spiton Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Zawsze mi się podobał ten samolocik. Chyba nie muszę mówić dla czego. To takie naturalne ogniwo ewolucji pułaszczaków ,-) Zresztą samolot bardzo użyteczny. Przy projektowaniu którego pracowało wielu polskich konstruktorów. A-Model, to nie Hasegawa, czy Tamija, ale ten zestaw ma potencjał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Kto by pomyślał, że z rozwinięcia w prostej linii P-24, powstanie prawie Corsair Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żeton Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 trzy wielkie plusy: za temat, wykonanie i materię /A-model do cziorta/, pozdrawiam po sąsiedzku - Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Maja 2018 Autor Share Napisano 24 Maja 2018 trzy wielkie plusy: za temat, wykonanie i materię /A-model do cziorta/, pozdrawiam po sąsiedzku - Paweł Ha, miło kolego słyszeć, musimy się kiedyś spotkać !! I Pogadać o modelach ,-) Jest nas tu już chyba trzech z Podhala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Właśnie na tym podobieństwie do Corsaira traci, bo wygląda jak licha podróbka tego cuda Model bardzo ładny, brakowało mi tego latadełka na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Właśnie na tym podobieństwie do Corsaira traci, bo wygląda jak licha podróbka tego cuda . A czemu nie pierwowzór? Powstawały dokładnie w tym samym czasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Świetny.Mógłbyś podać kolory użyte do malowania bo też mam takiego w planach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Maja 2018 Autor Share Napisano 24 Maja 2018 Kolory wyjściowe to olive drab i sand . ale to nie ma dużego znaczenia, bo doprowadzałem te kolory do stanu mnie zadawalającego za pomocą i pigmentów i olei ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Coś przerabiałeś czy PZPR? I jak oceniasz składalność/odwzorowanie? Pytam, bo przymierzam się do czegoś takiego. (Tylko nie wiem kiedy zrobię, bo na razie tylko składzik rośnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Maja 2018 Autor Share Napisano 24 Maja 2018 Coś przerabiałeś czy PZPR? I jak oceniasz składalność/odwzorowanie? Pytam, bo przymierzam się do czegoś takiego.(Tylko nie wiem kiedy zrobię, bo na razie tylko składzik rośnie ) Cos tam lekko poprawiałem linie podziału, dodałem pare nitów. Przerobiłem uzbrojenie, żeby zbudowac wersje z działkiem 20 mm. w sumie niewiele. Model jest dobry, ale nie składa się sam. Szpachla i pilnik będzie konieczny. ładne klapy podwozia, kluskowaty silnik( nie widać dziada) podwozie przyzwoite, całkiem przyzwoite. Wszystko bez rewelacji, ale da się z tego zrobić ładny modelik. Wazne dla modelu elementy sa poprawnie zaprojektowane i przy drobnych korektach wszystko całkiem dobrze naśladuje pierwowzór.Ja nie żałuje tych 5 dych ,-) choć to duzo kasy za jednosilnikowy myśliwiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Maja 2018 Share Napisano 25 Maja 2018 Bardzo fajny. Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 25 Maja 2018 Share Napisano 25 Maja 2018 No Super, bardzo fajnie wyszły zadrapania , ubytki w malowaniu . Sam mecze A model więc pewnie też się nie obyło bez pilnują . trzy wielkie plusy: za temat, wykonanie i materię /A-model do cziorta/, pozdrawiam po sąsiedzku - Paweł Ha, miło kolego słyszeć, musimy się kiedyś spotkać !! I Pogadać o modelach ,-) Jest nas tu już chyba trzech z Podhala. A no jest i chyba więcej , liczymy że spotkamy się wszyscy na pewno w marcu na tej I Podhalańskim Festiwalu Ciupaga 2019 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Maja 2018 Autor Share Napisano 25 Maja 2018 No Super, bardzo fajnie wyszły zadrapania , ubytki w malowaniu . Sam mecze A model więc pewnie też się nie obyło bez pilnują . trzy wielkie plusy: za temat' date=' wykonanie i materię /A-model do cziorta/, pozdrawiam po sąsiedzku - Paweł[/quote']Ha, miło kolego słyszeć, musimy się kiedyś spotkać !! I Pogadać o modelach ,-) Jest nas tu już chyba trzech z Podhala. A no jest i chyba więcej , liczymy że spotkamy się wszyscy na pewno w marcu na tej I Podhalańskim Festiwalu Ciupaga 2019 . Nie wiem czy jest sens tak długo czekać, ale oczywiście za rok, obecność obowiązkowa !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 25 Maja 2018 Share Napisano 25 Maja 2018 Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Maja 2018 Share Napisano 25 Maja 2018 Bardzo ładny rzadki gość na forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi