xmald Napisano 19 Lipca 2018 Share Napisano 19 Lipca 2018 Czołem, Stało się, mój pierwszy model WnW, który trafia na warsztat. Będę go budował równolegle z konkursowym Bristol Fighterem. Póki co kilka wieczorów zabawy i coś tam udało mi się posklejać. Cóż mogę napisać - teraz rozumiem zachwyty sklejaczy modeli WnW - budowa to sama frajda ale to już wszyscy wiedzą... Muszę odrobinę zmyć washa z blachy (ostatnie zdjęcie). Zdjęcie pudełka Artro modelling (wybaczcie nie chciało mi się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 19 Lipca 2018 Share Napisano 19 Lipca 2018 Popieram Januszy i Grażyny modelarstwa. I obserwuję rozwój sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Lipca 2018 Share Napisano 19 Lipca 2018 Mógłbyś mi zeskanowac schemat malowania tego srebrnego egzemplarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 19 Lipca 2018 Share Napisano 19 Lipca 2018 Stawiam cebule przeciwko ziemniakom, że będzie kolejna petarda. Z januszowskim pozdrowieniem SnaQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 19 Lipca 2018 Share Napisano 19 Lipca 2018 Mógłbyś mi zeskanowac schemat malowania tego srebrnego egzemplarza... Tu masz wszystko: http://www.wingnutwings.com/ww/productdetail?productid=3180&cat=4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 19 Lipca 2018 Share Napisano 19 Lipca 2018 Dawaj Filip dawaj, jestem ciekaw co Tobie wyjdzie z tego latającego eternitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 30 Lipca 2018 Autor Share Napisano 30 Lipca 2018 Januszowania ciąg dalszy...Zamówiłem sobie trochę dupereli do Mercedesa od Taurusa - szałowe! https://i.imgur.com/kg8Gu2y.jpg[/im Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Lipca 2018 Super Moderator Share Napisano 30 Lipca 2018 No jednak jak reżyser rękę położył to jakość jak widać taka sama jak w Hobbicie ;) oglądam bo szmatopłaty to dawna miłość i do tego w 32... ale "nie ,nie, nie, nie" tylko oglądam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 31 Lipca 2018 Share Napisano 31 Lipca 2018 No brawo TY, i pamiętaj, najgorsze przed Tobą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 31 Lipca 2018 Share Napisano 31 Lipca 2018 No jednak jak reżyser rękę położył to jakość jak widać taka sama jak w Hobbicie ;) oglądam bo szmatopłaty to dawna miłość i do tego w 32... ale "nie ,nie, nie, nie" tylko oglądam ;) Eee tam w Hobbicie zbroje z plastiku były A to żaden szmatopłat nie jest, tylko prawilna blacha falista To jest amelinium ,zobaczymy czy się pomaluje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 31 Lipca 2018 Share Napisano 31 Lipca 2018 Przedwczoraj "ćwiczyłem" Merca i mało mnie szlag nie trafił. Otóż zestawowe pręty ustalające obudowę rozrządu okazały się zbyt, dla mnie, delikatne. Zastąpiłem je mosiężnymi pręcikami 0,5 mm. Najpierw nawierciłem obudowy/płaszcz cylindrów i wkleiłem je za pomocą CA w odpowiednie miejsca. Później tarczą proxxona, już osadzony w cylindrach komplet, doszlifowałem na długość oryginalnych, żywicznych, i dopiero na taki "fundament" wkleiłem obudowę rozrządu. Poniżej efekty : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 19 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Malowanie blachy falistej i kalki przyprawiają mnie o dreszcze, a zbliża się ten etap wielkimi krokami. Tyle udało mi się wyskrobać dotychczas. Silnik wymaga jeszcze kilku poprawek - widać na zdjęciach. Dodatki z Taurus Models są świetne! Zapodkładowałem Finishing Surfacerem 1500 teraz jakieś alu - i tu mam zagwozdkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 19 Sierpnia 2018 Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Silnik mógłbyś wystawiać jako osobny model... Fan-ta-stycz-nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 19 Sierpnia 2018 Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Z czym masz zagwozdkę, bo jak na razie idzie idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 19 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Mam mianowicie zagwozdkę jakiej farby użyć jako podkładu alu oraz czy dawać jakiś separator w postaci lakieru do włosów albo chipping fluidu między alu a kamuflaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 19 Sierpnia 2018 Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Separator daj, w zależności co lubisz, może być lakier do włosów lub inny do chippingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 8 Września 2018 Autor Share Napisano 8 Września 2018 Kolejna aktualizacja - kalki to był prawdziwy test mojej wytrzymałości psychicznej ;) Pierwszy raz malowałem camo przy pomocy aero, mam nadzieję, że jakoś to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 9 Września 2018 Super Moderator Share Napisano 9 Września 2018 cóż powiem tak zazdroszczę ale nadal stanowcze NIE ;) Wypas model ale tylko oglądam... a kysz siło nie czysta NIE KUPUJĘ SZMATOPŁATÓW W 1/32 twardym trza być :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Września 2018 Share Napisano 9 Września 2018 Modele WbW sa bajeczne !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 9 Września 2018 Share Napisano 9 Września 2018 Modele WbW sa bajeczne !! Nie wiem jak WbW, ale WnW są dość dobre. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 9 Września 2018 Share Napisano 9 Września 2018 Jakie to ładne jest. Po takich warsztatach przybywa Januszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 9 Września 2018 Share Napisano 9 Września 2018 Jest fajnie, kończ go szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 9 Września 2018 Share Napisano 9 Września 2018 Pierwszy raz malowałem camo przy pomocy aero, mam nadzieję, że jakoś to wyszło. Ale że co, że malowałeś z ręki ten kamuflaż, czy że maski i aerograf? I tak, popieram, szmatopłaty w 1:32 to ZUO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 9 Września 2018 Autor Share Napisano 9 Września 2018 Generalnie nigdy nie miałem okazji malować plam aero. Wszystkie modele, które malowałem aerografem miały jednolite malowania. Malowałem najpierw z łapy ale przejścia kolorów nie były wystarczająco ostre, więc poprawiłem po nałożeniu maskolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 14 Września 2018 Autor Share Napisano 14 Września 2018 Czołem! Wkleiłem silnik i wydech, wystrugałem też śmigiełko. Niewiele zostało już do zrobienia, kółka, przykleić kaemy. Do śmigła wykorzystałem żywiczne mocowanie Proper Plane - fajna rzecz, jak się chce strugać śmigło samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi