bodzio5432 Napisano 26 Kwietnia 2018 Share Napisano 26 Kwietnia 2018 Kilka słów wstępu. Z racji, że ostatnio bardziej mi się nie chce, niż chce, to ruszam z czymś bardziej ambitnym. M1070 to mój obiekt westchnień od kilku lat. Duży pojazd, dużo części i duża cena. W zeszłym roku udało mi się kupić po okazyjnej cenie wraz z blaszkami i tak sobie leżał i czekał, aż do dzisiaj . Z racji, że nie przepadam za blaszkami, a tu mam zestaw do wnętrza to może być zabawnie. Dla zainteresowanych wrzucam mały przedsmak zawartości pudełka: i zawartość zielonego pudełeczka (całkiem nie skromna zresztą ): Nie mam jeszcze koncepcji co do ram czasowych, kiedy, skąd i w jakim malowaniu. Rozważam też zakup kół żywicznych. Zawartość naczepy też jest póki co luźna. Z racji, że moje wyczyny modelarskie są jakie są, liczę na waszą pomoc i uwagi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Kwietnia 2018 Share Napisano 26 Kwietnia 2018 Chętnie popatrzę jak się męczysz ;-) Na pakę to zmieścisz praktycznie wszystko od Abramsa przez D9R do Black Hawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 26 Kwietnia 2018 Share Napisano 26 Kwietnia 2018 Ja utknąłem, na przewodach hydraulicznych przy zawieszeniu naczepy... Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 26 Kwietnia 2018 Share Napisano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) Ja również będę zerkał i dopingował Pamiętam z galerii że masz gotowego D9R ale nie pamiętam czy wersję US ( to już byś miał załatwioną sprawę ładunku ) czy IDF a zdjęć już w galerii nie widać Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 26 Kwietnia 2018 Share Napisano 26 Kwietnia 2018 Wrzuć Husky Fajny temat masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Kwietnia 2018 Share Napisano 27 Kwietnia 2018 Oooooo! Kolejne monstrum w wolnym miejscem na naczepie To tez obiekt moich westchnień, ale byłaby to zdrada humvee na wielką skalę z racji rozmiarów pojazdu, więc odpuszczam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Kwietnia 2018 Share Napisano 27 Kwietnia 2018 ale byłaby to zdrada humvee na wielką skalę z racji rozmiarów pojazdu, więc odpuszczam... Zawsze możesz postawić ze dwa albo trzy hammery na lawetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Kwietnia 2018 Share Napisano 27 Kwietnia 2018 ale byłaby to zdrada humvee na wielką skalę z racji rozmiarów pojazdu, więc odpuszczam... Zawsze możesz postawić ze dwa albo trzy hammery na lawetę Na tę chwilę dam szansę na ten czyn Autorowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo95 Napisano 27 Kwietnia 2018 Share Napisano 27 Kwietnia 2018 Jeśli mogę coś zasugerować to uważam, że M1 ABV ( wersja saperska ) wyglądała by tutaj najlepiej Jest wielki i potężny, idealny na tak dużą lawetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 27 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2018 Chętnie popatrzę jak się męczysz ;-)Na pakę to zmieścisz praktycznie wszystko od Abramsa przez D9R do Black Hawka. Dzięki . Na razie idzie całkiem sprawnie, wszystko proste, ładnie się klei. Ja utknąłem, na przewodach hydraulicznych przy zawieszeniu naczepy... No to mam nadzieję, że moja praca będzie dla Ciebie natchnieniem na zakończenie prac ;). Ja również będę zerkał i dopingował Pamiętam z galerii że masz gotowego D9R ale nie pamiętam czy wersję US ( to już byś miał załatwioną sprawą ładunku ) czy IDF a zdjęć już w galerii nie widać Mam D9R zwykłego, jakby miał tu stać to musiałbym go przemalować, bo spotkał się z niemałą krytyką ;). Jeśli mogę coś zasugerować to uważam, że M1 ABV ( wersja saperska ) wyglądała by tutaj najlepiej Jest wielki i potężny, idealny na tak dużą lawetę Wiem, znam, nawet chciałem go kupić w Bytomiu, ale finalnie skończyło się na pantherze A i flacku 88 . No więc tak. Naczytałem i nasłuchałem się wielu negatywnych opinii na temat tego modelu. Przebrnąłem przez 2 pkt instrukcji z bardzo pozytywnymi wrażeniami (2 na prawie 60 ) Rama sklejona, teraz będę robił układ jezdny. Widzę, że odnośnie ładunku pojawiło się wiele propozycji. Obecnie na stanie mam: D9R, Achzarit, Hemtt lhs i to, jeszcze nie zaczęte (i nie wiem czy wg chce to robić ): I żeby nie wyjść na ignoranta , hummer to też ciekawa propozycja, choć jego bardziej widziałbym w takiej konfiguracji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Kwietnia 2018 Share Napisano 27 Kwietnia 2018 Ostanie zdjęcie klasa!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 28 Kwietnia 2018 Share Napisano 28 Kwietnia 2018 Ciekawe warsztaty ostatnio się pojawiły z lawetami. Będę śledzić ten watek.......Dopełnieniem wszystkiego będzie jak ktoś wystartuje z MAZ-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 29 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2018 Ciekawe warsztaty ostatnio się pojawiły z lawetami. Będę śledzić ten watek.......Dopełnieniem wszystkiego będzie jak ktoś wystartuje z MAZ-em. Ty czekasz na MAZ'a, a ja z chęcią pooglądałbym warsztat z FAUN SLT-50 ;). Może ktoś się skusi i dołączy do boju . A tym czasem skończyłem układ jezdny. HB zastosował ciekawy montaż mostów do ramy. Elementy są na przegubach, ruchome, dodatkowo całkiem nieźle odwzorowane poduszki powietrzne: Warto też dodać, że skrajne osie są skrętne, przez co od spodu są montowane na metalowych sworzniach. Niestety sama konstrukcja jest klejona na sztywno, jednakże jest możliwość uzyskania małego kąta skrętu bez uszkodzeń drążków. I na sam koniec już całkiem spora rama przygotowana pod "uzbrajanie": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Kwietnia 2018 Share Napisano 29 Kwietnia 2018 Działaj, działaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Kwietnia 2018 Share Napisano 29 Kwietnia 2018 Co prawda buda z CPK i chyba więcej innych blach, niż masz Ty, ale może coś Ci pomoże ten warsztat (niestety nieukończony): https://militaryscalemodelling.com/forums/topic/m1070-m1000-hets-hobbyboss-85502-build-log/ I jeszcze jeden: http://realmodel.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=117:m1070-het-step-by-step&catid=41:work-in-progress-&Itemid=85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 29 Kwietnia 2018 Share Napisano 29 Kwietnia 2018 Lub ten warsztat ale pewnie tylko zdjęcia https://m.blog.naver.com/PostView.nhn?blogId=zoo108329&logNo=80155212994&proxyReferer=https%3A%2F%2Fm.blog.naver.com%2Fzoo108329%2F80163539206 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 1 Maja 2018 Share Napisano 1 Maja 2018 Ostanie zdjęcie klasa!!!!! Piotrek, strzel sobie coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 6 Maja 2018 Autor Share Napisano 6 Maja 2018 Mała aktualizacja. Koła założone na blutack'a, wydaje się równo. Podwozie skończone, zabieram się za kabinę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Maja 2018 Share Napisano 6 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 18 Maja 2018 Autor Share Napisano 18 Maja 2018 Gdyby ktoś był ciekaw postępów, to na chwilę obecna zawieszam prace. Blaszki voyagera wyleciały po nieudolnej probie lutowania, a i jakoś mi się nie chce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 20 Maja 2018 Share Napisano 20 Maja 2018 A szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 20 Maja 2018 Share Napisano 20 Maja 2018 Ty nam tu focha nie strzelaj jak gimnazjalistka tylko do roboty się bierz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Maja 2018 Share Napisano 20 Maja 2018 eeeeeee....nie no! Takich rzeczy się widowni nie robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Maja 2018 Super Moderator Share Napisano 21 Maja 2018 no i trąbki klaksonu do rozwiercenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 19 Listopada 2018 Autor Share Napisano 19 Listopada 2018 (edytowane) Wracam do tematu, zdjęcie na dowód Edytowane 19 Listopada 2018 przez bodzio5432 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi