kupę, skoncentruj się pływającym pałacu, dawno już nie mieliśmy tu przyzwoitego cywila. Planujesz z gUrOM lodowOM czy bez? A może juSZ taki leTko tonący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 31 Marca 2018 Autor Share Napisano 31 Marca 2018 Olej wybuchowOM kupę, skoncentruj się pływającym pałacu, dawno już nie mieliśmy tu przyzwoitego cywila. Planujesz z gUrOM lodowOM czy bez? A może juSZ taki leTko tonący? Specjalnie dla Ciebie wrzucam warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 5 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Kurde, trochę słabo z dostępnością wersji 1941, ale w Chinach maja wszystko Zamowilem u tego samego miłego, małego Pana, co pokład do Hood'a i Titanic'a, tak więc mam nadzieję dojdzie również w dwa tygodnie juuhuuu Oczekujcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 A możesz zdradzić gdzie kupiłeś? Może jakieś nieznane dla mnie źródło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 5 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2018 A możesz zdradzić gdzie kupiłeś? Może jakieś nieznane dla mnie źródło? Pewnie, sprzedawca to auroramodelshop. Robiłem już u niego zakupy i wszystko w najlepszym porządku. Wysyłka dwa dni od zamówienia, a dostawa była po 13 dniach od wysyłki, ale to może fart. W każdym razie koleś bezproblemowy. Przez przypadek kupiłem raz nie to co chciałem, napisałem mu o tym i po 5 min miałem odpowiedź oraz potwierdzenie zwrotu pieniędzy. Tak więc polecam. Tutaj link https://m.ebay.com/itm/Trumpeter-05740-1-700-HMS-Battle-Cruiser-Hood-1941/252481806256?_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20160908105057%26meid%3D8e4ab415c7c34450a2cda1609f77b150%26pid%3D100675%26rk%3D1%26rkt%3D11%26sd%3D252481806256%26itm%3D252481806256&_trksid=p2481888.c100675.m4236&_trkparms=pageci%3A76f1c322-3907-11e8-b903-74dbd1806572%7Cparentrq%3A9747c48f1620aa11ec55eab4fffdb6bc%7Ciid%3A1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 10 Maja 2018 Autor Share Napisano 10 Maja 2018 Chyba miesiąc temu dotarł do mnie w końcu HOOD w wersji w jakiej powinien być W ramach odpoczynku od dziadowskiego Titanica rozpoczynam relaks przy Hoodzie Otwieram pudełko, chwytam za części i w oczach aż się łzy szczęścia zbierają... wszystko pasuje Zastanawiam się, czy wycinać otwory na łańcuch??? Chyba Wycinać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 11 Maja 2018 Share Napisano 11 Maja 2018 Wycinać, wiercic, dlubac, przerabiać! Ale do titanica wroc jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 11 Maja 2018 Share Napisano 11 Maja 2018 Podziwiam ze podtrawisz ulepić coś tak małego. Dla mnie 350 jest na tyle male ze czasami dopiero na zdjęciach coś zauważę, a gdzie tu wszystko drugie tyle pomniejszone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 11 Maja 2018 Autor Share Napisano 11 Maja 2018 Wrócę, wrócę, obiecuję Przepraszam, ale nie wytrzymałem i musiałem sobie zrobić od niego przerwę. Tak mnie wczoraj wyprowadził z roznowagi, że prawie osiadł na głębokości 2 metrów w śmietniku przed blokiem. Odpocznę, zrelaksuje się i wrócę do tematu. Bartosz. B z początku nie miałem przekonania do tej skali, a głównie dlatego, że wydawała mi się mało precyzyjna. Jak pamiętam stare modele, to w tej skali wyglądały jak ulepy z plasteliny Teraz sam jestem w szoku, jak dużo jest w nich szczegółów. Jakieś 15 lat temu kupiłem Bismarcka Academy w 350 i prawdę mówiąc każda 700 jaką w ostatnim czasie zrobiłem jest dużo bardziej dokładna. No i tak jakoś przypadły mi te maleństwa do gustu, coś w sobie mają Tak więc na tyle na ile wzrok będzie pozwalał nie tknę już żadnej 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 11 Maja 2018 Share Napisano 11 Maja 2018 P.s. Galerie Kardynała miałeś wrzucić i CO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 11 Maja 2018 Autor Share Napisano 11 Maja 2018 P.s. Galerie Kardynała miałeś wrzucić i CO? Galerie? Hmm... Nie wiem, nie wiem, chyba Pan mnie z kim pomylił! A tak na poważnie postaram się zrobić to jak najszybciej. Muszę załatwić sobie przynajmniej jeszcze jedna lampę, bo z jedną to nie jest robota i ogarnąć coś na tło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Maja 2018 Share Napisano 11 Maja 2018 Otwory wycinać i chyba jakiś nowy łańcuch zorganizować bo ten to deczko mi się za grubaśny wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 11 Maja 2018 Autor Share Napisano 11 Maja 2018 bazylms zauważyłeś coś nad czym zacząłem się dokładnie 3 godziny temu zastanawiać, gdy przyłożyłem ten łańcuch do pokładu. Wcześniej użyłem go do Richelieu i tutaj jak dla mnie wygląda spoko. Kurde... chyba będę musiał to przemyśleć przy HOODzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi