blacman Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 nadaje się jak najbardziej.... zabawy jest sporo - bo to bardzo prosta wypraska - ale piękny okręt można zbudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Cóż więc można wrzucić na początek do tego modelu? Bo nigdzie w polskich sklepach blach do niego nie widziałem, jedynie drzwi, relingi itp, w co z pewnością zainwestuję. Ale mam na myśli bardziej dźwig, katapulta itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 blaszek do typu Kako/Furutaka nie ma niestety nigdzie... zerknij tu: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=89&t=40483&start=60 budowa bliźniaka Furutaki - IJN Kako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Blaszek w polskich sklepach brak ale za to poza granicami nie ma problemu z zakupem bardzo fajnego zestawu Flyhawka. http://www.ebay.pl/itm/Flyhawk-1-700-700251-IJN-Heavy-Cruiser-Furutaka-for-Hasegawa-/180930201550 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 O tak ... To bardzo fajny zestaw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Interesuje mnie ten model: http://www.martola.com.pl/pl1387/produkty8423/Sakura_Destroyer Sakura w skali 1/700. Jako że byłby to mój pierwszy okręt mam pytanie co do technik malowania takiego cuda... Posiadam aero ale potrzebuję plan na kolejność czynności malarskich. Czy was:bip:ecie potem całe modele czy tylko pin-wash? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Hej. Myślicie że będę mógł zamieścić wątek żywiczny? Mam na myśli Choun Maru od Niko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 myślimy, że jak nie zamieścisz to ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Zachowałem się jak g..niarz, to się więcej nie powtórzy Jutro postaram się zamieścić początki zmagań. W naszej małej, bielskiej modelarni chłopaki mnie chcą posłać do lekarza specjalisty z powodu modeli w tej skali Przy okazji... Poszukuję danych, zdjęć, monografii i innych informacji na temat ww jednostki/klasy. Moję pomysły już się skończyły. Nie znalazłem nic poza jednym obrazkiem na moderwarships:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Hej. Myślicie że będę mógł zamieścić wątek żywiczny? Mam na myśli Choun Maru od Niko. Witaj Wręcz jest to Twoim obowiązkiem . A jak wschodzące słoneczko, to tym bardziej Jeśli nie, to mam rzut beretem do Ciebie , przyjadę i też dam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Jak masz rzut beretem to chętnie przyjmę ochrzan osobiście w piątek w Bielsku na modelarni:] Spotykamy się tam tak po 15 i wspólnie dłubiemy. Namiar mogę podesłać na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 A gdzie dokładnie te spotkania ? Zapodaj adresem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 W sklepie modelarskim Strefa Marzeń w Bielsku na gazowniczej. Jest miejsce i atmosfera:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Witam Forumowiczów... upał nie pozwala na prace stoczniowe zupełnie.... poddasze osiąga temperatury fińskiej łaźni porysowałem takie coś jako ewentualną propozycję logo KMOJ: chętnie poznam Wasze opinie lub uwagi... pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Mnie się podoba. Grzegorzu a spróbuj zrobić białe lub jasno szare tło i dodać czerwone promienie od słoneczka. Tak tylko dla poglądowej wizualizacji Pozdrawiam PS. Pytanie czy ktoś wie gdzie można nabyć czasopismo Waterline Model Special Magazin oraz ModelArt nr.20 i jemu podobne dedykowane flocie japońskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 ??? bez tła mi się bardziej podoba... PS. Pytanie czy ktoś wie gdzie można nabyć czasopismo Waterline Model Special Magazin oraz ModelArt nr.20 i jemu podobne dedykowane flocie japońskiej. bywają na ebay: http://www.ebay.com/itm/modeling-book-1-700-WATER-LINE-Modeling-support-magazine-Vol-6-Japanese-book-/370832283923?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5657539913 na hobby1999.com też można poszukać - ale silnik wyszukiwarki bardzo niewdzięczny... ja kupowałem na hobbyeasy - ale już nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Zrobiłem jeszcze kilka wariacji. Całość zebrana: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Dzięki znalazłem Jak dostanę i jak będziesz chciał Grzegorzu to podeślę Zamówiłem - Navy Yard Vol.18 (Hobby Magazine) - Model Art 2014 Apr.Extra number - IJN Aircraft Carrier General Review (Book) Chyba faktycznie logo bez tła jest ładniejsze choć z białym tłem też niczego sobie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Głosujemy? 1.Przemek: logo 1. 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Jak dostanę i jak będziesz chciał Grzegorzu to podeślę Dziekuje... Jeśli dobrze rozumiem to teraz bedzies waloryzowal jakąś powierzchnie płaskie? Ja też głosuje na nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Tak , przymierzam się do Akagi Fujimi lub Zuiho Hasegawy. Mam oba z blaszkami i innymi cudami. Więc głosuje na numer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Witam Ja byłbym raczej skłonny do którejś z banderą .. jest taka pełniejsza.. i nie trzeba czytać co to za klub.. od razu wiadomo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Tak , przymierzam się do Akagi Fujimi lub Zuiho Hasegawy. hoho... no to czekam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeaWolf Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Cześć. Ma ktoś z was inbox Fujimi 42145 IJN Battleship Yamato Full Hull Deluxe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi