DamianosPL Napisano 31 Marca 2019 Share Napisano 31 Marca 2019 Zapowiedz kolejnego modelu po Mustangu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 31 Marca 2019 Share Napisano 31 Marca 2019 (edytowane) skończ poprzednie wyciągnij wnioski a potem bierz się za kolejny albo kup aero i maluj aero Edytowane 31 Marca 2019 przez Bengal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 31 Marca 2019 Autor Share Napisano 31 Marca 2019 Godzinę temu, Bengal napisał: skończ poprzednie wyciągnij wnioski a potem bierz się za kolejny albo kup aero i maluj aero Raczej wątpie żebym kupił aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 31 Marca 2019 Share Napisano 31 Marca 2019 3 minuty temu, DamianosPL napisał: Raczej wątpie żebym kupił aero No jak to .Toż nie tak dawno chwaliłeś się że jak popracujesz w nadgodzinach w soboty to będziesz miał kasy jak Ruski czołgów,i że wszystko to wydasz na modele to zamiast na modele kup sobie sprężarkę i pistolet wtedy wydajność podniesie Ci się co najmniej 2-krotnie , i zalejesz całe forum ,galeriami swoich modeli we wszystkich działach , a jaka będzie oszczędność na farbach także się dobrze zastanów. Pozdr A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 15 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2019 Update 14.04.2019 Te elementy robione spreyem. Strasznie cięzko zamalowac ten kolor plastiku . To jest wina sprey czy plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 20 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2019 Update 20.04.2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Kwietnia 2019 Super Moderator Share Napisano 20 Kwietnia 2019 Elementy nie oszlifowane, nakładana farba chyba nie była rozcieńczona bo smugi po pędzlu są okropne. Strasznie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 21 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2019 (edytowane) 11 godzin temu, jawkers napisał: Elementy nie oszlifowane, nakładana farba chyba nie była rozcieńczona bo smugi po pędzlu są okropne. Strasznie to wygląda. Zdjęcie robione trybem super makro. Gołym okiem nieraz nie da się zauważyć nawet Edytowane 21 Kwietnia 2019 przez DamianosPL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 21 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Update 21.04.2019 Świąteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Kwietnia 2019 Super Moderator Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Można wiedzieć, w jakim celu na tym etapie budowy, zostały pomalowane te elementy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 21 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2019 3 minuty temu, jawkers napisał: Można wiedzieć, w jakim celu na tym etapie budowy, zostały pomalowane te elementy? W instrukcji tak jest i sobie ułatwiłem troche malując to zeby na koniec nie malujac i zamalowując inne elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 22 godziny temu, DamianosPL napisał: Update 20.04.2019 Siekiera, której używasz, jest tępa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 8 godzin temu, DamianosPL napisał: Gołym okiem nieraz nie da się zauważyć nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Moim zdaniem zajeb.....e t pomalowałeś. Mistrzu ucz mnie. Ty chyba nie masz samokrytyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Kwietnia 2019 Super Moderator Share Napisano 21 Kwietnia 2019 4 godziny temu, DamianosPL napisał: W instrukcji tak jest i sobie ułatwiłem troche malując to zeby na koniec nie malujac i zamalowując inne elementy Dobrze. Pytam bo po sklejeniu będziesz musiał to poszpachlować i znowu będziesz to musiał pomalować. Tak że malowanie na tym etapie elementów, wg. mnie jest bez sensu. A instrukcja nie mówi żeby malować te elementy przed sklejeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2019 Update 22.04.2019 Świąteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Kwietnia 2019 Super Moderator Share Napisano 22 Kwietnia 2019 Szlifowałeś, a nie nałożyłeś szpachli. Szpachlę polecam firmy Tamiya, albo zwykły klej CA. Po nałożeniu wyszlifuj by nie było widać łączenia i powinno być ok. Od razu doklej ogon, bo po co robić dwa razy to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Update 28.04.2019 Świąteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 A ogon to juz wkleiłeś czy tylko przyłożyłeś? Jak wkleiłeś to zaszpachluj to miejsce łączenia. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Primo: Nie jestem ekspertem i nigdy nie będę, ale jak używasz pędzla to lepiej pomalować dwa lub nawet trzy razy rozcieńczoną farbą niż raz i mieć zacieki. Secundo: Używaj miękkich pędzli, broń Boże (wg religii wybrać sobie, którego) nie używaj tych z hipermarketów z marek własnych. Tertio: kup taśmę maskującą i zakrywaj elementy, które nie będą malowane. Quatro: Ja używam primera Tamiya w spray'u i jestem mega zadowolony. Ten podkład wybacza błędy, (chociaż nie używałem go na innych kolorach plastiku niż szary ) PZDR i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) 33 minuty temu, sebastain napisał: A ogon to juz wkleiłeś czy tylko przyłożyłeś? Jak wkleiłeś to zaszpachluj to miejsce łączenia. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Jest przyłożony . 32 minuty temu, tlb napisał: Primo: Nie jestem ekspertem i nigdy nie będę, ale jak używasz pędzla to lepiej pomalować dwa lub nawet trzy razy rozcieńczoną farbą niż raz i mieć zacieki. Secundo: Używaj miękkich pędzli, broń Boże (wg religii wybrać sobie, którego) nie używaj tych z hipermarketów z marek własnych. Tertio: kup taśmę maskującą i zakrywaj elementy, które nie będą malowane. Quatro: Ja używam primera Tamiya w spray'u i jestem mega zadowolony. Ten podkład wybacza błędy, (chociaż nie używałem go na innych kolorach plastiku niż szary ) PZDR i powodzenia. 1 Maluje kilka warst bo farba jest wodnita. Tamiyi mam kilka kolorów i lepiej sie maluje niz humbrolami bo są bardziej rozcienczone juz i lepiej sie maluje jakos. 2 Uzywam pędzli tamiya 87029,87017, 87028,87014 i mam tam jakies zestawowych kilka humbroli itp. 3 Mam tasme i uzywam jej 4 Primer tamiyi lepszy niz ten AK? Bo ten AK zostawia na palstiku takie pasy nvm jak to nazwac Edytowane 28 Kwietnia 2019 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 ja mam jedno pytanie, jaki jest sens malowania części kolorem bazowym a potem ich szlifowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 33 minuty temu, DamianosPL napisał: Primer tamiyi lepszy niz ten AK? Bo ten AK zostawia na palstiku takie pasy nvm jak to nazwac Podkład Tamiya mi żadnych śladów ani zacieków nie zrobił. Nawet jak mi się za dużo prysnęło to podkład zachowuje się jakby się kurczył(?). Oczywiście nie można przesadzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Kwietnia 2019 Share Napisano 29 Kwietnia 2019 Na wystawę w Gnieźnie sie wyrobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 29 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) 56 minut temu, Marcin M. napisał: Na wystawę w Gnieźnie sie wyrobisz? Spokojnie dam swojego mustanga lepiej zrobionego ale nie dokonca zrobionego bo zostało kilka malutkich kalek. Edit A kiedy ta wystawa jak mozna spytac? Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi