Wittman84 Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 Takie cuś....:D https://www.martola.com.pl/pl629/produkty80378/zuk_a15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 Rewelacja, już go widzę czerwonego z kogutami... Teraz ładny zestaw kalek: straż, pogotowie itp. i będzie rewelacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 To wstyd żeby Madziarzy robili polskiego Żuka , co już polskich firm nie ma ;). Straż tak , ale pogotowie to tylko Nyski, Milicja tak samo , a z kogutami to jeszcze może być pogotowie gazowe :) Pozdr. A. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
model11 Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 drogo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Taniej już było... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 (edited) 23 godziny temu, Adams M1A1 napisał: Straż tak , ale pogotowie to tylko Nyski, Milicja tak samo , a z kogutami to jeszcze może być pogotowie gazowe Pozdr. A. No wiesz, sporadyczne przypadki, ale jednak były Mnie bardziej cieszy skala 1:72 https://www.martola.com.pl/pl630/produkty80379/zuk_a15 Edited November 21, 2018 by Grzes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Dziękuję Grześ - pokazałeś zdjęcia niedowiarkom..! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 A gdzie zdjęcia z epoki ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted December 2, 2018 Share Posted December 2, 2018 A może zomowiec? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 (edited) Do mnie akurat malowanie "współczesne" przez jednostki OSP, gdzie każdy ":bip: na swój strój" zupełnie do mnie nie przemawia. Jeśli chodzi o oznakowanie pojazdów Strażackich, to są na to odpowiednie regulaminy - wersja choinkowa z OSP Zagacie jest najlepszym przykładem ich łamania i idącego dalej karykatrualizmu i profanacji wozów; biało-czerwone felgi, biała maska z napisem "Samochód ratowniczy" na ŻUKU, zwisające z przodu łańcuchy... Masakra... Już ten ostatni złomek wygląda normalniej... Edited February 28, 2019 by mandrivecs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 37 minut temu, mandrivecs napisał: OSP Zagacie Kurcze, w pierwszej chwili pomyślałem, że napisałeś jakąś nazwę typu "Kozia Wólka", a tu patrzę na zdjęcie i... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Godlewski Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 (edited) Można też wykonać w takich barwach rolniczych i bynajmniej nie jest to jednostkowe malowanie . Lub wersja piekarnicza Edited February 28, 2019 by Andrzej Godlewski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kret69 Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Ja się cieszę że będzie w 1:72, niestety ta wersja nie była nigdy używana w pogotowiu. Ale taka Nysa 522 to by dopiero była atrakcja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 W dniu 2.04.2019 o 22:38, kret69 napisał: Ja się cieszę że będzie w 1:72, niestety ta wersja nie była nigdy używana w pogotowiu. Ale taka Nysa 522 to by dopiero była atrakcja. Zgadzam się z Tobą .Jestem stary koń i wiele Żuków w swoim życiu widziałem i żaden nie był karetką czy inną milicją .Nysa tak,tu możliwości było by wiele bo i karetka i Milicja(zwykła i więźniarka) i Służba Więzienna i WOP i wiele wiele innych .Pozdr. A. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted September 23, 2019 Share Posted September 23, 2019 A tymczasem można dokupić żywiczne kółka do Żuka znów z firmy FPW Akcesoria do ŻUKów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts