Bengal Napisano 23 Maja 2019 Napisano 23 Maja 2019 (edytowane) Dobry, 2 miesiące, 10 dni i skończyłem Armatę Zestaw Takoma TAK2029, pierwszy mój rusek, historii nie opisuję bo jej nie znam, wikipedia prawi, iż w 2015 miało być dostarczone ponad 2k sztuk, natomiast dwa lata później tylko 100 sztuk. Model kupiony przez kamo what-if, tak samo będzie z T-15, która planuję kiedyś w przyszłości W szybkim skrócie, model w 75% z pudła, dodane blaszki od eduarda i lufa od działa na wieży od abera (duża lufa, hmmm niestety blaszki mnie przerosły i wybrałem zestawową). Blaszki użyte dla bocznych kratek (o paaaanie masakra...) kratki na wannie + na wieży, nie zdecydowałem się by wycinać elementów plastikowych z lin i wstawiać blaszki, bo były za duże boczne wydechy są z blaszek i błotniki, chyba tyle. Podkład natoblack tamiyi, rozjaśnienia jakimś białym (chyba mrp), malowanie kolorami vallejo........ To mój hmm 6 (czy Rhino w tą włączać ?) czołg w 35, jestem zadowolony, przede wszystkim z malowania, nie mówiąc, iż zużyłem cała taśmę tamiyi i prawie cały maskol na maskowanie Miałem dwa założenia, czas by skończyć na Kraków oraz by nie był brudny, miał być "jak" z expo, coś jak 90. Wielkie dzięki dla Grzegorza za pomoc w doborze kolorów( oj męczył mnie męczył) ale wyszło chyba dobrze. warsztat tutaj : Nie przedłużając wrzucam fotki zaraz wrzucę zdjęcia ciutkę podkolorowane ps.1 następny projekt to podwójnu warsztat z ziomkiem Franz75 ps.2 muszę skończyć avro i mustanga ps.3 następny projekt to będą 4 kólka lub 6 max Edytowane 23 Maja 2019 przez Bengal 3 Cytuj
Grzegorz Grabowski Napisano 23 Maja 2019 Napisano 23 Maja 2019 Pierwsza partia zdjęć, chyba najlepsza. Kolory bardziej naturalne. A model? Noooo moooożeee byyyć Super wyszło. Teraz dawaj adres, będziesz mi T-90 malował 1 Cytuj
Panzer Machine Napisano 24 Maja 2019 Napisano 24 Maja 2019 Taki czyścioszek Fajnie zmalowane kamo. 1 Cytuj
Daniel_ Napisano 28 Maja 2019 Napisano 28 Maja 2019 (edytowane) Dłubane ,dłubane i wydłubane, super sprzęt. Bardzo mi się podoba, blaszki "boczno-tylne" bardzo ciekawie wyglądają, Gratulacje Myślę ,że ten model bardzo chciałby stać na podstawce w scenerii z EXPO. Edytowane 28 Maja 2019 przez Daniel_ 1 Cytuj
Bengal Napisano 28 Maja 2019 Autor Napisano 28 Maja 2019 W dniu 23.05.2019 o 22:48, Franz75 napisał: Bardzo Fajny model, mnie sie podoba Dzięki W dniu 23.05.2019 o 22:49, Grzegorz Grabowski napisał: Pierwsza partia zdjęć, chyba najlepsza. Kolory bardziej naturalne. A model? Noooo moooożeee byyyć Super wyszło. Teraz dawaj adres, będziesz mi T-90 malował Pod koniec roku mam wolne terminy heheh W dniu 24.05.2019 o 11:56, Panzer Machine napisał: Taki czyścioszek Fajnie zmalowane kamo. Ten z założenia miał być czysty 2 godziny temu, Daniel_ napisał: Dłubane ,dłubane i wydłubane, super sprzęt. Bardzo mi się podoba, blaszki "boczno-tylne" bardzo ciekawie wyglądają, Gratulacje Myślę ,że ten model bardzo chciałby stać na podstawce w scenerii z EXPO. Dzięki, blaszki były najgorsze ale chyba dałem radę Co do podstawki, to po babieryba będę coś robił w tym kierunku nie jestem pewny co do założone, ale jakiś asfalt i itp a na nim Armata zobaczymy Cytuj
michal0281 Napisano 2 Czerwca 2019 Napisano 2 Czerwca 2019 Bardzo fajny model, byl interesujacy w warsztacie, no i teraz jest ciekawie, ale skoro masz jednego wystawowego to koniecznie trzeba zrobic jeszcze jednego w wariancie poligonowym. Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 2 Czerwca 2019 Super Moderator Napisano 2 Czerwca 2019 Witam. Model wyszedł ok, ale z gąsienicami to nie zaszalałeś. Według mnie psują całą twoją prace. Jak się to mówi, poszedłeś na łatwiznę. Cytuj
Grzegorz Grabowski Napisano 2 Czerwca 2019 Napisano 2 Czerwca 2019 (edytowane) 4 godziny temu, jawkers napisał: Witam. Model wyszedł ok, ale z gąsienicami to nie zaszalałeś. Według mnie psują całą twoją prace. Jak się to mówi, poszedłeś na łatwiznę. Założeniem był czołg wystawowy, a w tym wypadku gąski są jak najbardziej w porządku. Nie ma na nich grama brudu, rdzy itp. Czyli tak jak powinno być na wystawie. Kolega Bengal, zupełnie niepotrzebnie pomalował zęby prowadzące na srebrno. Edytowane 2 Czerwca 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj
mandrivecs Napisano 2 Czerwca 2019 Napisano 2 Czerwca 2019 Tutaj faktycznie całe czarne... Ciekawe jak takie wyglądają po zużyciu? Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 2 Czerwca 2019 Super Moderator Napisano 2 Czerwca 2019 Tak panowie są całe czarne. Jesteście modelarzami z długim stażem więc wiecie, że nie wszystko co w realu wygląda dobrze, tak samo dobrze bęszie wyglądało w skali. A oglądający galerie, który nie śledził wątku warsztatowego, nie wie że ten model stoi na "targach" i jest czysty. Tylko od razu rzucą się mu w oczy czarne gąsienice, które nie wyglądają tak samo jak w realu. Dla tego ja bym je lekko pigmentem przetarł lub jakimś odcieniem tire black potraktował suchym pędzlem, wiecie o co mi chodzi, coś jak wash. A model bez wash'a też słabo wygląda, to samo tyczy się gąsienic by zróżnicować ich powierzchnie. Takie jest moje zdanie. Cytuj
Bengal Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Napisano 3 Czerwca 2019 W dniu 2.06.2019 o 11:20, jawkers napisał: Jak się to mówi, poszedłeś na łatwiznę. Wiem, że to nie jest złośliwość czy coś, ale nie zgodzę się z Tobą. Nie poszedłem na łatwiznę To jest what-if, model "niby" z expo więc gąsienice miały być całe czarne, W dniu 2.06.2019 o 17:19, jawkers napisał: Tak panowie są całe czarne. Jesteście modelarzami z długim stażem więc wiecie, że nie wszystko co w realu wygląda dobrze, tak samo dobrze bęszie wyglądało w skali. A oglądający galerie, który nie śledził wątku warsztatowego, nie wie że ten model stoi na "targach" i jest czysty. Tylko od razu rzucą się mu w oczy czarne gąsienice, które nie wyglądają tak samo jak w realu. Dla tego ja bym je lekko pigmentem przetarł lub jakimś odcieniem tire black potraktował suchym pędzlem, wiecie o co mi chodzi, coś jak wash. A model bez wash'a też słabo wygląda, to samo tyczy się gąsienic by zróżnicować ich powierzchnie. Takie jest moje zdanie. Są czarne i w 100% zgadzam się z Tobą że nie wyglądają naturalnie bo jednak nie oddają cieni w prawdziwych gąskach i może faktycznie by się przydał jakiś delikatny szary wash czy pigmenty No i ja siebie bym nie określił modelarzem, raczej amatorem już z dłuższym stażem Dziękuję i szanuję Twoje zdanie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi