Bengal Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 (edytowane) Dobry, 2 miesiące, 10 dni i skończyłem Armatę Zestaw Takoma TAK2029, pierwszy mój rusek, historii nie opisuję bo jej nie znam, wikipedia prawi, iż w 2015 miało być dostarczone ponad 2k sztuk, natomiast dwa lata później tylko 100 sztuk. Model kupiony przez kamo what-if, tak samo będzie z T-15, która planuję kiedyś w przyszłości W szybkim skrócie, model w 75% z pudła, dodane blaszki od eduarda i lufa od działa na wieży od abera (duża lufa, hmmm niestety blaszki mnie przerosły i wybrałem zestawową). Blaszki użyte dla bocznych kratek (o paaaanie masakra...) kratki na wannie + na wieży, nie zdecydowałem się by wycinać elementów plastikowych z lin i wstawiać blaszki, bo były za duże boczne wydechy są z blaszek i błotniki, chyba tyle. Podkład natoblack tamiyi, rozjaśnienia jakimś białym (chyba mrp), malowanie kolorami vallejo........ To mój hmm 6 (czy Rhino w tą włączać ?) czołg w 35, jestem zadowolony, przede wszystkim z malowania, nie mówiąc, iż zużyłem cała taśmę tamiyi i prawie cały maskol na maskowanie Miałem dwa założenia, czas by skończyć na Kraków oraz by nie był brudny, miał być "jak" z expo, coś jak 90. Wielkie dzięki dla Grzegorza za pomoc w doborze kolorów( oj męczył mnie męczył) ale wyszło chyba dobrze. warsztat tutaj : Nie przedłużając wrzucam fotki zaraz wrzucę zdjęcia ciutkę podkolorowane ps.1 następny projekt to podwójnu warsztat z ziomkiem Franz75 ps.2 muszę skończyć avro i mustanga ps.3 następny projekt to będą 4 kólka lub 6 max Edytowane 23 Maja 2019 przez Bengal 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Maja 2019 Autor Share Napisano 23 Maja 2019 i parę zdjęć obrobionych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Maja 2019 Autor Share Napisano 23 Maja 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 Bardzo Fajny model, mnie sie podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 Pierwsza partia zdjęć, chyba najlepsza. Kolory bardziej naturalne. A model? Noooo moooożeee byyyć Super wyszło. Teraz dawaj adres, będziesz mi T-90 malował 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 24 Maja 2019 Share Napisano 24 Maja 2019 Taki czyścioszek Fajnie zmalowane kamo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 28 Maja 2019 Share Napisano 28 Maja 2019 (edytowane) Dłubane ,dłubane i wydłubane, super sprzęt. Bardzo mi się podoba, blaszki "boczno-tylne" bardzo ciekawie wyglądają, Gratulacje Myślę ,że ten model bardzo chciałby stać na podstawce w scenerii z EXPO. Edytowane 28 Maja 2019 przez Daniel_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Maja 2019 Autor Share Napisano 28 Maja 2019 W dniu 23.05.2019 o 22:48, Franz75 napisał: Bardzo Fajny model, mnie sie podoba Dzięki W dniu 23.05.2019 o 22:49, Grzegorz Grabowski napisał: Pierwsza partia zdjęć, chyba najlepsza. Kolory bardziej naturalne. A model? Noooo moooożeee byyyć Super wyszło. Teraz dawaj adres, będziesz mi T-90 malował Pod koniec roku mam wolne terminy heheh W dniu 24.05.2019 o 11:56, Panzer Machine napisał: Taki czyścioszek Fajnie zmalowane kamo. Ten z założenia miał być czysty 2 godziny temu, Daniel_ napisał: Dłubane ,dłubane i wydłubane, super sprzęt. Bardzo mi się podoba, blaszki "boczno-tylne" bardzo ciekawie wyglądają, Gratulacje Myślę ,że ten model bardzo chciałby stać na podstawce w scenerii z EXPO. Dzięki, blaszki były najgorsze ale chyba dałem radę Co do podstawki, to po babieryba będę coś robił w tym kierunku nie jestem pewny co do założone, ale jakiś asfalt i itp a na nim Armata zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 Bardzo fajny model, byl interesujacy w warsztacie, no i teraz jest ciekawie, ale skoro masz jednego wystawowego to koniecznie trzeba zrobic jeszcze jednego w wariancie poligonowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Czerwca 2019 Super Moderator Share Napisano 2 Czerwca 2019 Witam. Model wyszedł ok, ale z gąsienicami to nie zaszalałeś. Według mnie psują całą twoją prace. Jak się to mówi, poszedłeś na łatwiznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 (edytowane) 4 godziny temu, jawkers napisał: Witam. Model wyszedł ok, ale z gąsienicami to nie zaszalałeś. Według mnie psują całą twoją prace. Jak się to mówi, poszedłeś na łatwiznę. Założeniem był czołg wystawowy, a w tym wypadku gąski są jak najbardziej w porządku. Nie ma na nich grama brudu, rdzy itp. Czyli tak jak powinno być na wystawie. Kolega Bengal, zupełnie niepotrzebnie pomalował zęby prowadzące na srebrno. Edytowane 2 Czerwca 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 Tutaj faktycznie całe czarne... Ciekawe jak takie wyglądają po zużyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Czerwca 2019 Super Moderator Share Napisano 2 Czerwca 2019 Tak panowie są całe czarne. Jesteście modelarzami z długim stażem więc wiecie, że nie wszystko co w realu wygląda dobrze, tak samo dobrze bęszie wyglądało w skali. A oglądający galerie, który nie śledził wątku warsztatowego, nie wie że ten model stoi na "targach" i jest czysty. Tylko od razu rzucą się mu w oczy czarne gąsienice, które nie wyglądają tak samo jak w realu. Dla tego ja bym je lekko pigmentem przetarł lub jakimś odcieniem tire black potraktował suchym pędzlem, wiecie o co mi chodzi, coś jak wash. A model bez wash'a też słabo wygląda, to samo tyczy się gąsienic by zróżnicować ich powierzchnie. Takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2019 W dniu 2.06.2019 o 11:20, jawkers napisał: Jak się to mówi, poszedłeś na łatwiznę. Wiem, że to nie jest złośliwość czy coś, ale nie zgodzę się z Tobą. Nie poszedłem na łatwiznę To jest what-if, model "niby" z expo więc gąsienice miały być całe czarne, W dniu 2.06.2019 o 17:19, jawkers napisał: Tak panowie są całe czarne. Jesteście modelarzami z długim stażem więc wiecie, że nie wszystko co w realu wygląda dobrze, tak samo dobrze bęszie wyglądało w skali. A oglądający galerie, który nie śledził wątku warsztatowego, nie wie że ten model stoi na "targach" i jest czysty. Tylko od razu rzucą się mu w oczy czarne gąsienice, które nie wyglądają tak samo jak w realu. Dla tego ja bym je lekko pigmentem przetarł lub jakimś odcieniem tire black potraktował suchym pędzlem, wiecie o co mi chodzi, coś jak wash. A model bez wash'a też słabo wygląda, to samo tyczy się gąsienic by zróżnicować ich powierzchnie. Takie jest moje zdanie. Są czarne i w 100% zgadzam się z Tobą że nie wyglądają naturalnie bo jednak nie oddają cieni w prawdziwych gąskach i może faktycznie by się przydał jakiś delikatny szary wash czy pigmenty No i ja siebie bym nie określił modelarzem, raczej amatorem już z dłuższym stażem Dziękuję i szanuję Twoje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi