jureczek Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 Witam kolegów w Nowym Roku i życzę pięknych modelarskich dziel Ja przymierzam sie do modelu Revella .Moim zdaniem fajny zestaw ,a w dodatku kupiłem w promocji - 18 euro .Jak na początek roku pofarciło się. Bedzie to moje trzecie Tornado .Dwa poprzednie w 72 , teraz wiec będę mógł się wykazać Inbox : https://www.scalemates.com/kits/revell-03987-panavia-tornado-ids--176266 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 Mam identyczny Musze przyznać że z tym modelem Revell się naprawdę postarał. Mójdocelowo będzie w barwach RSAF... Musze tylko skończyć dwa modele konkursowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 13 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2019 Ja muszę skończyć Su - 22 .Model mam skończony i nawet udało mi się go ładnie pomalować .Waleze z podstawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 Poczekaj z budową. Eduard planuje na ten rok przepak tego zestawu, więc jest duża szansa, że będzie worek dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 Ja już zacząłem swojego i będę podglądał u ciebie postępy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 16 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2019 Powolutku ruszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 Tez go mam, i tak jak ty kupiłem za tanie pieniądze. W sumie to był pierwszy jet jakiego kupiłem. Tak więc patrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wabina Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 Jakie robisz malowanie? Jakbyś chciał robić GR.1 z zatoki perskiej to mogę poratować kalkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 17 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2019 Bazylms - MiG -29 ladnie Ci wyszedl ,ale to 72 .Masz okazje zrobic piekny model i tu wykazac sie sztuka malowania ,o ktorej wspominales przy MiG-u. 48 daje wieksze szanse .Przekonalem sie na wlasnej skorze Wabina - jakie malowanie ???? Troche z wiekiem wyroslem od pstrokatych malowan - chciaz to nie jest najgorsze. Kreca mnie raczej rasowe maszyny ,bojowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 17 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2019 Postepy prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 17 Stycznia 2019 Share Napisano 17 Stycznia 2019 Godzinę temu, jureczek napisał: Warto sprawdzić co piszemy, ale także co wstawiamy jako grafikę. To co powyżej nigdy miejsca nie miało. Owszem wygląda efektownie, ale jednak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 17 Stycznia 2019 Share Napisano 17 Stycznia 2019 Podglądam, bo Revellowy Tornad, choć inna wersja, czeka na stosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 18 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2019 No cóż , grafika mala wpadka .Nie przepraszam ,bo błędy często się mi zdarzają ,dlatego jestem rad ,ze czuwacie i za to dziękuje. Kto sklejał Tornado w 1:72 ten wie ,ze belki podwieszeń kiepsko się trzymały pod ruchoma częścią skrzydeł .Byty ruchome jednak trzeba było je ręcznie ustawiać przy zmianie geometrii skrzydeł. W tym modelu Revell zastosował mechanikę .W/g instrukcji pylony powinny ustawiać się automatycznie .Zobaczę czas pokaże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wabina Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 A mi się wydaję że w przypadku Tornada to malowanie z zatoki jest najbardziej "bojowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 3 minuty temu, Wabina napisał: A mi się wydaję że w przypadku Tornada to malowanie z zatoki jest najbardziej "bojowe" Nie dość, że najbardziej bojowe to jeszcze można je zrobić z gołą babą na nosie - jak dla mnie wybór jest prosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 19 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2019 Tez mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wabina Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 (edytowane) Albo klasycznie - "Mig eater".Tylko czy z tego zestawu da się zrobić GR.1 Edytowane 19 Stycznia 2019 przez Wabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 19 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2019 Ja nie mam pojęcia .Sa IDS ,GR , i chyba ECR .Musze troszkę poszperać ,to sie zorientuje Prace idą powolutku ,i co najwalniejsze nawet wszystko pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wabina Napisano 19 Stycznia 2019 Share Napisano 19 Stycznia 2019 (edytowane) Największa różnica w porównaniu do IDS to laser, w Gr.1 jest zamontowany pod kadłubem na wysokości pilota. Edytowane 19 Stycznia 2019 przez Wabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 20 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2019 I nie ma dziale po bokach kadłuba. Poszperałem i teraz wiem ,nie powinno być problemu z przeróbką Dla zainteresowanych https://pl.wikipedia.org/wiki/Panavia_Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 20 Stycznia 2019 Share Napisano 20 Stycznia 2019 W dniu 19.01.2019 o 10:40, jureczek napisał: Tez mi sie podoba Ja takiego właśnie będę robił, oczywiście jak przyjdzie na niego kolej Mam też już farby dobrane z Mr Painta do tego malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 20 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2019 To zazdroszczę, ja pokombinuje .Tak jak Bazylms .Mam sporo farb Gunze i Tamki W moim przypadku ,bez szpachli sie nie obejdzie .Popełniłem tez błąd przy mechanice skrzydeł .Przestawiłem krańcowe elementy obrotnic pylonów .Na rysunku instrukcji ( fotka w wcześniejszym poście) nr.43 i 49 - zamieniłem prawa z lewa .Dobrze ,ze sie zorientowałem .Nie pasował by otwór do montażu belki-inny kat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indibgi998 Napisano 21 Stycznia 2019 Share Napisano 21 Stycznia 2019 https://www.tornadosig.com/variants.html Tu masz różnice wszelakie odnośnie Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2019 Konkretna rzecz , wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 21 Stycznia 2019 Share Napisano 21 Stycznia 2019 Jakie to jest malowanie, bo naprawde ciekawe? Gulf War? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi