unicaunica Napisano 31 Lipca 2019 Share Napisano 31 Lipca 2019 Zdecydowanie zakończył ten to na porządnym paliwie idzie nie to co gały opalany starymi wersalkami Gratuluje wam wszystkim projektu bardzo udanie sie rozwija 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2019 Gała, piękny ci on. To ja teraz po urlopie idę malować swojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 2 Sierpnia 2019 Share Napisano 2 Sierpnia 2019 Hm właściwie tak sobie te dzieła oglądając, człowiek się zastanawia czy nie powinien na oglądaniu poprzestać a nie partolić kolejne plastikowe wytwory co po niektorych producentow, choć moze dzięki taki jak ja oni w ogóle dla was je robią ... ,;) Szacun panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Sierpnia 2019 Share Napisano 4 Sierpnia 2019 No to zamiast się zastanawiać i bić z myślami, dołącz do kolejnego projektu. Nic tak nie nakręca kreatywności jak odrobina konkurencji Strach teraz tylko co Krzychu nam tu zmaluje, nasze karty na stole, a On może teraz Fszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 4 Sierpnia 2019 Share Napisano 4 Sierpnia 2019 Ptaszki cwierkały że jakieś malowanie się tam rozpoczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 9 Sierpnia 2019 Share Napisano 9 Sierpnia 2019 Dłubiem drobnice. Palce cierpną, oczy bolą ale jakoś idzie. Oerlikony dały mi w kość. Trochę IBG, tochę druciki i ramka. Reszta trochę scratch, 4 calówki to kosmiczny wręcz Flyhawk. Pom-pom przyzwoity Finemolds plus reling i osłonki ze złomu. I rzut oka na całość. Kompresor nabity, wreszcie zaczynamy pryskać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Sierpnia 2019 Share Napisano 9 Sierpnia 2019 No i to ja rozumiem, tym Misiem pokazujesz niedowiarkom .... Z tymi oerlikonami to pojechałeś. Pamiętaj to teraz schematycznie pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Pierwsze malunki. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 10 Sierpnia 2019 Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 10 Sierpnia 2019 Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Tu się dzieją jakieś magiczne rzeczy ,;) gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Sierpnia 2019 Share Napisano 16 Sierpnia 2019 Galerii w projekcie przybywa. Zaraz będzie Bartosza cacko... To ja też wrzucam teasera. Dorabiam drobnice. Na razie wszystko na glossie jeszcze. Jak widać bliżej już niż dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 16 Sierpnia 2019 Share Napisano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) Chyba przegapiłem lub nie pokazałeś, więc mów nam tu co to za pontony? Własny tuning czy też zajumałeś z innego modelu? Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez Bartosz.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Sierpnia 2019 Share Napisano 16 Sierpnia 2019 To są pewnie Księciuniowe pontony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Sierpnia 2019 Share Napisano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) A poważnie to zgadza się. Prince of Wales Flyhawka przepływał przez biurko... Wielorybniczą łajbe też podrzucił. A co.. Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Sierpnia 2019 Share Napisano 16 Sierpnia 2019 OszustFo, ZDRADA!!!! Domagam się powołania komisji śledczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 22 Sierpnia 2019 Share Napisano 22 Sierpnia 2019 Dodałem olinowanie z rozciagnietej ramki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 22 Sierpnia 2019 Share Napisano 22 Sierpnia 2019 koronkowa robota Maestro za to zbliżenie to nobla, ale od razu powiem ze sam się wrobiłeś i zaraz mi tu proszę wszystko wyśpiewać. Zawsze do tej pory robiłem olinowanie z cienkiej nici i innych wynalazków - ale w tej skali to mnie to napawa przerażeniem i od dłuższego czasu zastanawiam sie nad tymi ramkami i to jest dobry moment aby podpytać 1 czy jest jakiś specjalny myk na rozciąganie czy standard: pod ogień i ciągniemy 2 często mi sie zdarza iz jak rozciągam to ta "nic" nie jest do końca okrągła - olewam bo w tej skali nie widać ? czy cos tutaj jest mądralińskiego ? 3 rozumiem iż nie robię żadnych specjalnych wypustów do mocowania - w 350 wklejałem czasem takie maluśkie oczka ? i dopiero do nich dawałem nic - ale to była nić i trzeba było na czymś naciągnąć ? a tu jak sie wpatruje chyba na twardo do pkt kleisz ? konkludujac proszę o krótki wykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 22 Sierpnia 2019 Share Napisano 22 Sierpnia 2019 20 minut temu, laskonogi napisał: konkludujac proszę o krótki wykład Trzeba odpedzać modelarskie ZŁE MZIMU czarami i dymem. A serio to metoda Jima Baumana i on to robi znacznie lepiej. W internetach chłop wszystko opisał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Trzeba będzie tego hokus pokus popróbować, metoda zdecydowanie wygląda rozwojowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Powoli zarysowują się tu kolejne standardy w modelarstwie, świetnie Ci to wyszło. Chyba czas wstawić galerie swojego bo niedługo nie będzie już na co patrzeć hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Sprawiedliwie i jasno trzeba powiedzieć że jest to najlepsze jak do tej pory olinowanie w projekcie. Tera musimy się wszyscy naumieć tej techniki, a szczerze nie cierpię smrodu kadzidełek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 A co to za gluty pomiędzy linkami?Koszyczki na chorągiewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 24 minuty temu, zloty napisał: A co to za gluty pomiędzy linkami?Koszyczki na chorągiewki? Gluty to PVA. Starałem się zrobić coś co by sugerowało że są tam bloczki. Na makro faktycznie wyglądają jak gluty ale w ogólnym odbiorze wg mnie oko oszukują. Mogły co prawda być nieco bliżej belki ale nie będę poprawiał. To moje pierwsze olinowanie tą techniką a drugie w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Laskonogi, wysłałem Ci PW odnośnie Twoich pytań o olinowanie. Przyspieszenie przed metą. Doszły relingi, radary masztowy i na mostku, antena IFF, oerlikony... Zostało niewiele, w zasadzie szalupy i może trochę jakiegoś takielunku jeszcze. Potem podmalówki, osadzenie na wodzie. Ostatnie zdjęcia na warsztacie zatem, potem GALERIA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Ależ ten Hunt zapier@#la! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi