Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na razie niech postoi jeszcze i wyschnie na kamień, dorzucę jeszcze kilkukrotnie warstwę powinno się wyrównać

Napisano

No właśnie muszę poczekać i zadecydować później, gdy ogarnę silniki, pomaluje  łopaty sprężarki i nałożę początki wlotów, możliwe ze nie bedzie takiej potrzeby.

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Pomalowane podwieszenie. Mozna jeszcze cos pozmieniać wiec jeśli as sugestie to słucham. Kalki narazie tylko na bomby poszły. Mam jeszcze choinkowe  Mk82   i zestaw hasegawy B wiec i wybierać jest w czym, czekam na sugestie. 

117k4kmh.jpg
p3sBj3ph.jpg
Te9Kwrrh.jpg
hVJOe03h.jpg

Edytowane przez Bobek
Napisano (edytowane)

Samoskładalne lego spowodowało, ze w ciągu dnia skleiłem i pomalowałem gorę. Z cala pewnością jeśli chodzi o klejenie to przypomina chyba najbardziej mig 21 eduarda w skali 1/144, bo takie skojarzenia mam. jest to niezwykle przyjemna sprawa, minusem jest tylko poczucie ze o czymś sie zapomniało, bo przecież jak to już? :D  Jedyne co zrobione jest poki co na gornych powierzchniach to zamiast washa (którego nielubie i niecenie) przeciągnięte są linie ostrym nożykiem ładnie podkreśla i pięknie wygląda, czekam na odzew i sugestie.

Edytowane przez Bobek
Napisano

spasowanie jak na taki skomplikowany dość element jest bardzo dobry, właściwe prawie idealny troszkę kleju więcej i prawie się stapia w całość z kadlubem . na jednym zdjeciu (3 od dolu)  widać  jakby uskok, przy tak ostrym słońcu wygląda jak dziura ale to jedyny fragment gdzie można pokręcić nosem, bo w praktyce wygląda to znośnie, właściwe nie do odróżnienia od głębokiej lini podziału( ja uzyłem miliputa a pozniej i tak poprawilem tak jak bylo wczesniej bo za gładko sie zrobilo, wiec uwazam ze kwestia gustu)

Napisano (edytowane)

nie warto, jedyne co do zestawu mozna dokupiC : (oprocz tych cholernych bomb, aha jak co mam krotkie suu-23/a do sprzedania ?  i mk82)

- rurki mastera

- wheel bay airesa (to napewno)

- kokpit eduardA (tylko glowne tablice wykorzystalem, wiec kto ma fach w reku to sobie odpusci)

to wszystko, wiec w sumie to dosc tani model całościowo gdyby zrobić powietrze-powietrze. 

Edytowane przez Bobek
Napisano
4 minuty temu, Bobek napisał:

kokpit eduardA (tylko glowne tablice wykorzystalem, wiec kto ma fach w reku to sobie odpusci)

Raczej Airesa, Edek dla F-4 ZM  robi tylko koła i dysze.

Napisano

Aaa sorry, ja ciagle o swoim pisze ? 

w sumie to mała strata, blaszki drogie a jakościowo tylko te od głównych zegarów wyglądają sensownie, Aha no i pasy 

Napisano

Edek robi blaszki do F-4 ZM. Sprzedawane są przez ZM pod ich własnym szyldem (nie pod szyldem Edka), np.
SWS48-06-M01 - F-4C/D Photo-Etched Set
SWS48-04-M03 - F-4J/S Photo-Etched Set
Podobnie jak nasz krajowy Master-Model robi dla ZM lufy do km (sprzedawane oczywiście pod szyldem ZM)

Napisano

Owszem, ale autor pisze o blaszkach które używa do tego modelu, a są to blaszki dedykowane do zestawu Hasegawy, a nie ZM. Eduard nie produkuje blaszek dedykowanych do F-4 ZM które byłyby w sprzedaży pod marką Eduarda.

Napisano (edytowane)

to podsumujmy,

blaszki eduarda dedykowane do Hasegawa są odrobinę za duże w niektórych miejscach do ZM ale da się wykorzystać w zestawie i tego nie widać.  Namawiam tez do samodzielnego pomalowania bocznych paneli bo wyglądają wtedy 100X lepiej i 3D niż to zrobił eduard a wykorzystać zegary główne oraz kilka detali 

Edytowane przez Bobek
Napisano (edytowane)

Napisałem to teoche wyżej ze wyglada jak dziura a jest tylko  światło cień łączenia ale jak wrócę do domu to jesCze się przyjże :) 

PS No i jest, grubosc prawie żadna ale jednak samolot zaczął składać się tylko z tego fragmentu wiec poprawiłem dla spokoju

Edytowane przez Bobek
Napisano (edytowane)

Czy w F4 hud ma zielono-fioletowy odcien czy to zwykla szybka? bo nie wiem co wkleic.

PS. ogarnalem

f_4_phantom_hud_by_boeingboeing2_d6eed96-fullview.jpg

Edytowane przez Bobek