makinen Napisano 25 Stycznia 2019 Share Napisano 25 Stycznia 2019 Nie wiem, jaki efekt chcesz osiągnąć finalnie, ale na użytkowany pojazd w czasie eksploatacji to nie wygląda. Złomowisko bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Stycznia 2019 Share Napisano 25 Stycznia 2019 Farba zeszła płatami widać, za dużo lakieru/fluidu pod zadrapania + za gruba warstwa farby zielonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 25 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2019 Efekt "złomowiska" był jak najbardziej zamierzony. Farba zeszła płatami tam gdzie zejść miała bo przed lakierem na te miejsca poszedł maskol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Stycznia 2019 Share Napisano 25 Stycznia 2019 A masz jakieś foto referencyjne, co ma na koniec z tego wyjść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Stycznia 2019 Share Napisano 25 Stycznia 2019 Jak na złomowany pojazd, nie jest źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 25 Stycznia 2019 Share Napisano 25 Stycznia 2019 Złomowany albo malowany przez żołnierzy ZSW metodą "farba na rdzę, zanim odpadnie my już w cywilu będziemy, niech się potem koty martwią". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Stycznia 2019 Share Napisano 25 Stycznia 2019 Może to kwestia estetyki, ale ja tego nie widzę kompletnie... przynajmniej na tym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 28 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2019 W dniu 25.01.2019 o 10:02, makinen napisał: A masz jakieś foto referencyjne, co ma na koniec z tego wyjść? Takie foto mam tylko w głowie. Tak jak pisałem we wstępie trochę taki poligon doświadczalny. Tak że brniemy w to dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 28 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2019 W dniu 23.01.2019 o 17:41, sas55 napisał: Dzień dobry, Pięknie się ten model zapowiada. Jednak szkoda, że nie podałeś zamiarów co do konkretnego malowania. Na tym etapie pozostaje tylko wybór wersji z takimi lampami przednimi i takimi zbiornikami paliwa. Inne niż fabryczny ICM wersje znajdziesz w wątku o pojazdach z Karbali. Tam kolega robi bułgarskiego Ziła i koledzy zamieścili zdjęcia wersji z innymi lampami i zbiornikiem w malowaniu bułgarskim. Pozdrawiam Andrzej Ten ze względu na zabudowę oraz tak jak napisałeś zbiorniki paliwa i lampy nie nadaje się na wersję z Karbali. Natomiast pomysł wykonania bułgarskiego Ziła na pewno zakiełkował, tak naprawdę poczyniłem już pewne zakupy tak że następny (tak będzie kolejny) będzie z Karbali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 10 Marca 2019 Autor Share Napisano 10 Marca 2019 Coś tam udało się pokleić i pomalować. Całość zagruntowana, wnętrze pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Marca 2019 Share Napisano 11 Marca 2019 Wnętrze fajne. Nie wiem ile z tego będzie widać, ale może jakieś kolorystyczne urozmaicenie wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 11 Marca 2019 Share Napisano 11 Marca 2019 Wnętrze jest stanowczo za ciemne wygląda jak kuźnia ze spawalnią naraz.Pracowałem w takim warsztacie tylko na Starze 660 . Obicia jak najbardziej a biały prędzej zżółkł niż tak zszażał. Szary i brązowy to był bród. Może coś pomogę pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelswarrior Napisano 11 Marca 2019 Share Napisano 11 Marca 2019 Obicia w wnętrzu spoko wyglądają, ale mi ta podłoga nie siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 11 Marca 2019 Autor Share Napisano 11 Marca 2019 Dzięki Panowie za wszystkie opinie i uwagi. Fakt, niewiele z tego wnętrza będzie widoczne. Na meble i ściany pójdzie jeszcze "łosz", oleje i trochę pigmentów. Trochę kolorów pojawi się na "szpejach", które gdzieś tam na blatach i podłodze będą porozrzucane, skrzynki, gaśnica, dojdzie też kilka ręcznych narzędzi co powinno trochę wnętrze ożywić. Podłoga to półprodukt, nie malowana tylko zagruntowana bo czeka jeszcze na blachę ryflowaną, nie pozostanie w takim kolorze tak żeby rozjaśnić nieco wnętrze "kuźni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Marca 2019 Share Napisano 11 Marca 2019 Dla mnie zdecydowanie te obicia są zbyt dzikie. Mam wrażenie, że są robione na lakier i odpadają płatami zamiast tworzyć delikatną i przekonującą strukturę (za dużo lakieru). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 11 Marca 2019 Share Napisano 11 Marca 2019 Na ścianach zdecydowanie jest za dużo obić, zupełnie jakby ktoś robił to specjalnie, przez to wygląda to nienaturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 12 Marca 2019 Autor Share Napisano 12 Marca 2019 Wnętrze trochę rozjaśniłem i delikatnie stonowałem obicia szczególnie te na ścianach. Jak się człowiek dorwie do drapania ciężko się powstrzymać. Może faktycznie za dużo lakieru, albo mogłem pozwolić farbie nieco dłużej schnąć. Cóż zostaje tak, delikatniejszy być nie potrafię, przynajmniej nie we wnętrzu ruskiego warsztatu polowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 12 Marca 2019 Autor Share Napisano 12 Marca 2019 W dniu 11.03.2019 o 11:58, OLO napisał: Wnętrze jest stanowczo za ciemne wygląda jak kuźnia ze spawalnią naraz.Pracowałem w takim warsztacie tylko na Starze 660 . Obicia jak najbardziej a biały prędzej zżółkł niż tak zszażał. Szary i brązowy to był bród. Może coś pomogę pozdrawiam OLO. A podłogę w tym Starze to OLO w jakim kolorze miałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 13 Marca 2019 Share Napisano 13 Marca 2019 To było takie brązowo zielone linoleum i to nie takie byle jakie bo nie było prawie słychać jak narzędzia spadały i można było spokojnie w zimie spać na podłodze bo nie ciągnęło pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 29 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2019 Chwilę mnie nie było co nie znaczy że nic się w temacie Ziła nie działo. Po fali krytyki zdecydowałem się na przemalowanie kabiny, czy z korzyścią dla efektu końcowego chyba tak. Sytuacja na dziś prezentuje się jak poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 29 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2019 Udało się przykurzyć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 30 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2019 Jeszcze kilka ujęć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 8 Maja 2019 Autor Share Napisano 8 Maja 2019 Pora kończyć wątek Ziła, jeszcze kilka drobiazgów jak wycieraczki, jedna lub dwie tłuste plamy we wnętrzu i galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 8 Maja 2019 Share Napisano 8 Maja 2019 Wszystko takie usmarowane, a klucze jak nówki z marketu budowlanego. Też je trochę pobrudź bo po oczach biją. Fajnie się prezentuje, choć nie jestem miłośnikiem aż takich złomów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi