bazylms Napisano 26 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Woda wyszła całkiem spoko, będziesz dodawał lekkie spienione grzbiety na falach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 26 Kwietnia 2019 Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Fajna Bartku, fajna. Będziesz musiał opitolic krawędzie tej swojej podstawki żeby się pozbyć wyplaszczen na falach przy krawedziach. Następną razą nie zawijaj papieru w dół, unikniesz tego efektu. Wiem ,bo sam popełniłem ten błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 26 Kwietnia 2019 Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Coś na pewno jeszcze przybędzie, będę musiał poćwiczyć pianę z waty, a mam też jakiś specyfik do tego przeznaczony. Myślałem by jeszcze trochę przyciemnić wodę przed tymi zabiegami. Krawedzie opitole przed umieszczeniem w ramce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2019 W końcu znalazłem chwilę czasu i zacząłem składać pokładowe wyposażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 27 Kwietnia 2019 Share Napisano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) Hehe, widzę że zaczynasz dlubanie. @bazylmsza kratownice to masz U mnie z grubsza wymalowane pokład (edit) i kamo. Trzeba teraz olejami to wyprowadzić żeby nie wyglądało jak zabawka. Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 27 Kwietnia 2019 Share Napisano 27 Kwietnia 2019 I jeszcze weekendowa przymiarka do wody (wersja próbno-ćwiczebna do kosza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2019 No trzeba coś robić, choć widząc wasze poczynania to morale spada. Oleje czynią cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilut Napisano 27 Kwietnia 2019 Share Napisano 27 Kwietnia 2019 Też coś działam w temacie, dodałem linie wodną oraz podłubałem z nadbudówkami i uzbrojeniem. Myślę, że w majówkę stocznia ruszy z malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 27 Kwietnia 2019 Share Napisano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) Elegancko! Który to? Slazaczek? Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilut Napisano 27 Kwietnia 2019 Share Napisano 27 Kwietnia 2019 Już wcześniej pisałem, będzie to Krakowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 27 Kwietnia 2019 Share Napisano 27 Kwietnia 2019 Tak właśnie Pawle, to jest PRAWDZIWY hunt, nie jakieśtam podróby Ciachaj ciachaj .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 29 Kwietnia 2019 Share Napisano 29 Kwietnia 2019 Podwodna syfiastość i łosze srosze na zielonym, zapomniałem że ten zielony schnie dłużej, za to se blastworki żabowe pomalowałem w międzyczasie Dam temu przeschnąć dzień-dwa i bierę się za szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 30 Kwietnia 2019 Share Napisano 30 Kwietnia 2019 (edytowane) Działaj, działaj. Krnąbrnemu Kujawiakowi też się dostanie po dupie morskim syfem.. ale później. Teraz zasłużył na pochwałę bo siedział grzecznie, i na fotelu się nie wiercił. A chodziło o czubek w postaci masztu. Nawiasem mówiąc IBG daje kompletnie inny huntowy maszt niż to wynika ze znanych zdjęć naszego L72. Główny maszt jak zawsze z igły iniekcyjnej. Reszta ze szczoty drucianej za 7 zeta.. Wszystko wycieńczone dość uniwersalną metodą. Edytowane 30 Kwietnia 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 1 Maja 2019 Share Napisano 1 Maja 2019 Wygląda bardzo sympatycznie, a i metoda na pocienkocenie kijka wydaje się sensowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Maja 2019 Autor Share Napisano 2 Maja 2019 Dobry maszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 7 Maja 2019 Share Napisano 7 Maja 2019 Złoszon on, dam mu trochę przeschnąć i bendEM go brzydził. koncepcyjnie podstawek będzie taki, wiadomo LECHICKI okrENt może skrENcać tylko w prawo... a tu we gniazdku swym i pod sarkofagiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilut Napisano 13 Maja 2019 Share Napisano 13 Maja 2019 Coś tam się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Maja 2019 Share Napisano 13 Maja 2019 Wygląda na to że Ty jeden się zmieścisz w terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Maja 2019 Share Napisano 19 Maja 2019 Zużył się trochę, woda sie robi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Maja 2019 Autor Share Napisano 19 Maja 2019 Nieźle, idzie w dobrym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Maja 2019 Share Napisano 25 Maja 2019 Jeszcze kilwatery i inne bajery trza wymalować, a potem go ciap w galaretę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Maja 2019 Autor Share Napisano 26 Maja 2019 Niebezpieczna głębia. Przy okazji cyknij fotkę z okrENtem w galarecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 26 Maja 2019 Share Napisano 26 Maja 2019 Niezła ton świetnie wyszlo, proszę tu racji ciachu zdradzić warsztat ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 26 Maja 2019 Share Napisano 26 Maja 2019 Wszystko tak samo jak we Fangu. Kartonowa ramka z gniazdem, wypełniona otrębami i uformowana do zadanego kształtu. Potem "zamrożone" lakierem. Najpierw rozrzedzonym do drewna, a potem zalane samochodowym w aerozolu. Przeszlifowane z grubsza po wyschnięciu. Na to w odstępach 24h nalepione na PVA dwie kartki papieru do drukarki. Na koniec wymalowane oszustFo vallejjowym morskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandorjan Napisano 26 Maja 2019 Share Napisano 26 Maja 2019 Szydercza Gała -Jak patrzę z bliska na twoją wodę.... to mnie ciary przechodzą... kiedyś przeżyłem sztorm na morzu irlandzkim, tak ok 8 ki. Wszystko mi się przypomniało... szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi