Super Moderator jawkers Napisano 21 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Marca 2008 Moim zdaniem przewody na silniku wyszły Tobie b. dobrze. A tak na marginesie to Volvo brzydko maluje silniki, jak sie nie myle Ty robisz silnik tak jak Volvo a ma a taki kolor troche obleśny, no ale jak kto chce... Dzięki wielkie. No też mi się nie podoba kolor silników Volvo, lecz jak bym pomalował silnik tak jak ramę, to by wszystko się zlało w jedno. marny by był efekt. jawkers A powiedz skąd ile i za ile zdobyłeś ten drut miedziany??? Truckerek przewód mam z transformatora. Są tam dwa uzwojenia, jedno ma przewód grubości ok. 0,3mm a drugie ok 0,8mm. Transformator mam po jakimś starym zepsutym urządzeniu, nie pamiętam co to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Marca 2008 Witam. Dalsze prace nad ramą i jej elementami. Zbiornik paliwa, otrzymał już swój ostateczny wygląd. Został także pomalowany połyskiem bezbarwnym MM. Skrzynka na akumulatory, ze zbiornikiem. Uchwyt tłumnika. Rama Pomalowana skrzynia biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 No silniczek prezetuje sie pięknie , reszta tez jest ładnie pomalowana , miał bym tylko małe ale do szpachli zbiornika , jest troche nierówno . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Jak dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Na skrzyni biegów też widać niedociągnięcia (czyt. szwy). Poza tym super jest! A teraz Jawkers spójrz: 1 post na tej stronie, ostatnia fotka - okropnie poszpachlowane!! PS: "Jawkers" - jak to mam przeczytać? "Dżołkers", "Dżełkers" ?? Takie coś mnie ostatnio zaczęło nurtować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Marca 2008 No kurcze, dzięki za spostrzegawczość. Niewidziałem tego wcześniej, a wręcz zapomniałem to dokończyć. Lucas moją ksywe czytaj tak jak jest napisane, poprostu jawkers jak motor Jawa. Jeszcze raz dzięki panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Możliwe, ze nie doczytałem ale rama zostaje szara czy będzie czarna Jeżeli szara to niebardzo pasuje czarny kolor do łap zbiornika paliwa i mocowania zbiornika powietrza pod akumulatorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Bardziej by mi tu pasował jasno-szary półmat zbiornik i opaski w kolorze ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Marca 2008 Witam. Dzięki panowie za spodtrzeżenia Wzorowałem się na zdjęciu ramy jednego Volvo i tam opaski są prawie czarne, a rama szara. Dzisiaj lub jutro, poprawię mój błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 Mówiąc szczerze to nie sugerował bym sie zdjęciami przypadkowych pojazdów volvo. Kiedyś gdy szukałem kolorów ramy od F2000 znalazłem chyba z 4 różne kolory czerwony, czarny, niebieski, i szary, więc sugeruje sie instrukcją a tam jest czerwień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Marca 2008 Witam. Wprowadziłem poprawki w zbiorniku. Pomalowałem go w kolorze jaśniejszym Dark Ghost Gray, a opaski będą pomalowane w kolorze ramy. Układ kierowniczy. Chłodnica Elementy Zbiorniki ramy otrzymały opaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 23 Marca 2008 Share Napisano 23 Marca 2008 No "dżawkers" tereaz bak jest owiele lepszy , rama tyż fajna .Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Marca 2008 No "dżawkers" tereaz bak jest owiele lepszy , rama tyż fajna .Pozdro Dzięki wielkie. Ale moją ksywe się czyta jawkers, tak jak Jawa, nia dżawkers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Wiem ,wiem , to był taki żart bo to śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Marca 2008 Witam. Zapomniałem wczoraj o silniku. Prace nad silnikiem trwają. Oto mały tuning. Dzisiaj będzie ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 24 Marca 2008 Ciąg dalszy dzisiejszych prac. Pomalowane elementy. Bak, lecz do poprawy troszkę. Pomaluję ubytki pędzlem, bo dużo ich nie ma. Przymiarka na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 No wyglada super , poprawisz bak i bedzie glance . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 25 Marca 2008 Witam. W dniu dzisiejszym pracowałem nad modelem, wykonując czynności malarskie. Zbiornik paliwa został poprawiony i większość elementów otrzymało lakier bezbarwny. Chłodnica Układ kierowniczy. Wał Wiatrak otrzymał kolor biały. Filtry i przewody. Wydech. Prawie kompletny silnik. Napis Volvo był trudny do pomalowania i na nim poległem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Bardzo ładnie Ci to wychodzi. Zycze sukcesów w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Marca 2008 Witam. Dzięki Milmak. Dzisiaj powoli składałem wszystko w jedną całość. Przewód czerwony biegnie do akumulatorów. Czy bak ma być poziomo, czy tak jak na zdjęciu? Jeżeli poziomo, to jest to wada producenta, którą bądę musiał poprawić. Wydech otrzymał uchwyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Wydaje mi się, czy faktycznie zbiornik jest pochylony Czerwony przewód biegnący z alternatora do akumulatorów jest delikatnie mówiąc za gruby, taki mógł by być od rozrusznika do akumulatora. Więcej nie mam sie do czego doczepić, krótko mówiąc miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Marca 2008 Wydaje mi się, czy faktycznie zbiornik jest pochylony Dzięki wielkie. No właśnie zbiornik jest pochylony i niewiem czy tak ma być, czy ma być poziomo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Wydaje mi się, czy faktycznie zbiornik jest pochylony Dzięki wielkie. No właśnie zbiornik jest pochylony i niewiem czy tak ma być, czy ma być poziomo? Tak nie może być, pomyśl jak byś zatankował go do pełna w takim położeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Marca 2008 Dziękuję Andrzeju. W zbiorniku poprawiłem uchwyty i jest ok. Felgi też będą poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Właśnie miałe pytać się o piasty :P , mam pytanko , czym wycinałes piasty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi