Mirek66 Napisano 15 Maja 2019 Share Napisano 15 Maja 2019 Witam ,model skończyłem spory czas temu ale dopiero teraz zebrałem się go wstawić do galerii . Model Kinetica uważam za średni , powyginane płaty połamane drobne części co świadczy o nie dbałym pakowaniu , podobnie rzecz ma się do linii podziałowych które w tylnej części kadłuba zanikają . Do waloryzacji wykorzystałem zestawy Airesa ; cocpit , wnęki , dysza oraz koła , odgromniki i rurka Pitota Mastera , hamulce Eduarda w moim przekonaniu są do innego modelu , ale jakoś udało mi się je zamontować . Pomalowałem farbkami z zestawu Mig-a z których jestem bardzo zadowolony , jak mi to wyszło osadźcie sami . Zapraszam do wszelkich uwag i komentarzy . Pozdrawiam Mirek . 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 15 Maja 2019 Share Napisano 15 Maja 2019 Pomimo obiektywnych trudności wyszedł piękny model. Sufa jak się patrzy. Zapraszam do prezentacji w naszej grupie na FB "Zahal w miniaturze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 15 Maja 2019 Share Napisano 15 Maja 2019 Żydek fajny, cieszy oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 15 Maja 2019 Share Napisano 15 Maja 2019 Czaderski, jak prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 15 Maja 2019 Share Napisano 15 Maja 2019 fajny model ja koncze F-16 Barak od Kinetica, czyli prawie to samo - detale ok, ale spasowanie i przyjemność składania - dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Maja 2019 Autor Share Napisano 15 Maja 2019 Podziękował koledzy miło że się podoba . Fotki postaram się wrzucić na FB , Tomku ja też mam zaczętego Baraka ale na razie dojrzewa w pudelku na lepszą wenę . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Maja 2019 Share Napisano 16 Maja 2019 Fajnie widzieć znowu coś Twojego. Zamieniłeś Merkawy na Sufę. Zawsze mi się podobały Twoje produkcje i tu nic się nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 18 Maja 2019 Autor Share Napisano 18 Maja 2019 Hej Marku , nie zamieniłem gdyż mam 4 człapaki z IDF- u do złożenia Sufę i Baraka kupiłem gdyż mają ciekawe malowanie a nie jak hamerykańskie czy nasze szaro szare . Zrobię też naszego Jaszcząba z Tygrysimi paskami model i dodatki mam ale czasu nie mam . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 18 Maja 2019 Share Napisano 18 Maja 2019 Dobry jest, podwieszki na bogato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Maja 2019 Share Napisano 18 Maja 2019 Fajny żydek, ładnie pomalowany, czysto zrobiony. Trochę jednostajny ten kamuflaż, brakuje mi jakiegoś zróżnicowania powierzchni. Nie za bardzo tez lubię takie bogate podwieszenia, bo sprawiają wrażenie sztuczności. Ale model wpyteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 18 Maja 2019 Autor Share Napisano 18 Maja 2019 Podziękował koledzy za miłe słowa , ja lubię obwieszone jak choinki co do kolorystyki starałem się jak mogłem zróżnicować kolory a wyszło jak wyszło , lepiej nie będzie . Może na Tornadzie uda mi się lepiej wymalować szarzyznę . Pozdrawiam Mirek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Maja 2019 Share Napisano 18 Maja 2019 5 godzin temu, Mirek66 napisał: a lubię obwieszone jak choinki Swego czasu też tak miałem i starałem się podpiąć pod maszynę co tylko się dało. Jakoś mi to z wiekiem przeszło, ale nie dlatego że to może kłócić się z realizmem, tylko dlatego że tak obwieszony model jakoś trochę ginie wśród nadmiaru atrakcji. Wolę ze 4-5 rakiet i bomb, ale takich dopieszczonych. No ale nie krytykuję, bo ważne żeby Tobie się podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 21 Maja 2019 Autor Share Napisano 21 Maja 2019 Wolę ze 4-5 rakiet i bomb, ale takich dopieszczonych ,na nim jest 6 rakiet co do do pieszczenia z tych zestawowych po prostu więcej nie udało mi się wyciągnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Maja 2019 Share Napisano 21 Maja 2019 Mówiłem ogólnie o podwieszeniach - masz ich 11 i od spodu to spod nich modelu prawie nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 21 Maja 2019 Autor Share Napisano 21 Maja 2019 Co racja to i fakt ogólnie to ma co dźwigać ale jak leci na poligon w Syrii czy Iranie to z małym ładunkiem nie bardzo się opłaca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 21 Maja 2019 Share Napisano 21 Maja 2019 (edytowane) Dla mnie sylwetka F-16 wygląda jeszcze jako-tako, kiedy samolot jest obwieszony, więc w pełni mi się podoba. Edytowane 21 Maja 2019 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 22 Maja 2019 Autor Share Napisano 22 Maja 2019 Jak dla mnie po obejrzeniu sporej ilości materiałów jest wiarygodne taka ilość podwieszeń ; Jak dla mnie to nie na pokazy Pozdrawiam Mirek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi