Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nadbudówki nie porobione a na zabawy w fotoszopie to jest czas tak? Do roboty sie brać!

Poważnie to jest bardzo eleganckie malowanie i w tej skali nie tylko trudne ale i efektywne i efektowne :)

• Haha 1
Napisano

Carlito, ten projekt i tak już przekroczył założone ramy czasowe, miało być prosto i szybko, a wyszło jak zawsze :haha: Zaczynaj Garlanda na spokojnie, w osobnym wątku. Walcz ćwicz, jakby co zawsze ktoś coś podpowie. 

W zasadzie na przyszły rok też już jest zaplanowany podobny projekt, tyle że tym razem bez rzeźby, tylko gotowce i koncentracja na malowankach :wink:

Napisano
14 godzin temu, Szydercza Gała napisał:

W zasadzie na przyszły rok też już jest zaplanowany podobny projekt, tyle że tym razem bez rzeźby, tylko gotowce i koncentracja na malowankach :wink:

Czyli wszyscy strugajOM chińskie modele doskonałe?Jako leniwy modelarz z bUlem popieram brak patriotyzmu.

Napisano (edytowane)

To nie będzie flajhołk, bo oni nie mają nic ciekawego w ofercie w przedziale jednostek nadających sie  na projekt :wink: Nie ma co uprzedzać zdarzeń, poki co wszyscy mamy coś do skończenia poza huntem, tak więc nowy projekt nie ruszy już w tym roku, chyba że jakimś cudem się piwyrabiamy wcześniej, ale ja tam w cuda nie wierzę :haha:Jezeli chcesz dołączyć, serdecznie zapraszam, Masz czas do końca roku żeby oczyścić sobie pochylnię.

Edytowane przez Szydercza Gała
Napisano

Chudy, świetnie wyszło. A czarno-biała fota wymiata. 

Gała, nie żebym się czepiał ale jak dałeś na działka blachy z otwartymi wizjerami to wypadałoby je teraz rozwiercić. Ja w swoim dałem zamknięte żebym tego nie musiał robić ?

Napisano
12 minut temu, bazylms napisał:

Gała, nie żebym się czepiał ale jak dałeś na działka blachy z otwartymi wizjerami to wypadałoby je teraz rozwiercić. Ja w swoim dałem zamknięte żebym tego nie musiał robić ?

Ja tylko dodam Michale, że "DA SIĘ"... :haha:

IMG_20190620_204800.jpg.0d1d576337331ef4340b61338c5e3ea2.jpg

• Haha 1
Napisano (edytowane)

Pewnie że się da, tylko po co? To jest projekt o malowaniu :haha: od czego jest łosz.... Teraz jak nawierciles to widać że ta maska ma grubość czoła wieży z jamamota :szczerbol:

• Like 1
Napisano

Maszt, pora wygrzebać chińczyka i fuknąć to wszystko podkładem.....ogólnie mówiąc pora kończyć już ten temat, bo mi się żaba buntuje już od tego letargu:haha:

48100040163_2838a2ebe4_o.jpg

48100095222_2efd06985b_o.jpg

Napisano

A na to że rzeźbienie tego zajmuje niepotrzebnie czas, który można poświęcić na malowanki :haha: Gdyby to wszystko co tu robimy było w formie gotowców, projekt dawno byłby zamknięty......

Napisano
3 godziny temu, Szydercza Gała napisał:

A na to że rzeźbienie tego zajmuje niepotrzebnie czas, który można poświęcić na malowanki :haha: Gdyby to wszystko co tu robimy było w formie gotowców, projekt dawno byłby zamknięty......

100% racji Gała.

Dlatego nie wybaczę  firmie ARMO tego że natłukli tyle dziwadeł bez grama blaszek.

Rozczarowanie 10 lecia.

Napisano

Ja nie mówię że krzywda, mówię tylko że to zajmuje czas i że następna razą trzeba wybrać model z lepszym zapleczem... Co zostało już i tak zrobione :haha:

Napisano
39 minut temu, Szydercza Gała napisał:

Ja nie mówię że krzywda, mówię tylko że to zajmuje czas i że następna razą trzeba wybrać model z lepszym zapleczem...

W czasie, który poświęcamy na zrobienie Huntów, można by spokojnie zrobić jakiś pancernik, który ma milion razy wiecej części :D

Napisano

Pomimo  narzekań  na zaplecze do Huntów , uważam że jest to projekt ze wszech miar udany.

Taki gotowiec pt "Jak sobie wystrugać i  ładnie pomalować  łUdkę eskortową " .

Dla przyszłych pokoleń stoczniowców  rzecz bardzo przydatna. Łatwy dostęp do info , gotowe rozwiązania , interpretacje malowania , wszystko w jednym miejscu.

Liczę na to że znajdzie się kilka nowych osób zachęconych mistrzowskimi modelami które tu powstają.

Odsłaniając rąbka tajemnicy ...przyszły projekt będzie oparty o jedną łUdke czy też będzie to szersza koncepcja?

Napisano (edytowane)

Wszystko to samo, ino UTka inna.

Z tym miSZCZostFem to bym nie przesadzał, ale taka forma projektu sprzyja wzajemnemu się nakręcaniu :haha:

Napisano (edytowane)

Ktoś coś o nakręcaniu się ? :haha:

Jeszcze trochę zostało, ale pomalutku widać światełko w tunelu. Miałem olać wzmocnienia na podstawie dalmierza, ale teraz raczej coś tam tez ulepie. 

Prawda psuje to kończyć bo własnie uświadomiłem sobie ze narvik stoi odłogiem już ponad 6 miesięcy i jak tak dale pójdzie to przed jego ukończeniem zacznie się kolejny "szybki" projekt.

No i będzie milo zobaczyć co się klei :haha:

kujawiak020.jpg

Edytowane przez Bartosz.B