panDespota Napisano 4 Października 2018 Share Napisano 4 Października 2018 I jest pierwszy Pacyfik. W oczekiwaniu na owiewkę do Hurricana zacząłem grzebać przy Zerze. Ogarnąłem trochu silnik malowanie będzie pudełkowe I mam pytanko o kolor. Jak to u mnie Valeho będzie. Sugerują IJN Ash Grey, tylko ciemny się strasznie wydaje... będzie ok? PS. W Dżapsach nie siedzę w ogóle. Jeśli nawet o historię chodzi to zawsze jakoś mało mnie ten teatr interesował. Tak że wszystkie nawet błahe uwagi w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 4 Października 2018 Share Napisano 4 Października 2018 Z trochę innej beczki. Będziesz pakował figuranta do kokpitu? Jeśli tak, to musisz pokombinować z nogami, bo nie zmieścisz pod tablicą. Ale ogólnie to szkoda, bo wiele zasłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 5 Października 2018 Autor Share Napisano 5 Października 2018 Z trochę innej beczki. Będziesz pakował figuranta do kokpitu? Jeśli tak, to musisz pokombinować z nogami, bo nie zmieścisz pod tablicą. Ale ogólnie to szkoda, bo wiele zasłania. Nie, jestem wielkim przeciwnikiem figurek w kokpitach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Października 2018 Share Napisano 6 Października 2018 Hellcat, Corsair i Zero...trzy najpiękniejsze myśliwce świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Października 2018 Share Napisano 7 Października 2018 Będzie cacko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 Samuraj się szykuje. Rób rób kolego. Powodzenia w dłubaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 I ja popatrzę. Mój pierwszy model po długiej przerwie to właśnie te Mitsubishi. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 22 Października 2018 Autor Share Napisano 22 Października 2018 Poszło trochę do przodu. Dorobiłem na skrzydłach światła pozycyjne i przenitowałem grata. Nabyłem nowe kółko z rozstawem nitów 0,55. W porównaniu z wcześniej używanym 0,75mm różnica jest dosyć widoczna. Samuraj dostał też kolor. U mnie poszło Vallejo 71.311 z białym w stosunku 9/1 Wnęki podwozia też pomalowałem na kolor płatowca. Gdzieś na internecie wyczytałem, że w zależności od fabryki nie wszystkie były malowane na ten dziwny niebieskawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Października 2018 Share Napisano 23 Października 2018 Polecam stronę Aviation of Japan.Kopalnia wiedzy o malowaniu Japończyków.Dostalem namiary na nią od zegeye z PWM.Sam z niej korzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 23 Października 2018 Share Napisano 23 Października 2018 Kolor wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 24 Października 2018 Share Napisano 24 Października 2018 Na tym etapie bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 24 Października 2018 Share Napisano 24 Października 2018 Nooo, z tym nitowaniem to pojechałeś Świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Października 2018 Share Napisano 24 Października 2018 Nitowanie eleganckie, jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 25 Października 2018 Autor Share Napisano 25 Października 2018 Dzięki za pomoc i miłe słowa. Na stronę trafiłem niedawno i zaczynam tam grzebać. Popracowałem trochę nad osłoną silnika, poprawiłem kolor płótna na sterach i naniosłem oznaczenia od szablonów. Jak jutro zamulę w domu to pewnie pojawią się kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Października 2018 Share Napisano 26 Października 2018 Piękny(e) Zero! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 8 Listopada 2018 Autor Share Napisano 8 Listopada 2018 Banzai! http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=62580 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi