Jump to content

Dodge WC51 - 1/72 ESCI

ams
 Share

Recommended Posts

Witam, wspominek ciąg dalszy. 

Przedstawiam 3/4 ton WC51 z ukochanej ESCI. Model wykonany po raz pierwszy dwadzieścia parę lat temu. Podarowałem my drugie życie. Rozklejony, wypłukany i zrobiony od nowa. Tak teraz się prezentuje. Kilka poprawek: osłony  reflektorów, pocieniona rama szyby + trochę na niej szczegółów, wycieraczki i przede wszystkim obniżone podwozie. Jak zauważył kol. Zakurzony w swoim poście o tym autku... pozostawione jak je fabryka stworzyła wygląda karykaturalnie.

Malowane: Tamiya, Vallejo, pigmenty Mig, oleje Wilder.

zapraszam do oglądania.

104_0527.JPG

104_0528.JPG

104_0529.JPG

104_0530.JPG

104_0525.JPG

Edited by ams

9 minut temu, Grzes napisał:

Taki Dodge to jest dziś do zdobycia?

Owszem... jest do zdobycia. Nie Esci tylko reedycja Italieri. Restauracja tego mojego to przez sentyment do dawnych czasów...

• 5 weeks later...

Poniekąd wywołany do tablicy, zgłaszam swój akces do grona fanów tego modelu :)  Nie tylko dlatego, że wiem ile wysiłku wymaga z nim walka. Fajnie Ci wyszedł, wykorzystałeś to co dobre w tym modelu, a z tym co fatalne świetnie sobie poradziłeś. Dodatkowy plus za dioramkę, która mi się po prostu podoba. 

Swoją drogą to dziwne, że tak ciekawy i rozpowszechniony pojazd nie ma swojego dobrego modelu w 1/72 i jest się wciąż skazanym na wiekową Esci/Italeri.

11 minut temu, zakurzony napisał:

Swoją drogą to dziwne, że tak ciekawy i rozpowszechniony pojazd nie ma swojego dobrego modelu w 1/72 i jest się wciąż skazanym na wiekową Esci/Italeri.

O ile ktoś będzie miał szczęście go zdobyć.
Od mojego ostatniego pytania w temacie rozglądam się za nim, ale nie ma szans...

• 4 weeks later...
9 minut temu, Krzysztof Szymański napisał:

Dodge  z ESCI zawsze miała nietypowy wygląd tylnego zawieszenia , wychodziło dosyć wysoka nad tylne koło . W tym modelu tego nie ma robiłeś coś z tym ??

W pierwszym poście masz odpowiedź

W dniu 10.12.2018 o 09:19, ams napisał:

Kilka poprawek: (...) przede wszystkim obniżone podwozie.