makinen Napisano 24 Kwietnia 2018 Share Napisano 24 Kwietnia 2018 2 x Humvee (piaskowy i NATO camo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2018 2 x Humvee (piaskowy i NATO camo) Albo i 3 Humvee. Dwa na pace i jeden obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 24 Kwietnia 2018 Share Napisano 24 Kwietnia 2018 A może coś takiego Tylko że z Italeri jest M1120 LHS a na zdjęciu przewożony jest M1074 PLS który ma o jedną oś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Kwietnia 2018 Share Napisano 24 Kwietnia 2018 To niech będzie na naczepie M1120 LHS, na nim Humvee, na Humvee motocykl, a na nim krzynka piwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 24 Kwietnia 2018 Share Napisano 24 Kwietnia 2018 Przemek, z M1151 zawsze zdążysz... http://mmzone.co.kr/album/showcase.php?dbname=gallerymain&id=49326 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 24 Kwietnia 2018 Share Napisano 24 Kwietnia 2018 To może incepcja, M911 z M911 na lawecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2018 A może coś takiegoNie wiem jak oni to załadowali bo ta naczepa jest za krótka, zresztą widać że ostatnia oś jest niżej.Ale myślałem o cysternie M978. To niech będzie na naczepie M1120 LHS, na nim Humvee, na Humvee motocykl, a na nim krzynka piwa Buahahaha, rozj...ałeś mnie tym. Przemek, z M1151 zawsze zdążysz...http://mmzone.co.kr/album/showcase.php?dbname=gallerymain&id=49326 NO widzisz, co się odwlecze to ... To może incepcja, M911 z M911 na lawecie.Kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Kwietnia 2018 Share Napisano 24 Kwietnia 2018 a na nim krzynka piwa idź w tę stronę..na naczepie TYLKO PIWO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2018 a na nim krzynka piwa idź w tę stronę..na naczepie TYLKO PIWO!!! Kontener z piwem - to brzmi dumnie. W międzyczasie udało się posklejać cały ciągnik, teraz czeka na malowanie. Z wyprasek A, B, C, D i E zostały resztki, dosłownie kilka elementów i to głównie te z opcji z podniesionymi kołami z drugiej osi. ... Czas więc zabrać się za naczepę. Tu jest kilka wyprasek, ale po kolei. 4 wypraski G: 2 x H: Po jednej J, K i L: ... ... Na razie skleiłem część kratownicy. Idzie w miarę gładko, model jest bardzo dokładny w sensie spasowania. Aż nawet bym powiedział, że za bardzo. Każdy niewielki błąd ma przeniesienie na wiele kolejnych etapów. Tu nie ma przebacz. A tak na razie wygląda cały zestaw. Długie toto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Kwietnia 2018 Share Napisano 26 Kwietnia 2018 Czad!!!! Imponujący pojazd! Z ładunkiem będzie niesamowity! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2018 No jest kawał bydlaka. M1025 zamówiony - czakam. No i plan na razie jest taki aby M911 zrobić piaskowe. Postawić cysternę M978 w trójkolorowym kamo a obok gdzieś Humviego. Myśle tylko na jakiej podstawce to zmieszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Kwietnia 2018 Share Napisano 26 Kwietnia 2018 No jest kawał bydlaka. M1025 zamówiony - czakam. No i plan na razie jest taki aby M911 zrobić piaskowe. Postawić cysternę M978 w trójkolorowym kamo a obok gdzieś Humviego. Myśle tylko na jakiej podstawce to zmieszczę. Cysterna na pace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2018 Tak. No w końcu coś muszę tam postawić Ale może ją trochę zdewastuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Kwietnia 2018 Share Napisano 26 Kwietnia 2018 M978 na pace to jest to .A i zgodność historyczna 100% (nie zapomnij oznakować tej cysterny białymi ^ na beczce i na kabinie). Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 21 Maja 2018 Autor Share Napisano 21 Maja 2018 (edytowane) Dawno nic nie wrzucałem ale to nie znaczy że nic nie robiłem bo poskładałem sobie młotka: Edytowane 22 Maja 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Maja 2018 Share Napisano 21 Maja 2018 „Pokładałem” to trochę na wyrost Jakie malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 21 Maja 2018 Autor Share Napisano 21 Maja 2018 No teraz, to już malowanie a wybrałem wariant C z książeczki Tamiya czyli pustynne kamo Gulw War Army (chociaż kalkomania wskazuje Military Police). M911 też pewnie będzie desert (maska może NATO) natomiast cysterna już raczej w NATO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 21 Maja 2018 Share Napisano 21 Maja 2018 No to ja pojadę klasykiem: nie widzę zdjęcia . Chyba że to taka kara za mój warsztat.. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Maja 2018 Autor Share Napisano 22 Maja 2018 No to ja pojadę klasykiem: nie widzę zdjęcia . Chyba że to taka kara za mój warsztat.. ;) A tera? I czemu od razu kara? Ja tu nie od tego jeste ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 22 Maja 2018 Share Napisano 22 Maja 2018 Tera działa ;). A gdzie cysterna, poskładana chociaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Maja 2018 Autor Share Napisano 22 Maja 2018 Tera działa ;). A gdzie cysterna, poskładana chociaż?Jeszcze nie, na razie rama trochę. Ale to zło jest, stary model i nie klei się tego za dobrze - dodatkowo te plastikowe koła Zastanawiam się czy nie kupić ciągnika M983 od Trumpka i nie zrobić "szczepana". Podwozie, koła, silnik, kabina od M983 a beczka i reszta z Italerki. A na razie to dłubię naczepę. Tam jest naprawdę sporo części i detali: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Maja 2018 Share Napisano 22 Maja 2018 Ja też fotek nie widziałem, ale nie chciałem się wyhylać. ... poskładałem sobie młotka: Chyba raczej rozebrałem na tajle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 15 Czerwca 2018 Share Napisano 15 Czerwca 2018 Coś się tu dzieje w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 15 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2018 I tak i nie. Chwilowy brak czasu :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 7 Września 2018 Autor Share Napisano 7 Września 2018 Wakacje się skończyły, interes nad morzem zamknięty, można wrócić do modelowania. Kontunuacja naczepy - najpierw 3-cia i 4-ta oś - prawie identyczne z jedną drobną różnicą. Przed i po zamontowaniu: ... Później wózek 1-wszej i 2-giej osi i tylne światła: A tak wygląda to z góry - ładnie wszystko pasuje do amortyzatorów i łańcuchów. I strasznie ciasno... Dokupiłem też M983 bo nie mam ochoty walczyć ze starą Italerką i spróbuję zrobić szczepana - ciągnik Trumpka, cysterna Italerki. Do tego doszły też koła - mam dwa rodzaje ale chyba starszy typ będzie odpowiedniejszy: ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi