spiton Napisano 18 Kwietnia 2019 Share Napisano 18 Kwietnia 2019 Będzie dobrze. Już wygląda fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 18 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2019 6 godzin temu, Hello napisał: Będziesz dorabiał taką fajną antenkę przed statecznikiem ? Pozdrawiam Hello Jak z przodu coś tam dorobilem to i na tyle zrobię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juras Napisano 18 Kwietnia 2019 Share Napisano 18 Kwietnia 2019 A koła to jakiego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 18 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2019 22 minuty temu, Juras napisał: A koła to jakiego producenta? https://www.mojehobby.pl/products/C-130-wheel-set-with-disc-brakes-16969608.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Kwietnia 2019 Share Napisano 18 Kwietnia 2019 Te koła to też takie trochę glutowate chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 18 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2019 (edytowane) 18 minut temu, Solo napisał: Te koła to też takie trochę glutowate chyba? Chyba lepsze niż fabryczne, minimalnie większe szersze od fabrycznych , ale prezentują się o niebo lepiej niz te z pudełka. Edytowane 18 Kwietnia 2019 przez eldiabllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 18 Kwietnia 2019 Share Napisano 18 Kwietnia 2019 4 godziny temu, eldiabllo napisał: to i na tyle zrobię COOL , dorób dorób , to taki fajny , wyróżniający się smaczek . 1 godzinę temu, eldiabllo napisał: Chyba lepsze niż fabryczne, minimalnie większe szersze od fabrycznych , ale prezentują się o niebo lepiej niz te z pudełka. Na pewno lepsze , w połączeniu z modelem z innej , przeszłej modelarskiej epoki dadzą mu trochę życia . Choć ta wizja AS grubości faktury bocznych powierzchni opon niestety trochę optymistycznie im wyszła . Wiesz może jaki jest rozmiar opon Herculesa abo chociaż rozmiar Twoich żywicznych ? Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2019 Bezbarwny, kalkomanie prawie położone, zostało 10%, wsumie czarne linie na skrzydłach i po kadłuba. Małe poprawka kalki na jednym boku , tam gdzie przykleilem drzwi z oknem ale na odwrót , okienko powinno być u dołu A ja dałem do góry, niewiem kiedy się tak zamotalem, ale chyba za późno teraz na wycięcie i ponowne wklejenie. Kalkomanie nawet ta duża na stateczniku nawet ładnie siadły. Jutro wyjazd na Moson. W dniu 18.04.2019 o 10:51, Hello napisał: Wiesz może jaki jest rozmiar opon Herculesa abo chociaż rozmiar Twoich żywicznych ? Hello No niemam miarki żeby ci dokładnie zmierzyć, ale napewno są grubsze i minimalnie wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 25 Kwietnia 2019 Share Napisano 25 Kwietnia 2019 No, z kalkami coraz zacniej wygląda. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 5 Maja 2019 Autor Share Napisano 5 Maja 2019 Zrobiłem reflektory w klapach podwozia, mały czarny element na nosie, przykleiłem linie z kalkomani na górze samolotu, 2 dni zabawy, lepiej trzeba było namalować , jeszcze wiadomo pare elementów trzeba jeszcze dorobić na górze. Najwięcej czasochłonne to dorabianie małych elementów jak anteny, reflektory czy na nosi prążki. Może uda się dzisiaj położyć bezbarwny, mały wash, wykończenie zrobię półmatem , satyną . Na deser zostawiam sobie wszystkie drobne rzeczy do przklejenia. No i problem z robieniem zdjęć w domu, ciekawe jakie kolega ma pomieszczenie gdzie pracuje nad swoim C 130 ale w 1:48 skali ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Maja 2019 Share Napisano 5 Maja 2019 Bardzo fajny model. Będe musiał zobaczyć go na żywo ,_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Maja 2019 Share Napisano 5 Maja 2019 Dawno nie zaglądałem, podoba mi się okalkowany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 5 Maja 2019 Autor Share Napisano 5 Maja 2019 6 godzin temu, spiton napisał: Bardzo fajny model. Będe musiał zobaczyć go na żywo ,_) No dokładnie No dzięki . Zobaczymy co to wyjdzie na końcu. Czas jaki sobie dałem to koniec miesiąca max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Maja 2019 Share Napisano 6 Maja 2019 Nie spiesz się bo to duże bydle jest. Szkoda byłoby zepsuć dobrze zapowiadający się model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 22 Maja 2019 Autor Share Napisano 22 Maja 2019 Panowie, prawie finisz, zostały drobnostki jak linki anten , położyć jeszcze raz lakier satyna na koniec i chyba tyle. Zdjęcie chyba ostatnie podgladowo w wątku warsztatowy, resztę na zewnątrz poleca zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 22 Maja 2019 Share Napisano 22 Maja 2019 Podoba mi sie shading, brudzenie z resztą tez fajnie wyszło. Kawał modelu! Czekam na galerieWysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 Jakie to latadło jednak wielkie jest :0 Aha, wiem, że już za późno, ale dla zaspokojenia ciekawości : https://collections.museumvictoria.com.au/items/406901 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 23 Maja 2019 Autor Share Napisano 23 Maja 2019 22 godziny temu, sebastain napisał: Podoba mi sie shading, brudzenie z resztą tez fajnie wyszło. Kawał modelu! Czekam na galerie Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka No powinienem na Kraków się wyrobić, a galerie zrobię, może przestanie w końcu lać na zewnątrz to chciałem na świeżym powietrzu. Jeszcze jakie wycieraczki pasuje też zrobić . 12 godzin temu, LordDisneyland napisał: Jakie to latadło jednak wielkie jest :0 No trochę jest tego , a żona się już pyta czy nie za duże sobie sklejam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 25 Maja 2019 Autor Share Napisano 25 Maja 2019 No jeszcze wycieraczki zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Maja 2019 Share Napisano 25 Maja 2019 Bardzo fajnie to wygląda. Wrzucaj więcej zdjęć !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 26 Maja 2019 Autor Share Napisano 26 Maja 2019 7 godzin temu, spiton napisał: Bardzo fajnie to wygląda. Wrzucaj więcej zdjęć !! No wycieraczki na miejscu, linki anten naciągłem w nocy . Raczej ostatnie zdjęcia w tym wątku. Dziękuję wszystkim komentującym za dyskusję. Chwila czasu ładna pogoda i można jechać na lotnisko w Nowym Targu na jakąś małą sesję zdjęciową . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi