kermit zaba Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 A gdzie przeszycia na workach? Tak na poważnie, jak zwykle powalasz detalami. Mam jednak uwagę. Te trawska nie zasłonią zbytnio Tanka? Żeby się nie okazało, że nie tylko 'lufa będzie w krzokach'. Do tego proponowałbym pogiąć trochę ścinków folii aluminiowej, podmalować i wmawiać widzom, że to śmieci, albo stare gazety. Na wojnie syfu nie brakuje, myślę że byłoby to ciekawym dodatkiem. Gratuluje i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 A gdzie przeszycia na workach? eeeee..... zapomniałem Tak na poważnie, jak zwykle powalasz detalami. Mam jednak uwagę. Te trawska nie zasłonią zbytnio Tanka? Żeby się nie okazało, że nie tylko 'lufa będzie w krzokach'. To jest duże zbliżenie na jeden narożnik a szerokokątny obiektyw przerysowuje pierwszy plan. Spokojnie. Cały czas są robione przymiarki z modelem. Zresztą, droga polna, na której będzie stał jest deczko wyżej. Do tego proponowałbym pogiąć trochę ścinków folii aluminiowej, podmalować i wmawiać widzom, że to śmieci, albo stare gazety. Na wojnie syfu nie brakuje, myślę że byłoby to ciekawym dodatkiem.Gratuluje i powodzenia Dzięki. Świetny pomysł! Pomyślę o śmiechach. W sumie haszczory będą a jak haszczory to i zazwyczaj smieci. W końcu to nie park narodowy Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 ino ja o korzeniach chwastów piszę Chyba że korzonek jakiś chodza dzieci w koło drogi, nie ma ręcy, ani nogi...(czy jakos tak) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 23 Lutego 2009 Autor Share Napisano 23 Lutego 2009 ino ja o korzeniach chwastów piszę Chyba że korzonek jakiś chodza dzieci w koło drogi, nie ma ręcy, ani nogi...(czy jakos tak) pzdr. Tylko te pół metra śniegu mnie powstrzymuje. Pogrzebię w doniczkach. Nie wiem czy małżonka nie zamorduje... zobaczymy... Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 1 Marca 2009 Autor Share Napisano 1 Marca 2009 Witam, W ostatnich dniach podstawka była intensywnie wykańczana na zawody w Bytomiu. Kto był to się załapał na "premierę" Galeria będzie wkrótce bo niestety wszystko lekko ucierpiało w transporcie a i dostrzegłem też kilka babołów Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 Kto był to się załapał na "premierę" Ano I trzeba przyznać, że teciak wygląda jeszcze lepiej niż na fotkach. Nie mówiąc już o samej podstawce... pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Ja sie pytam, gdzie jest galeryja? ;> Stąd, czy owąd mi wiadomo, że całość juz jest....." a obiecałeś" pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 4 Marca 2009 Autor Share Napisano 4 Marca 2009 Obiecałem i będzie. Jak pisałem 2 posty wyżej są pewne "straty" w transporcie. Trzeba to i owo podoklejać. Ale na to trzeba mieć czas... Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Troche przegapilem watek, oczywiscie pisarsko, bo zagladalem tu dosc czesto. Na forach czesto spotyka sie wpisy typu "kolejny tygrys ew Panthera" Mozna zkontrowac i odpisac "kolejny Sherman kolejny T-34" A u Ciebie jest niebanalnie a do tego jeszcze oryginalnie. Generalnie same superlatywy, ale nie o tym chcialem. Juz wiele razy pisalem jak wazny w modelarstwie jest pomysl. I tu pomysl z ta paczka z gwiazdkami z UE jest wysmienity. przejaskrawie troszke i napisze ze paczka lepsza od modelu Wiecie o co chodzi Choc model niemal idealny Mam obawy jesli chodzi o dioramke wydajemi sie ze model zginie na niej. Ze do tego modelu pasowaloby cos bardzo minimalistycznego. Pozdrawiam i gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 5 Marca 2009 Autor Share Napisano 5 Marca 2009 Troche przegapilem watek, oczywiscie pisarsko, bo zagladalem tu dosc czesto.Na forach czesto spotyka sie wpisy typu "kolejny tygrys ew Panthera" Mozna zkontrowac i odpisac "kolejny Sherman kolejny T-34" A u Ciebie jest niebanalnie a do tego jeszcze oryginalnie. Generalnie same superlatywy, ale nie o tym chcialem. Juz wiele razy pisalem jak wazny w modelarstwie jest pomysl. I tu pomysl z ta paczka z gwiazdkami z UE jest wysmienity. przejaskrawie troszke i napisze ze paczka lepsza od modelu Wiecie o co chodzi Choc model niemal idealny Mam obawy jesli chodzi o dioramke wydajemi sie ze model zginie na niej. Ze do tego modelu pasowaloby cos bardzo minimalistycznego. Pozdrawiam i gratuluje. He he.... chciałem z tą skrzynką wystartować w kategorii "europuchary" ale sędziowie nie mieli tyle poczucia chumoru Dzięki Czarku. Czy widziałeś model na żywo czy na zdjęciach z Bytomia? Jeśli na żywo to szkoda żeśmy nie porozmawiali... Co do podstawki (bo ta diorama cały czas jest tylko podstawką) to masz rację: pojazd nieco ginie ale w sumie codziło mi o taki "bizantyjski przepych". Bałkański klimat, natłok wrażeń i emocji na małej przestrzeni. Zabytkowa cerkiew, którą próbowano ochronić ale i tak oberwała, obok - współczesna droga, dowódca klnący na załogę, picie rakiji w przewie, czołg, który przed chwilą wyjechał z bitwy no i pies jak w 4 pancernych (w końcu czołg made in USSR). Może za dużo tych chaszczy? Tak się zastanawiam czy scena nie nabierze ekspresji jak nieco powyrywam. Nie będzie tak sielsko. Pomysł na karton wpadł mi oglądając zdjęcia z rozładunku pomocy dla ludności Mostaru. Jak się jednak okazało nie byłem w tym pierwszy bo póżniej zobaczyłem zdjęcia galerii T-34/85 ma missing-lynx gdzie podobna skrzynia była. Zresztą, pewnie jeszcze wiele osób na to wpadło. Jak pisałem całość przechodzi lekki lifting po uszkodzeniach w transporcie. W sumie dobrze się stało bo przy okazji usunę kilka babołów. Wszelkie uwagi bardzo mile widziane. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 20 Marca 2009 Autor Share Napisano 20 Marca 2009 Ostatni wpis. W trakcie przymusowego "remontu" poprawiłem skichane podwozie i pojazd uzyskał przepisowy prześwit: Zamykam niniejszym ten warsztat. Serdecznie dziękuję za życzliwe zainteresowanie i wielu forumowiczom za pomoc merytotyczną i metodyczną. Fotki pojazdu w galerii tu: viewtopic.php?t=13380 Fotki całości kompozycji wkrótce w dziale "różne" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Zdecydowanie lepiej wyglądają. Bardziej bojowo niż muzealnie Za kołem napinającym na powrotnym biegu gąski pojawiło się lekkie załamanie, ale olać to, jak jest dobrze, nie 'trza' psuć A jest dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 respekt is ewryfing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 26 Marca 2009 Autor Share Napisano 26 Marca 2009 Dziękuję wszystkim za życzliwe komentarze! W dziale "Różne" mozna oglądać juz całość z "klimatyczną" podstawką: viewtopic.php?t=13481 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Aha, wczoraj zainspirowal mnie niezły film na tvp 2 - 9 kompania, kurcze, aż się pochytam na jakiegoś sprzęta, może potem jakiś projekcik grupowy z tematyką radziecki sprzęt w afganistanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Aha, wczoraj zainspirowal mnie niezły film na tvp 2 - 9 kompania, kurcze, aż się pochytam na jakiegoś sprzęta, może potem jakiś projekcik grupowy z tematyką radziecki sprzęt w afganistanie?? Możnaby zrobić, ale PZH 2000 w Afganie nie ma PS. ten film był na TVP1 ;) PS 2. Nie zagaduj Chomik tylko AS-90 rób... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Hmm, a czy ktoś powiedział, że natowski sprzęt:D TO była wojna Rusko-Afgańska 1987 Masa radzieckiego sprzętu. A jeden kit na jakim kanale, ważne, że nie było reklam ^^ No moj as-90 idzię jak krew z nosa, ale to wina studiów. Niektórzy coś o tym wiedzą:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 może potem jakiś projekcik grupowy z tematyką radziecki sprzęt w afganistanie?? Świetny pomysł - ja bym się dołączył z miłą chęcią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 ale to może potem zaczniemy, jak narazie mam demotywację przy moim AS_90 a nie chce go odstawić do pudła, niech mi nikt pomysłu nie podbiera z projektem grupowym:D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 dzikichomik: propozycję tematu można zgłosić ale jak znam życie będzie sporo głosów sprzeciwu bo .... żadnego tygrysa w ramach konkursu nie da się skleić! A temat zgłaszać to chyba nie tutaj. Zdaj te kolokwia i kończ smoka! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi