Mirek66 Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 Dzięki , mam ją w magazynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 11 Lutego 2019 Autor Share Napisano 11 Lutego 2019 Dziś biorę się za szpachlowanie nitow na skrzydłach... Po otrzymaniu informacji musze je zlikwidować...Szkoda że już po malowaniu całości... No ale musi być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 12 Lutego 2019 Share Napisano 12 Lutego 2019 Statecznik pionowy chyba też żal takiego malowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 12 Lutego 2019 Autor Share Napisano 12 Lutego 2019 Szkoda malowania.... Wszystko do nadrobienia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 14 Lutego 2019 Autor Share Napisano 14 Lutego 2019 Poprawki za mną... Lepiej wygląda niż wcześniej... Następne etapy prac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 14 Lutego 2019 Autor Share Napisano 14 Lutego 2019 Antyslip namalowany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 17 Lutego 2019 Autor Share Napisano 17 Lutego 2019 Drobiazgi gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 Podepniesz to wszystko pod jednym samolotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 Choinka jak nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek80 Napisano 18 Lutego 2019 Share Napisano 18 Lutego 2019 No tak a potem to faktycznie koła się uginają (żart). A na poważnie. Bardzo ładnie. Ja powoli dorastam do Hasegawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 18 Lutego 2019 Autor Share Napisano 18 Lutego 2019 Podepniesz to wszystko pod jednym samolotem? Wszystko nie... Ale mam wybór... Reszta przed samolotem... Taka wystawa będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 20 Lutego 2019 Autor Share Napisano 20 Lutego 2019 Wash ready Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 21 Lutego 2019 Autor Share Napisano 21 Lutego 2019 Czas goni żeby zdążyć na konkurs w Bytomiu... Więc ciąg dalszy pracy.Male budzenie i cieniowania... Resztę poprawie kredkami na matowym lakierze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 21 Lutego 2019 Autor Share Napisano 21 Lutego 2019 Przymiarki do uzbrojenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 21 Lutego 2019 Autor Share Napisano 21 Lutego 2019 Rzut okiem na dzialko i zawieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 Pięknie to wszystko wychodzi. Mam tylko taką uwagę. Kolor dysz jakoś mi nie podchodzi, wydaje mi się, że powinien iść w stronę Alu np. tutaj No i proszę podaj kolory spodu i góry. Całość bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 (edytowane) Model super ale dwie rzeczy merytoryczne: Skoro budujesz Super Tomcata to one raczej przenosiły bomby a jeżeli już AIM154 to raczej w wersji C a nie A (czyli pomalowane na szaro). Z tym akurat dywizjonem to jest szczególny problem bo VF101 to dywizjon szkolny a ich maszyny nie przenosiły AIM154. Jeżeli już coś miały podwieszone to wersje treningowe Sidewinderów/Sparrow'ów i LANTRIN'a pod skrzydłami plus parę treningowych bomb pod kadłubem. Najczęściej jednak latały na pusto - często nawet bez zbiorników zewnętrznych (szczególnie dotyczy to maszyn pokazowych - pomidora AD101, AD260, AD163, AD164) Druga rzecz to stateczniki poziome - były wyszlifowane na płasko, nie miały żadnych widocznych łączeń więc też trzeba by je poszpachlować. Edytowane 21 Lutego 2019 przez ESP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 21 Lutego 2019 Autor Share Napisano 21 Lutego 2019 Pięknie to wszystko wychodzi. Mam tylko taką uwagę. Kolor dysz jakoś mi nie podchodzi, wydaje mi się, że powinien iść w stronę Alu np. tutaj No i proszę podaj kolory spodu i góry. Całość bardzo mi się podoba Hmm.Merytorycznie poleglem dajac du. YPatrAc na zdj ten kolor był najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 21 Lutego 2019 Autor Share Napisano 21 Lutego 2019 Teraz już nic z tym nie zrobię...Za dużo poprawek do merytorycznego wizerunku 164.Mysle że przy następnym będę uważniej podchodził do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek80 Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Jak nie chce się albo nie umie kombinować z kilkoma metalizerami na raz( jak ja ) to można zastosować ALC118 Gold Titanium. Jest dużo jaśniejszy od ALC104 Pale Burnt Metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Gunze w SM ma tytan i Tamiya 2 odcienie tytanu srebrny i tytan - ten Tamiya tytan srebrny byłby chyba najodpowiedniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 24 Lutego 2019 Share Napisano 24 Lutego 2019 Szacunek za rozmach, bo będzie na czym zawiesić oko. Sugeruję jednak byś obejrzał nieco więcej zdjęć, bo unikniesz błędów. Wysunięte sloty przy złożonych skrzydłach występowały tylko w przypadku dość poważnej awarii i prac serwisowych. Sloty w F-14 są mechanicznie sprzężone z klapami i w sprawnym samolocie działają zawsze razem. Więc w Twoim modelu powinny być wsunięte. Albo rozłóż skrzydła i wypuść klapy. Panele działka (M61A1, a nie GAU) Vulcan - pierwsze dwa, były zdejmowane, a nie otwierane na zawiasie. W ten sposób otwierany był tylko ten w kształcie litery "L" sąsiadujący z drabinką. A co do stateczników poziomych to nikt tam niczego nie szpachlował. One były w znacznym stopniu z kompozytu, którego połączenie z metalowymi elementami u nasady i na spływie było zabezpieczone taśmą taśmą uszczelniającą. To samo jest choćby na naszych F-16. Zamiast więc tradycyjnej linii podziału, powinna być lekko wystająca, szersza kreska. Coś jak to: PS Brawo za poprawkę z nitami na skrzydłach! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 24 Lutego 2019 Autor Share Napisano 24 Lutego 2019 Dziękuję za uwagi...To co wyszło z tego modelu zostało docenione na konkursie w Mińsku Mazowieckim.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 24 Lutego 2019 Autor Share Napisano 24 Lutego 2019 Wiem że klapy tylko przy rozlozonych skrzydlach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 24 Lutego 2019 Share Napisano 24 Lutego 2019 No a przy rozłożonych skrzydłach poduszki są podniesione. Kompletna modelarska klapa! A mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi