bazylms Napisano 14 Listopada 2018 Share Napisano 14 Listopada 2018 Weź te materiałowe z zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 14 Listopada 2018 Autor Share Napisano 14 Listopada 2018 Godzinę temu, Panzer Machine napisał: Zostawiłeś szwy na zaznaczonych przeze mnie elementach. Ja bym to zeszlifował delikatnie nożykiem i przetarł gąbeczką ścierną aby usunąć. Te przy szeklach wydaje mi się, że nawet paznokciem dam radę usunąć. To są chyba takie delikatne nadlewki. A te drugie to rzeczywiście mi umknęły, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 15 Listopada 2018 Autor Share Napisano 15 Listopada 2018 Pracy nad wydechem ciąg dalszy. Zamontowane materiałowe osły rur filtrów: A także osłony wydechów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Listopada 2018 Share Napisano 15 Listopada 2018 Szkoda że nie użyłeś nowego ostrza do cięcia tych rur - teraz masz je postrzępione na końcach. Na tych dwóch wewnętrznych na wolnych końcach brakuje ci części F28. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 16 Listopada 2018 Autor Share Napisano 16 Listopada 2018 8 godzin temu, bazylms napisał: Szkoda że nie użyłeś nowego ostrza do cięcia tych rur - teraz masz je postrzępione na końcach. Na tych dwóch wewnętrznych na wolnych końcach brakuje ci części F28. Użyłem ostrego noża. Tam podpłynął cyjanoakryl i trochę pociemniało i wygląda na postrzępione. Co do części F28 to nie widziałem w instrukcji ,że trzeba taką dać. Te krótsze rury opierają się taki wypustkach wychodzących z głównego kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Listopada 2018 Share Napisano 16 Listopada 2018 Tu masz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 16 Listopada 2018 Autor Share Napisano 16 Listopada 2018 A spoko Zmyliła mnie część F9, że tylko ona ma iść do rur. Zobaczę czy da się F28 dokleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 17 Listopada 2018 Autor Share Napisano 17 Listopada 2018 Wczoraj i dzisiaj trochę pogrzebane, głównie montaż elementów do głównego pancerza: Skusiłem się też i kupiłem metalowe gąski z Friulmodel: Macie jakieś fajny patent na ich szybki montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Listopada 2018 Share Napisano 17 Listopada 2018 (edytowane) 7 minut temu, Bartas89 napisał: Macie jakieś fajny patent na ich szybki montaż? sztuka do sztuka i tak do przodu Edytowane 17 Listopada 2018 przez Bengal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 17 Listopada 2018 Autor Share Napisano 17 Listopada 2018 (edytowane) Kiedyś jakiś filmik widziałem jak gość używał taśmy klejącej dwustronnej i hurtowo te ogniwa składał Ale już nie pamiętam na czym konkretnie to polegało. Edytowane 17 Listopada 2018 przez Bartas89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Listopada 2018 Share Napisano 17 Listopada 2018 Ja robie tak. Koła mocuje do modelu na Blue tack, lub inaczej. Tak aby się trzymały. Uzywam drutu mosiężnego 0.5mm - olewam to co daje Friul. Każde ogniwo rozwiercam dwoma rodzajami wiertła. Stronę na której kończy się pin wiertlem 0.5mm (czerwona strzałka) a tą która jest wewnątrz wiertłem 0.6mm (zielona strzałka). Następnie łączę dwa ogniwa i wpycham drucik. Gąsienice robię w segmenty po 10 sztuk ogniw. Łatwiej się na tym pracuje. Jak już mam prawie taka długość jak trzeba to przymierzam na modelu, jak trzeba to dokładam. Pod koniec zostawiam nieco dłuższe druty aby w razie czego można było odjąć nadmiar ogniw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Listopada 2018 Share Napisano 17 Listopada 2018 (edytowane) Intuicja podpowiada mi, że jednak Friuli nie będzie. Edytowane 17 Listopada 2018 przez Mierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 17 Listopada 2018 Share Napisano 17 Listopada 2018 Będą bo waga się musi zgadzać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 17 Listopada 2018 Autor Share Napisano 17 Listopada 2018 I znowu wyśmiewanie A cooper 69 to wychodzi tu tylko po to, aby dodać sweet emotki i troszkę kolegom w tylną część ciała powchodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 18 Listopada 2018 Share Napisano 18 Listopada 2018 10 godzin temu, Bartas89 napisał: Kiedyś jakiś filmik widziałem jak gość używał taśmy klejącej dwustronnej i hurtowo te ogniwa składał Ale już nie pamiętam na czym konkretnie to polegało. https://www.youtube.com/results?search_query=friulmodel+tracks+tutorial 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 18 Listopada 2018 Autor Share Napisano 18 Listopada 2018 Dzisiaj prace trwały na wieżą. Najpierw sklejenie jarzma: Potem jarzmo dostało opancerzenie: Złożenie włazu: Następnie przyszedł czas na lufę. Tu was wyręczę- jest metalowa, żeby waga się zgadzała i czołg był dociążony, hihi, haha (możecie zostawiać sweet ikonki) Na koniec przyklejenie włazów i czegoś na tył wieży. Są to bodajże jakieś zasobniki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 18 Listopada 2018 Share Napisano 18 Listopada 2018 Hehe też mnie czeka ten model .Figurki od Stalingradu pancerniaki w kombinezonach w platan dąb.Na Kursk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 18 Listopada 2018 Autor Share Napisano 18 Listopada 2018 15 minut temu, push-up78 napisał: Hehe też mnie czeka ten model .Figurki od Stalingradu pancerniaki w kombinezonach w platan dąb.Na Kursk. Bardzo przyjemny model w sklejaniu Spasowanie jak to u Tamki, rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Listopada 2018 Share Napisano 19 Listopada 2018 Jeżeli chodzi o fruile to ja podobnie jak bazylms rozwiercam wszystkie otwory w ogniwkach, następnie docinam tyle ile się da kawałków drucika zawsze ciut dłuższy niż samo ogniwko i składam paski po 10 sztuk. Idzie w miarę szybko ale wiadomo, to żmudna i nudna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 19 Listopada 2018 Autor Share Napisano 19 Listopada 2018 Dzisiaj dokończenie sklejania. Zostały mi tylko do przymocowania wyrzutniki granatów dymnych: Oraz boczne błotniki: Zostały mi jeszcze do złożenia friule i mogę zacząć malować. Jednakże z gąskami trochę czasu mi zejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacus1944 Napisano 19 Listopada 2018 Share Napisano 19 Listopada 2018 Nie będziesz robił faktury pancerza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2018 Share Napisano 19 Listopada 2018 Do wyrzutników granatów przydałoby się przewody dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 19 Listopada 2018 Autor Share Napisano 19 Listopada 2018 20 minut temu, jacus1944 napisał: Nie będziesz robił faktury pancerza? W jaki sposób? 14 minut temu, bazylms napisał: Do wyrzutników granatów przydałoby się przewody dorobić. Nie widziałem na zdjęciach przewodów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacus1944 Napisano 19 Listopada 2018 Share Napisano 19 Listopada 2018 Do walcowanej stali chyba najlepszy jest rozpuszczalnik nitro. Rozpuszczalnik topi plastik, wiec po nalozeniu rozpuszczalnika na powierzchnie modelu dziubiesz to miejsce przycietym duzym pedzlem, zeby wlosie bylo twarde. Ta metoda moze brzmiec nieciekawie, szczegolnie to topienie plastiku, ale jest bardzo prosta. Wyprobuj na jakims starym modelu albo na spodzie wanny. Zobaczysz jak fajnie to bedzie wygladac. Obejrzyj zdjecia oryginalu, bo faktura walcowanej stali wystepowala na przedniej plycie i bocznych burtach nadbudowki, na jarzmie i bokach wiezy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 19 Listopada 2018 Share Napisano 19 Listopada 2018 Godzinę temu, Bartas89 napisał: W jaki sposób? Nie widziałem na zdjęciach przewodów... Fakturę możesz też zrobić klejem do plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi