modelpol Napisano 2 Października 2018 Napisano 2 Października 2018 Witam serdecznie i zapraszam do obserwacji i komentowania moich zmagań nad nowym modelem. Mimo że prace nad małym Fokkerem E.II leżą, postanowiłem pobawić się nad takim fajnym wynalazkiem. Po sklejeniu Nieuporta IV, a szczególnie Miga 9 z A-modelu, powiedziałem sobie: nigdy więcej modeli tej firmy. No cóż, po tej deklaracji w szafie przybyło kilka pudełek z modelami z pod znaku:A-model. mały inboksik, i jak widać nadlewek jest sporo, a i kilka fotek oryginału generalnie planuję wykonać tę miniaturkę jako prosto z pudełka, ale co nie co jednak dodam i poprawię. szlifowania i prac z pilnikami było dużo..... ten kolor to tylko jako sprawdzenie efektów po szlifowaniu. cdn.... Cytuj
abtb Napisano 2 Października 2018 Napisano 2 Października 2018 A-model. JESTEM I już odczuwam delikatne drżenie z emocji. Oj będzie się działo Takie wynalazki to ja lubię! nigdy więcej modeli tej firmy. Niestety, to jak z sexem. Można ograniczyć (tylko po co? ) ale całkowicie zrezygnować to się nie da i jak widać nadlewek jest sporo, Nadlewki w Amodelu to jak procenty w alkoholu - muszą być obowiązkowo bo inaczej to lipa i jakaś chińska podróbka Czekam na postępy Cytuj
Hubert Kendziorek Napisano 2 Października 2018 Napisano 2 Października 2018 mały inboksik, i jak widać nadlewek jest sporo, To A-Model. Jeżeli udało się odnaleźć wśród nadlewek model opisany na opakowaniu, to znaczy że jakość jest OK.Oglądam, ciekawa maszyna. Pozdrawiam Hubert Cytuj
mig Napisano 2 Października 2018 Napisano 2 Października 2018 Tych nadlewek jest bardzo mało jak na Amodel, są modele gdzie nadlewek jest tak dużo, że części nie widać. Ciekawy wynalazek, będę zaglądał. Powodzenia w budowie Cytuj
Fixer Napisano 2 Października 2018 Napisano 2 Października 2018 jedziesz dziada! U mnie w szafie kilka dużych Amodeli czeka, więc oprócz nadlewek będą pewnie zwichrowane części :P Cytuj
modelpol Napisano 3 Października 2018 Autor Napisano 3 Października 2018 Panowie, dzięki za dobre słowa. No to jadę z tematem dalej. Słabo wg. A-modela wygląda połączenie piasty z łopatami wirnika- tylko sklejenie na styk. Postanowiłem wkleić w łopaty pręciki, a w piaście miejsca klejenia nawierciłem wirnik sklejony, na kadłubie nakleiłem imitację sznurowań, cdn... Kostek Cytuj
rymulus Napisano 3 Października 2018 Napisano 3 Października 2018 cdn... Kostek Na tą osłonę nie nałożyłeś zbyt grubej warstwy lakieru bo wygląda trochę jakbyś ją zanurzył w słoiczku z farbą. Widzę, że podchodzisz do tematu ambitnie, będę więc z przyjemnością podglądał Twój warsztat. Cytuj
modelpol Napisano 4 Października 2018 Autor Napisano 4 Października 2018 cdn... Kostek Na tą osłonę nie nałożyłeś zbyt grubej warstwy lakieru bo wygląda trochę jakbyś ją zanurzył w słoiczku z farbą. Widzę, że podchodzisz do tematu ambitnie, będę więc z przyjemnością podglądał Twój warsztat. Zdjęcie zrobione tuż po natryśnięciu Surfacera. Cytuj
modelpol Napisano 4 Października 2018 Autor Napisano 4 Października 2018 A tak po wyschnięciu szpachlówki wygląda osłona Teraz tylko lekkie odchudzenie ścianek pozostało. Cytuj
spiton Napisano 4 Października 2018 Napisano 4 Października 2018 Lubie modele A modelu..Nie wiem czemu, ale lubie. Na ogół sa to fajne samoloty i inne wynalazki, jak ten wiatrakowiec Cytuj
eldiabllo Napisano 4 Października 2018 Napisano 4 Października 2018 no A model, sam jednego zrobiłem AN 26, pracy masa, ale koncowy efekt mnie zadowolił, w każdym bądź razie życzę powodzenia. Cytuj
modelpol Napisano 4 Października 2018 Autor Napisano 4 Października 2018 ... Na ogół sa to fajne samoloty i inne wynalazki, jak ten wiatrakowiec I to chyba jest to dlaczego kupuję kolejne modele tej firmy. K Cytuj
modelpol Napisano 11 Października 2018 Autor Napisano 11 Października 2018 Zabawy na wiatrakowcem ciąg dalszy: kadłub zamknięty i poszpachlowany. Imitacje wiązań na spodzie będą poprawione. Cytuj
modelpol Napisano 29 Października 2018 Autor Napisano 29 Października 2018 Po dłuższej przerwie witam, i ciąg dalszy powolnej budowy KASK-ra, powoli nabiera kształtów tak to wygląda w porównaniu z jedenastką Cytuj
modelpol Napisano 30 Października 2018 Autor Napisano 30 Października 2018 Powoli z zabawą nad KASKR-em zbliżam się ku końcowi. Kalki naklejone, czas na linki sterowe i wszelkiej maści naciągi. wirnik jeszcze nie wklejony, tylko tak do zdjęcia założony Mam nadzieję do końca tygodnia się uporać z tym wiatrakiem. Jedenastka czeka cierpliwie na dokończenie. Cytuj
modelpol Napisano 3 Listopada 2018 Autor Napisano 3 Listopada 2018 Witam To już ostatni wpis warsztatowy w temacie wiatrakowca KASKR-1. linki, dużo linek I już koniec Teraz mogę wreszcie zabrać się za kończenie Fokkera i PZL P.11. Więcej zdjęć w Galerii http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=62528 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi