zzz Napisano 20 Lutego 2019 Autor Share Napisano 20 Lutego 2019 Różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 20 Lutego 2019 Share Napisano 20 Lutego 2019 26 minut temu, mbrnnr napisał: Różnie. A od czego to zależy? Podzielisz się trochę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 20 Lutego 2019 Autor Share Napisano 20 Lutego 2019 Zależy to od efektu jaki chcę osiągnąć. Jeśli przebarwienia lub mapping pod efekty, będę wybierać kolory, które zmienią odcień, zazwyczaj lokalnie. Jeśli chcę tylko modulację, użyję koloru bazowego. Później zawsze robię jeszcze postshading. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 20 Lutego 2019 Autor Share Napisano 20 Lutego 2019 Czipsy i washe part I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 Nabiera kształtów. I dobrze. Wreszcie kolega coś zaczął robić, zamiast teoretyzować i krytykować... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 21 Lutego 2019 Autor Share Napisano 21 Lutego 2019 No przepraszam, wiem, już końcówka lutego, ja w połowie pierwszego modelu i ty już masz sklejone cztery. Ale ja używam szpachli, to czasami schodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 21 Lutego 2019 Autor Share Napisano 21 Lutego 2019 Tureckie oznaczenia zrobione, biały off-white MRP-256 CDL, czerwony MRP-52 RLM23. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 Spód mnie się podoba, samolot dalej brzydki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 21 Lutego 2019 Share Napisano 21 Lutego 2019 Bardzo ciekawie wychodzi. Osłona i ogon w innych kolorach dodają dużo uroku. Robisz jakąś kolekcję tureckich latadeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 21 Lutego 2019 Autor Share Napisano 21 Lutego 2019 Nie, nie, to w zasadzie przypadek. Nie planuję następnego Turka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Ja trochę pomęczę. Wash robileś szary czy czarny? A chipping malowałeś czy skrobałeś? Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Zacnie się prezentuje ten model jak dla mnie wszystko w sam raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 22 Lutego 2019 Autor Share Napisano 22 Lutego 2019 (edytowane) @sebastain - wash to właściwie filtr po całości modelu. Payne's grey i Raw umber van Gogh (Talens), 1:1. Taki szarawy zimny brąz. Zdrapki skrobane. Edytowane 22 Lutego 2019 przez mbrnnr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 22 Lutego 2019 Autor Share Napisano 22 Lutego 2019 Dziś rozpocząłem brudzenie. Wleciał lakier matowy Testors Dullcote i na to farby olejne W&N i van Gogh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Ten numer to od maski? Bo na kalkę nie wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 22 Lutego 2019 Autor Share Napisano 22 Lutego 2019 Wszystkie oznaczenia są od masek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Lutego 2019 Share Napisano 22 Lutego 2019 Bardzo „ostro” to teraz wygląda ale wiem, że przecież będziesz „gasił” później wszelkimi „siuwaksami” PS. sam robiłeś czy jakiś gotowiec (Montex ponoć robi)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 22 Lutego 2019 Autor Share Napisano 22 Lutego 2019 (edytowane) Raczej nie wiele się to zmieni. Z weatheringiem jeszcze nie skończyłem, ale w zasadzie na to pójdzie już tylko finalny lakier. Zdjęcia nie są wyjarane, to są kontrastowe. Maski projektowałem i ciąłem sam. Edytowane 22 Lutego 2019 przez mbrnnr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 23 Lutego 2019 Share Napisano 23 Lutego 2019 A moim zdaniem właśnie bardzo lekko jest ubrudzony, aż się prosi żeby kopcia dodać i na spodzie jeszcze parę zacieków chociaż. Ogólnie ma swój fajny, realistyczny klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 23 Lutego 2019 Autor Share Napisano 23 Lutego 2019 Ale ja na razie jeszcze zacieków i okopceń w ogóle nie robiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 23 Lutego 2019 Share Napisano 23 Lutego 2019 To ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Lutego 2019 Super Moderator Share Napisano 23 Lutego 2019 20 godzin temu, mbrnnr napisał: Maski projektowałem i ciąłem sam. A które urządzenie do wycinania masek polecasz i jaka jest jego cena? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 23 Lutego 2019 Autor Share Napisano 23 Lutego 2019 (edytowane) Ja mam Silhouette Portrait. Obecnie jest na rynku wersja 2. Polecam. Cena na Amazonie w promocji 170E (bardzo dobra). https://www.amazon.de/dp/B076B5PRCG/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_8WBCCbFN85PCJ Edytowane 23 Lutego 2019 przez mbrnnr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 26 Lutego 2019 Autor Share Napisano 26 Lutego 2019 Kilka ostatnich dni spędziłem dorabianiem drobnicy (podwozie, pokrywy, śmigło...). Zrobiłem też okopcenia, jutro planuję zrobić zacieki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 27 Lutego 2019 Autor Share Napisano 27 Lutego 2019 (edytowane) I spód: Edytowane 27 Lutego 2019 przez mbrnnr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi