modelpol Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Witam serdecznie i zapraszam do obserwacji i komentowania moich zmagań nad nowym modelem. Mimo że prace nad małym Fokkerem E.II leżą, postanowiłem pobawić się nad takim fajnym wynalazkiem. Po sklejeniu Nieuporta IV, a szczególnie Miga 9 z A-modelu, powiedziałem sobie: nigdy więcej modeli tej firmy. No cóż, po tej deklaracji w szafie przybyło kilka pudełek z modelami z pod znaku:A-model. mały inboksik, i jak widać nadlewek jest sporo, a i kilka fotek oryginału generalnie planuję wykonać tę miniaturkę jako prosto z pudełka, ale co nie co jednak dodam i poprawię. szlifowania i prac z pilnikami było dużo..... ten kolor to tylko jako sprawdzenie efektów po szlifowaniu. cdn.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 A-model. JESTEM I już odczuwam delikatne drżenie z emocji. Oj będzie się działo Takie wynalazki to ja lubię! nigdy więcej modeli tej firmy. Niestety, to jak z sexem. Można ograniczyć (tylko po co? ) ale całkowicie zrezygnować to się nie da i jak widać nadlewek jest sporo, Nadlewki w Amodelu to jak procenty w alkoholu - muszą być obowiązkowo bo inaczej to lipa i jakaś chińska podróbka Czekam na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 mały inboksik, i jak widać nadlewek jest sporo, To A-Model. Jeżeli udało się odnaleźć wśród nadlewek model opisany na opakowaniu, to znaczy że jakość jest OK.Oglądam, ciekawa maszyna. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Tych nadlewek jest bardzo mało jak na Amodel, są modele gdzie nadlewek jest tak dużo, że części nie widać. Ciekawy wynalazek, będę zaglądał. Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 jedziesz dziada! U mnie w szafie kilka dużych Amodeli czeka, więc oprócz nadlewek będą pewnie zwichrowane części :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelpol Napisano 3 Października 2018 Autor Share Napisano 3 Października 2018 Panowie, dzięki za dobre słowa. No to jadę z tematem dalej. Słabo wg. A-modela wygląda połączenie piasty z łopatami wirnika- tylko sklejenie na styk. Postanowiłem wkleić w łopaty pręciki, a w piaście miejsca klejenia nawierciłem wirnik sklejony, na kadłubie nakleiłem imitację sznurowań, cdn... Kostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 3 Października 2018 Share Napisano 3 Października 2018 cdn... Kostek Na tą osłonę nie nałożyłeś zbyt grubej warstwy lakieru bo wygląda trochę jakbyś ją zanurzył w słoiczku z farbą. Widzę, że podchodzisz do tematu ambitnie, będę więc z przyjemnością podglądał Twój warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelpol Napisano 4 Października 2018 Autor Share Napisano 4 Października 2018 cdn... Kostek Na tą osłonę nie nałożyłeś zbyt grubej warstwy lakieru bo wygląda trochę jakbyś ją zanurzył w słoiczku z farbą. Widzę, że podchodzisz do tematu ambitnie, będę więc z przyjemnością podglądał Twój warsztat. Zdjęcie zrobione tuż po natryśnięciu Surfacera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelpol Napisano 4 Października 2018 Autor Share Napisano 4 Października 2018 A tak po wyschnięciu szpachlówki wygląda osłona Teraz tylko lekkie odchudzenie ścianek pozostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Października 2018 Share Napisano 4 Października 2018 Lubie modele A modelu..Nie wiem czemu, ale lubie. Na ogół sa to fajne samoloty i inne wynalazki, jak ten wiatrakowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 4 Października 2018 Share Napisano 4 Października 2018 no A model, sam jednego zrobiłem AN 26, pracy masa, ale koncowy efekt mnie zadowolił, w każdym bądź razie życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelpol Napisano 4 Października 2018 Autor Share Napisano 4 Października 2018 ... Na ogół sa to fajne samoloty i inne wynalazki, jak ten wiatrakowiec I to chyba jest to dlaczego kupuję kolejne modele tej firmy. K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelpol Napisano 11 Października 2018 Autor Share Napisano 11 Października 2018 Zabawy na wiatrakowcem ciąg dalszy: kadłub zamknięty i poszpachlowany. Imitacje wiązań na spodzie będą poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelpol Napisano 29 Października 2018 Autor Share Napisano 29 Października 2018 Po dłuższej przerwie witam, i ciąg dalszy powolnej budowy KASK-ra, powoli nabiera kształtów tak to wygląda w porównaniu z jedenastką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelpol Napisano 30 Października 2018 Autor Share Napisano 30 Października 2018 Powoli z zabawą nad KASKR-em zbliżam się ku końcowi. Kalki naklejone, czas na linki sterowe i wszelkiej maści naciągi. wirnik jeszcze nie wklejony, tylko tak do zdjęcia założony Mam nadzieję do końca tygodnia się uporać z tym wiatrakiem. Jedenastka czeka cierpliwie na dokończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelpol Napisano 3 Listopada 2018 Autor Share Napisano 3 Listopada 2018 Witam To już ostatni wpis warsztatowy w temacie wiatrakowca KASKR-1. linki, dużo linek I już koniec Teraz mogę wreszcie zabrać się za kończenie Fokkera i PZL P.11. Więcej zdjęć w Galerii http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=62528 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi