Dorotka Napisano 4 Września 2019 Share Napisano 4 Września 2019 Jeżeli ten twój "GX100" będzie "puszczał" to zawsze możesz na niego psiknąć jakimś błyszczącym akrylem i będzie ok przy dalszych działaniach olejami. Możesz spróbować też do rozjaśnień tych nitów spróbować suchego pędzla.... Działaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 5 Września 2019 Share Napisano 5 Września 2019 Albo nity i nieco krawędzie przetrzeć ołówkiem grafitowym i będziesz miał efekt przetartej stali . Szkoda, że na samym wstępie nie pocieniowałeś modelu , teraz aby wyjść z tego plastikowego efektu będzie trudno . No ale próbuj zobaczymy jak Ci się uda z tego wybrnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Września 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Września 2019 Witam. Próbowałem rozjaśniać nity. Nity na zielonym kolorze są rozjaśnione. Niestety szara emalia Tamiya, nie chce się wymieszać z Hataką. Próbowałem szarą Vallejo nakładać suchym pędzlem. Po chwili starłem bo efekt mi się nie podobał. Stąd te włoski na modelu. Valleyo nie chce nakładać się tak dobrze na GX100. Jest chyba za "śliski" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 20 Września 2019 Share Napisano 20 Września 2019 Zielone nity są dużo lepiej widoczne . Rozjaśnianie to dobry kierunek. ,,,Takie sytuacje jak ta z mieszaniem farb potrafią nieźle napsuć krwi , ale proponuje wziąć głęboki oddech i na pewno się uda coś wymyślić. Życzę wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Września 2019 Share Napisano 21 Września 2019 W mojej ocenie zdecydowanie za słabe te rozjaśnienia i znikną po kolejnych etapach. No ale zobaczymy, Ty to widzisz w realu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Września 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 22 Września 2019 W dniu 21.09.2019 o 06:46, Dorotka napisał: W mojej ocenie zdecydowanie za słabe te rozjaśnienia i znikną po kolejnych etapach. No ale zobaczymy, Ty to widzisz w realu... A jak bym zrobił wszystkie nity w kolorze light gray? Nie patrząc czy to zielony, szary, czy piaskowy kolor kamuflażu, wszystkie nity były by light gray. Co o tym myślicie? Pytam, boi nie mam żadnego doświadczenia w takich zabiegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 Zrób przetarcia nitów jaśniejszymi odcieniami kolorów kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 Zdecydowanie tak jak mówi Andrzej. Po prostu mocno rozjaśnij kolory kamo i w ten sposób pomiziaj go po nitach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 (edytowane) W dniu 3.09.2019 o 08:43, Dorotka napisał: Weź te kolory którymi malowałeś, dodaj do nich białej i przeleć te łby taką mieszanką. 20 minut temu, Andrzej_LK napisał: Zrób przetarcia nitów jaśniejszymi odcieniami kolorów kamuflażu. I tyle w temacie Edytowane 22 Września 2019 przez Dorotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 Do tego musi to być zdecydowanie jaśniejszy kolor bo później stracisz efekt. Rewelacyjne do takich robótek są kredki AK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Września 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Września 2019 Witam. Poszedłem za radami i rozjaśniłem mocniej kolory. Dotychczas zrobiony został kolor zielony, oraz brązowy. Rozjaśniłem także jakieś wypustki oraz śruby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 23 Września 2019 Share Napisano 23 Września 2019 i o to chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Września 2019 Share Napisano 23 Września 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Października 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Października 2019 Wszystkie nity śruby i niektóre wystające elementy na tanku rozjaśnione. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Listopada 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Listopada 2019 Witam. Na Tank nałożyłem filtr z AK Interactive - Nato tanks. Dokleiłem też koła. Wybaczcie zdjęcia, ale nie oddają one faktycznego wyglądu i kolorów. Coś nie wyszły takie jakie bym chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 (edytowane) 7 godzin temu, jawkers napisał: Wybaczcie zdjęcia, ale nie oddają one faktycznego wyglądu i kolorów. Coś nie wyszły takie jakie bym chciał. Oj tam... Mnie się podoba Edytowane 10 Listopada 2019 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 Kolorami się nie przejmuj. One są i tak kwestią interpretacji. Niestety cały model jest źle pomalowany. Kamuflaż Solomona był malowany w warunkach polowych pędzlem, co na początku 20. wieku oznacza emalię z grubym pigmentem i grubymi warstwami. Nie ma mowy o jakichś odkurzach między polami lub przebijającym się kolorem podkładowym, tak jak jest to widoczne na Twoim modelu. Rozumiem malowanie aerografem, bo można szybko pomalować, ale tutaj miał być taki malunek bazą pod ostre plamy (i czarne linie) pędzlem. Tym bardziej w tak małej skali. Ten kamuflaż Cię po prostu przerósł, pomijam zabawne kombinacje z mieszaniem różnych rodzajów farb. Być to mój model, zmywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 A mi też się podoba . Potym filtrze ladnie sie wszystko wyrownuje. Kierunek działań uważam za słuszny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Listopada 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Listopada 2019 Dzięki Panowie. @mbrnnr co do malowania, to zgodzę się z tobą, kamuflaż na modelu różni się i to bardzo od kamuflażu na Solomonie. Z tego względu, iż kamuflaż na modelu nie jest z Solomona. Schemat malowania przedstawiałem na pierwszej stronie. na początku miało to być malowanie o którym wspomniałeś, ale bardziej mi się spodobało to które użyłem na modelu. Co do odkurzu, no trudno. powstał ponieważ: W dniu 11.08.2019 o 21:14, jawkers napisał: Zacząłem malować kamuflaż. Postanowiłem, że spróbuję go pomalować z ręki, kiedyś trzeba spróbować. Nie używałem do malowania maskowania, i stąd ten odkurz. Jakoś mi to nie przeszkadza. Jeszcze będą zabiegi nad modelem, tak że może nie będzie to widoczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Kwietnia 2020 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Kwietnia 2020 Witam. Ostatnio ktoś, dał mi taką odpowiedz, poniżej cytat. Cytat Jak Ci nudno to wracaj do "Zbiornika" nad Sommą Więc postanowiłem go posłuchać i podziałałem dzisiaj przy podstawce. Dzięki Dorotka. Na razie wyrzeźbiłem wzniesienie, na które Tank będzie podjeżdżał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 4 Kwietnia 2020 Share Napisano 4 Kwietnia 2020 A ja wczoraj zaglądałem co ze "zbiornikiem", musiałem przeleciec kilka stron wstecz, a dzisiaj patrzę a "zbiornik" na początku. I niech ktoś udowodni, że myśli nie docierają do ludzi. Ciekawe ilu jeszcze kolegów myślało o tym modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 Do takiej podstawki to by się przydali też figuranci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Kwietnia 2020 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Kwietnia 2020 Nie mam doświadczenia z figurantami i obawiam się, że mógłbym wszystko popsuć dokładając ich na ta podstawkę. Samej podstawki się obawiam, bo takiej to jeszcze nie robiłem i nie wiem co mam dalej robić, by to dobrze wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Witam. Na podstawkę, nakleiłem kawałki papieru. Papier kładłem na wikol. Próbowałem wykonać, drut kolczasty w małej skali. W skali czołgu, wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Wydaje mi się że drut jest zdecydowanie za gruby do tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi