Xmen Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca 14 godzin temu, abtb napisał: Monologu ciąg dalszy Forumowa rzeczywistość więc nie marudź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Marca Autor Share Napisano 18 Marca 12 minut temu, Xmen napisał: nie marudź. Kto?! Ja? Nie marudzę tylko stwierdzam fakty 13 minut temu, Xmen napisał: Forumowa rzeczywistość Eee, raczej tylko przypadłość moich warsztatów. W sumie to sam sobie jestem winien Primo- model prawie prosto z pudła, po drugie Primo - dodatków minimalne minimum (ot, kilka blaszek za symboliczne kilka zł) i po trzecie Primo - no mógłbym rozruszać temat rzucając pytanie na jaki kolor malować zagłówek w fotelu lub wnętrze w wersji PF , ale po co, jak wszystko można wyczytać w inernetach Ot, tak sobie tylko piszę - żeby oprócz fotek było co czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Marca Autor Share Napisano 18 Marca 30 minut temu, socjo1 napisał: Po prostu wrzucasz te aktualizcje tak szybko, że ludzie komentować nie nadążają ;-)... Celna uwaga - pokombinuję co z tym pasztetem można zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca 5 minut temu, abtb napisał: Nie marudzę tylko stwierdzam fakty Ok.Niech będzie. 6 minut temu, abtb napisał: tylko przypadłość moich warsztatów. Już tak sobie nie schlebiaj. Nie tylko twoich. Takich monologów warsztatowych jest na pęczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 18 Marca Share Napisano 18 Marca Spokojnie, byłem, jestem, będę. A nie piszę, bo wolę milczeć, jak nie mam nic mądrego do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca Tak w sumie to Cię podziwiam że jeszcze to ciagniesz.Znaczy się wątki warsztatowe Ja nie dałem rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca 20 minut temu, Xmen napisał: Tak w sumie to Cię podziwiam że jeszcze to ciagniesz.Znaczy się wątki warsztatowe Ja nie dałem rady. Nie siej defetetystycznej propagandy. Do kąta, na groch! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca 5 minut temu, socjo1 napisał: Nie siej defetetystycznej propagandy. Do kąta, na groch! Gdzie tu defetyzm? Ja kolegę Tomka podziwiam że chce Mu się prowadzić wątki warsztatowe i to jeszcze na takim poziomie. Mnie się nie udało i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca 4 godziny temu, Xmen napisał: Ja kolegę Tomka podziwiam że chce Mu się prowadzić wątki warsztatowe i to jeszcze na takim poziomie To ma swoją nazwę. Syndrom sztokholmski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Marca Autor Share Napisano 19 Marca O matko! Zostawić was na chwilę samych i się zaczyna W związku z sugestią Michała ( @socjo1) i na podstawie własnych obliczeń - wyszło mi że przeciętny cyklista pokonuje drogę z "sRaszyna" do "uRynowa" w 48 godzin. I w związku z tym interwał w aktualizacji wątku będzie mniej więcej tyle wynosił A zatem - pierwsze maziaje: (Tak, zgadza się kolego @barszczo - w tle "warsztatowy hamulcowy" czyli Ił 62 ale bez "M") Dół zmalowany C115: W ramach akcji zakupowej nabyłem sobie takie oto pianki: I powiem szczerze - jest dobrze Przy budowie hurtowej MiG-ów jest to całkiem udana i niezbędna inwestycja 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca 59 minut temu, abtb napisał: W związku z sugestią Michała ( @socjo1) i na podstawie własnych obliczeń - wyszło mi że przeciętny cyklista pokonuje drogę z "sRaszyna" do "uRynowa" w 48 godzin. W moich stronach, proszę Szanownych Panów, przeciętny cyklista na letnich oponach pokonuje tę samą drogę w 48 minut, a nie godzin, bo by mi się tydzień pracy do miesiąca rozciągnął... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca 1 godzinę temu, abtb napisał: (Tak, zgadza się kolego @barszczo - w tle "warsztatowy hamulcowy" czyli Ił 62 ale bez "M") Pięknie, pięknie, czyżby Kopernik? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca 8 godzin temu, Moses napisał: To ma swoją nazwę. Syndrom sztokholmski Tutaj akurat w pozytywnym znaczeniu. 7 godzin temu, abtb napisał: Zostawić was na chwilę samych Ja już sobie idę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Marca Autor Share Napisano 20 Marca 9 godzin temu, barszczo napisał: czyżby Kopernik? Zamawiający jeszcze nie zdecydował 9 godzin temu, Soris napisał: W moich stronach, Boszsze, co wy w tym Sopocie do morza wylewacie, że taką aurę macie 3 godziny temu, Xmen napisał: Ja już sobie idę. Ale zawsze możesz wpaść na chwilkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca 3 godziny temu, abtb napisał: Boszsze, co wy w tym Sopocie do morza wylewacie, że taką aurę macie My, to chyba Wy, miałem napisać, że to ta Twoja Lubka lub Biała Zatokę mi zapaskudza, ale widzę, że to bardziej sprawka Michała, bo już prewencyjnie przeprosił i oddalił się niespiesznie na tereny, gdzie takie postępowanie uchodzi na sucho... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca Wodzu, co wódz! Producenci dodatków modelarskich nie przestają mnie zadziwiać. Ta niezbędna inwestycja to jaki jest piniądz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Marca Autor Share Napisano 20 Marca (edytowane) 6 godzin temu, greatgonzo napisał: Ta niezbędna inwestycja to jaki jest piniądz? Gigantyczny i nie każdy jest wstanie udźwignąć taki ciężar finansowy - 14,39zł https://www.mojehobby.pl/products/Mig-21-Wheel-Bay-Plugs-For-Eduard.html Biorąc pod uwagę, że będę to wykorzystywał przy budowie jeszcze 3-4 modeli ( a z obecnym 5-iu) to wychodzi to po 2,87zł na sztukę. Za takie pieniądze to mi się nawet nie chce wyciągać taśmy i gąbek z szuflady Edytowane 20 Marca przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca Blaski i cienie kolekcji... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Marca Autor Share Napisano 21 Marca Lecę dalej z tematem PF: - koronkowa czerń: i dyskretny urok stali: Teraz pora na na dalsze zabawy malarskie. mam nadzieję, że przez łykend się wymaluje F-13: W tym przypadku będzie trochę kalek, łoszyka i będę składał kadłub w jedną całość. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Marca Autor Share Napisano 23 Marca (edytowane) Następne 48 godzin Tym razem lecę (prawie) w kolejności: F-13: A więc jest tak - model jak to szortran - jest prawie dobrze, choć zawsze mogło by być lepiej. Kadłub schodzi się w miarę dobrze w części nosowej, ale za komora podwozia jest już poważna szpara. Ale wychodzi, że jest to "specjalna szpara technologiczna" - zaciśnięcie jej na siłę sprawi, że kadłub stanie za wąski i dolna część kadłuba ze skrzydłami będzie stanowczo za szeroko. Ale jak się ją zostawi to wszystko pasuje idealnie. Tak czy siak - ten tydzień upłynie na szpachlowaniu, zalewaniu CA i szlifowaniu z odtwarzaniem lini podziałowych. Jednym słowem - orka . Ale będzie z tego chleb (a właściwie brot ) PF: Tu to pojechałem sobie po bandzie - jak ktoś słabego zdrowia to niech dalej nie ogląda. A jak korci to proszszę bardzo: SMT: I oba zwei: Edytowane 23 Marca przez abtb 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca 3 minuty temu, abtb napisał: F-13: To Modelsvit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca Godzinę temu, abtb napisał: Tu to pojechałem sobie po bandzie - jak ktoś słabego zdrowia to niech dalej nie ogląda. A jak korci to proszszę bardzo Ale o co chodzi, PF jak malowany. O SMT nie wspomnę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Marca Autor Share Napisano 23 Marca (edytowane) 58 minut temu, giberes napisał: To Modelsvit? Tak. Ale jak chcesz to mogę nawet napisać, że to A-model Edytowane 23 Marca przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca Takiego jeszcze zrób, takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi