jureczek Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 Witam Po porażce w !.144 -pasażery musiałem odreagować stres klejenia i wielki ukłon dla tych co wałczą z tak malutka materia Wybór padł na zestaw 12535 od Academy F-18 VFA-103 Jolly Rores Bajka Składa się sam , nawet jakby się uprzeć nie musowo kleić ,Bolce stabilizujące sa masywne i dany element ustawiają na jego miejscu .W dodatku producent wprowadził 3 kolory wyprasek , naturalny szary , biały i czarny .Mankamentem sa kalki z którymi nie moglem sobie poradzić -płyny nie reagowały , dlatego sporo pominąłem .Dołączone sa również folie ,które można nakleić na nie malowany model . Elementy wycięte z wypraski nie potrzebują za dużo ingerenci papierów ściernych - chyba jakaś nowa technologia wtrysku . Klejąc SU-22 z KH powalała ilość kanałów wtryskowych Na zdjęciu wycięte z ramki golenie podwozia , surowe Bardzo delikatne linie podziału . Bojąc sie ich zalania pominąłem podkład . Maluje Gunze i Tamka sa dość agresywne i trzymają sie dobrze plastyku .Po sklejeniu całość przemyłem spirytusem - ha ha technicznym. Owiewka cala ,ciałem czeska zyletka Efekty mojego lepienia ok. 12 godzin bez stresu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 Dlatego uważam że nie ma sensu dlubac przy kiepskich zestawach. Zestawy dobre są mało stresujące i trzeba się postarać aby je spartolic. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 Mnie również się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 31 Maja 2019 Super Moderator Share Napisano 31 Maja 2019 Jureczku, coraz to ładniejsze modele budujesz. Bardzo mi się podoba. Ustaw jeszcze w końcu ten balans bieli w aparacie i będzie wszystko cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 12 godzin... Wow! Ja mojego Grunau Baby IIb sklejam dłużej a części tyle co kot napłakał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 5 godzin temu, jureczek napisał: Efekty mojego lepienia ok. 12 godzin bez stresu Podziwiam tempo Ja choćbym miał model składający się z trzech części dłużej bym go robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 Bardzo fajny. Gratuluję wykonanie i tempa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 31 Maja 2019 Autor Share Napisano 31 Maja 2019 Postaram się poprawić jakość zdjec W sprawie tempa , to samo się składało .No i gonie z ta ''królewska skala , bo bardziej kręcą mnie samoloty w 1: 48 i pojazdy w 1 : 35 Zostało mi jeszcze parę latadel , jakieś armatki i działo , a na polce czeka MiG- 29 w 1 .48 co prawda marzył mi się z GWH ,ale spalił mi sie laptop i stać było mnie tylko na Academy . zona pozwoliła Mozę nie patriotycznie ,bo będzie Słowak ale w pikselowym malowaniu . Sa kalki jednak chce sie pobawić z malowaniem . Nasz kolega z forum KRL coś tam malował chyba F - 18 bajerancko . Teraz sklejam F -15 tez z Academy , ale w porównaniu do sklejonej osiemnastki to chała . Bardzo dziwny podział elementów płatowca .Kleje na raty bo bardzo prężą elementy Bardzo dziękuje za mile opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 1 Czerwca 2019 Share Napisano 1 Czerwca 2019 Fajny model i szybkie tempo! Gratuluję! Akurat też mam ten zestaw na tapecie. W istocie - klocki Lego! Po moim MiG29 z Italerii i F14 Revella to jakościowy przeskok. Ale 12 godzin na model?! U mnie już nie realne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 1 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2019 Starałem się lepić czysto , bez podkładu i tylko dwa kolory od Gunze Plusem , szybko schną Dol 308 - FS 36375 , góra 306 FS 36270 , czubek 318 radome Szpachli zero Wnuki na urlopie z rodzicami . Zadań roboczych tyle co kot napłakał i co najważniejsze jestem na emeryturce - nie dosc ,ze kiepska to jeszcze zabierają 20% podatku ( prawie 4 stówy ) ,wiec czasu sporo i mogę sobie pozwolić na spokojna zabawę z moim ukochanym hobby tylko abym umiał zadniej lepić to byłbym bardzo szczęśliwy Ponieważ jestem ogromnym opiumista ---- idzie mi coraz lepiej Ha , ha Co do MiGa -29 nie mogę sie doczekać kiedy z nim ruszę . Podobno ma zły nos , kokpit kiepski -coś podłubie , wypraski OK .Jak skracalność , okaże sie podczas prac. Malowanie jak pisałem wcześniej pikselowe i Słowak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 Całkiem niczego sobie, choć z bliska trochę traci. I dlaczego nie jest ten wątek w galeriach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2019 Solo z Twoich ust '' niczego sobie '' to dla mojego sklejactwa ogromna pochwala chyba pamiętasz jak sugerowałeś mi farby i uczyłeś wstawiać fotki Słuchając się Twoich rad jakość moich samolocików zdecydowanie zyskała na urodzie za co Bardzo Ci dziekuje Teraz wykańczam drobnice ( ! : 72 ) i jak to powiadasz biorę się za samolociki dla dorosłych ( 1 : 48 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Czerwca 2019 Share Napisano 3 Czerwca 2019 15 minut temu, jureczek napisał: Solo z Twoich ust '' niczego sobie '' to dla mojego sklejactwa ogromna pochwala chyba pamiętasz jak sugerowałeś mi farby i uczyłeś wstawiać fotki Słuchając się Twoich rad jakość moich samolocików zdecydowanie zyskała na urodzie za co Bardzo Ci dziekuje. No dajże spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2019 Kolego jak będziesz wertował forum to Swojej 18 - tki nie skończysz na czas do klienta Ostatnia aktualizacja to 08 . 05 br. zaraz będzie miesiąc Koncze 15 i biorę sie za MiG-a , bardzo mnie korci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi