ams Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 (edited) Witam, wspominek ciąg dalszy. Przedstawiam 3/4 ton WC51 z ukochanej ESCI. Model wykonany po raz pierwszy dwadzieścia parę lat temu. Podarowałem my drugie życie. Rozklejony, wypłukany i zrobiony od nowa. Tak teraz się prezentuje. Kilka poprawek: osłony reflektorów, pocieniona rama szyby + trochę na niej szczegółów, wycieraczki i przede wszystkim obniżone podwozie. Jak zauważył kol. Zakurzony w swoim poście o tym autku... pozostawione jak je fabryka stworzyła wygląda karykaturalnie. Malowane: Tamiya, Vallejo, pigmenty Mig, oleje Wilder. zapraszam do oglądania. Edited December 10, 2018 by ams Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 Bardzo ładnie go odrestaurowałeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 Taki Dodge to jest dziś do zdobycia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ams Posted December 10, 2018 Author Share Posted December 10, 2018 9 minut temu, Grzes napisał: Taki Dodge to jest dziś do zdobycia? Owszem... jest do zdobycia. Nie Esci tylko reedycja Italieri. Restauracja tego mojego to przez sentyment do dawnych czasów... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 ESCI to była bardzo fajna firma - za PRLu to był substytut Tamki na naszym siermiężnym rynku :-) W SH był dostępny właściwie tylko spod lady... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zakurzony Posted January 10, 2019 Share Posted January 10, 2019 Poniekąd wywołany do tablicy, zgłaszam swój akces do grona fanów tego modelu Nie tylko dlatego, że wiem ile wysiłku wymaga z nim walka. Fajnie Ci wyszedł, wykorzystałeś to co dobre w tym modelu, a z tym co fatalne świetnie sobie poradziłeś. Dodatkowy plus za dioramkę, która mi się po prostu podoba. Swoją drogą to dziwne, że tak ciekawy i rozpowszechniony pojazd nie ma swojego dobrego modelu w 1/72 i jest się wciąż skazanym na wiekową Esci/Italeri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted January 10, 2019 Share Posted January 10, 2019 11 minut temu, zakurzony napisał: Swoją drogą to dziwne, że tak ciekawy i rozpowszechniony pojazd nie ma swojego dobrego modelu w 1/72 i jest się wciąż skazanym na wiekową Esci/Italeri. O ile ktoś będzie miał szczęście go zdobyć. Od mojego ostatniego pytania w temacie rozglądam się za nim, ale nie ma szans... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zakurzony Posted January 10, 2019 Share Posted January 10, 2019 Cytat Kilka miesięcy temu widziałem go na fejsbukowej giełdzie modelarskiej , ale fakt - szybko znalazł nabywcę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamerio Posted January 10, 2019 Share Posted January 10, 2019 fajnie wyszło stelaż zostanie niepomalowany?? O.o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted January 11, 2019 Share Posted January 11, 2019 Podoba mi si, Gratuluje udanej pracy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erolo2000 Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 Ładniutki ten amerykaniec jak i cała scenka Up . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowalec222 Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 Model super, robisz świetne rzeczy w tej skali no i fajny ten Papaj za kierownicą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof Szymański Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 Witam Dodge z ESCI zawsze miała nietypowy wygląd tylnego zawieszenia , wychodziło dosyć wysoka nad tylne koło . W tym modelu tego nie ma robiłeś coś z tym ?? Model wykonany świetnie na dodatek po "restauracji" co daje dodatkowego plusa ;-) Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 9 minut temu, Krzysztof Szymański napisał: Dodge z ESCI zawsze miała nietypowy wygląd tylnego zawieszenia , wychodziło dosyć wysoka nad tylne koło . W tym modelu tego nie ma robiłeś coś z tym ?? W pierwszym poście masz odpowiedź W dniu 10.12.2018 o 09:19, ams napisał: Kilka poprawek: (...) przede wszystkim obniżone podwozie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof Szymański Posted February 13, 2019 Share Posted February 13, 2019 Witam Doczytałem po fakcie ;-( Pytanie pozostaje ,zmodyfikowałeś zawieszenie czy przy pomocy polnika je obniżyłeś ?? Pewnie znalazłbym to w jakimś "warsztacie" Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts