Flachenty Napisano 4 Lipca 2019 Napisano 4 Lipca 2019 29 minut temu, jureczek napisał: Klapy hamulców poprawie tzn dolna podniosę To nie tak. Jak jest zbiornik to nie otwiera się ani dół , ani góra. Cytuj
Tazman79 Napisano 4 Lipca 2019 Napisano 4 Lipca 2019 Godzinę temu, jureczek napisał: Koledzy OK Zbiornik odklejony , Klapy hamulców poprawie tzn dolna podniosę W sprawie konfiguracji podwieszeń , pytanie Czy na środkowym APU zamiast rakiety mogę podczepić UB 32 mam od SU-22 Do wyrzutni powinna być specjalna belka pozwalająca podwiesić tę wyrzutnię. Najczęściej stosowane wyrzutnie pocisków w 29-ym to B-8M1. Belkę tąstosuje się przy podwieszany właśnie wyrzutni i bomb. Cytuj
zzz Napisano 4 Lipca 2019 Napisano 4 Lipca 2019 (edytowane) Tylko tak nasze MiG-29 zobaczyć w powietrzu to cud. Jeśli latają to gołe lub najczęściej z dwoma R-60 w ramach tzw "ostrej hotovosti". Często ich widać z jedną szkolną UZR-60 (jeśli ktoś lubi podwieszenie asymetryczne). Przez długi okres nie wolno było latać z bakami centralnymi, więc były dwa podskrzydłowe. R-27 pojawiają się właściwie tylko kiedy lecą strzelać nad Bałtyk. Edytowane 4 Lipca 2019 przez mbrnnr Cytuj
Tazman79 Napisano 4 Lipca 2019 Napisano 4 Lipca 2019 56 minut temu, mbrnnr napisał: Tylko tak nasze MiG-29 zobaczyć w powietrzu to cud. Jeśli latają to gołe lub najczęściej z dwoma R-60 w ramach tzw "ostrej hotovosti". Często ich widać z jedną szkolną UZR-60 (jeśli ktoś lubi podwieszenie asymetryczne). Przez długi okres nie wolno było latać z bakami centralnymi, więc były dwa podskrzydłowe. R-27 pojawiają się właściwie tylko kiedy lecą strzelać nad Bałtyk. Z tym że nasze 29-te nie miały możliwości przenoszenia zbiorników pod skrzydłami. Taką możliwość miały ex niemieckie Cytuj
Solo Napisano 4 Lipca 2019 Napisano 4 Lipca 2019 3 godziny temu, jureczek napisał: Koledzy OK Zbiornik odklejony , Klapy hamulców poprawie tzn dolna podniosę W sprawie konfiguracji podwieszeń , pytanie Czy na środkowym APU zamiast rakiety mogę podczepić UB 32 mam od SU-22 Model wymalowałeś bardzo fajny, a tym że coś tam zwisa nie tak jak powinno, albo jest nie tu gdzie trzeba, to się nie przejmuj. Skończ ten model i zrób galerię, nie przerabiaj tego co już przyklejone bo tylko będzie gorzej. Następny model zrobisz według uwag, albo i nie, świat się od tego nie skończy. Cytuj
zzz Napisano 4 Lipca 2019 Napisano 4 Lipca 2019 3 godziny temu, Tazman79 napisał: Z tym że nasze 29-te nie miały możliwości przenoszenia zbiorników pod skrzydłami. Taką możliwość miały ex niemieckie Ale kiedy ja mówię o naszych, to mówię o słowackich. Cytuj
jureczek Napisano 4 Lipca 2019 Autor Napisano 4 Lipca 2019 Nie sprzeczajmy sie ,bo Administrator zamknie temat , lub ustawi Nas na m-c w kacie Postanowiłem Zbiornik przesunę . Hamulce zamknę - mam elementy , pokrywy na górne wloty już się robią i podwieszenie tylko R-60 Cytuj
mig Napisano 4 Lipca 2019 Napisano 4 Lipca 2019 Nie kombinuj z podwieszeniami, możesz zrobić w takiej konfiguracji 2 x R-27 i 2 x R-60 i do tego zbiornik pod kadłub i będzie dobrze. Malowanie wyszło super. Cytuj
jureczek Napisano 5 Lipca 2019 Autor Napisano 5 Lipca 2019 Osłonki na górne wloty dorabiają sie Zbiornik przesuniety Hamulce zamkniete Podwieszenia zredukowane Retusz , brudzenie i powinno być dobrze Cytuj
jureczek Napisano 8 Lipca 2019 Autor Napisano 8 Lipca 2019 Jestem laikiem w każdym temacie modelarstwa ,ale ,uwielbiam kleić i to raczej Wam dziękuje za cierpliwość , wyrozumiałość i pomoc w klejeniu Tym bardziej się ciesze , ze samolot nabrał realnego wyglądu . Wgłębi marzył mi się ten z kolorowymi sterami kierunku , jednak za trudny . mój z pokrywami tez nabrał wyglądu i ładnie prezentuje się na polce Nie dościgłe marzenie Cytuj
zzz Napisano 8 Lipca 2019 Napisano 8 Lipca 2019 (edytowane) Możesz nadal zrobić: http://www.draco-model.cz/produkty/91060-mig-29as-fulcrum-0619-slovak-air-force-P1996.html?kategorie=219 Edytowane 8 Lipca 2019 przez mbrnnr Cytuj
Grzes Napisano 8 Lipca 2019 Napisano 8 Lipca 2019 (edytowane) Jureczek, pomyśl - robisz drugiego MiGa, potem jedziesz z dwoma modelami na jakąś wystawę do południowych sąsiadów, zgarniasz wszystkie nagrody i zostajesz bohaterem narodowym Słowacji! Potem już tylko sława, wywiady, autografy... Edytowane 8 Lipca 2019 przez Grzes Cytuj
zzz Napisano 8 Lipca 2019 Napisano 8 Lipca 2019 Niom, tych tygrysów i digi się na konkursach trochę pojawia. A że dużo modelarzy na południu przy nich pracuje, może być ciężko. Ale rób. I jeszcze GWH. Cytuj
jureczek Napisano 8 Lipca 2019 Autor Napisano 8 Lipca 2019 Oglądam relacje z wystaw Słowacy sa dobrzy mbrnnr '' Atlisku '' wiem jak malujesz NIE mam szans Cytuj
smialus Napisano 11 Lipca 2019 Napisano 11 Lipca 2019 W dniu 7.07.2019 o 10:19, jureczek napisał: Teraz powinno byc OK Zbiornik nie ma zaślepki, tam jest otwór... Cytuj
Smokepsv Napisano 11 Lipca 2019 Napisano 11 Lipca 2019 Poczekaj trochę bo jeszcze komuś się coś przypomni. 2 Cytuj
zzz Napisano 11 Lipca 2019 Napisano 11 Lipca 2019 Daruj sobie już to poprawianie, bo to się nie skończy. Cytuj
Solo Napisano 11 Lipca 2019 Napisano 11 Lipca 2019 3 godziny temu, jureczek napisał: Masz racje , znalazłem i poprawie Po prostu zamaluj otwór na czarno i będzie wyglądało jak dziura. Cytuj
Toyo Napisano 11 Lipca 2019 Napisano 11 Lipca 2019 W dniu 3.07.2019 o 20:57, Tazman79 napisał: Tego akurat nie wiedziałem, lecz moje 3 grosze bardziej dotyczyły tego "oklapnięcia" dołu. Na postoju dolny hamulec opuszcza się w minimalnym stopniu, a całkowite jego opuszczenie możliwe jest tylko przy braku ciśnienia w instalacji hydraulicznej "Oklapnięcie" to taki skrót myślowy mający opisać: opadnięcie dolnej klapy hamulca aerodynamicznego pod wypływem własnego ciężaru przy jednoczesnym samoistnym zredukowaniu się ciśnienia w zasadniczej instalacji hydraulicznej do wartości przy której ciśnienie zwrotne wytwarzane przez tłok siłownika klapy dolnej przewyższa wartość ciśnienia w instalacji. Cytuj
Tazman79 Napisano 11 Lipca 2019 Napisano 11 Lipca 2019 25 minut temu, Toyo napisał: "Oklapnięcie" to taki skrót myślowy mający opisać: opadnięcie dolnej klapy hamulca aerodynamicznego pod wypływem własnego ciężaru przy jednoczesnym samoistnym zredukowaniu się ciśnienia w zasadniczej instalacji hydraulicznej do wartości przy której ciśnienie zwrotne wytwarzane przez tłok siłownika klapy dolnej przewyższa wartość ciśnienia w instalacji. To oklapnięcie które opisujesz występuje w stopniu minimalnym jeśli samolot jest sprawny, czytaj sprawna instalacja hydrauliczna, jeśli z instalacji zejdzie ciśnienie do zera wtedy hamulec dolny opadnie całkowicie... Zdarzyć się tak może w przypadku nieszczelności instalacji, podczas prac prowadzonych na samolocie wymagających "spuszczenia" ciśnienia w instalacji bądź w eksponatach muzealnych... Cytuj
jureczek Napisano 12 Lipca 2019 Autor Napisano 12 Lipca 2019 OK problem z głowy Z tym poprawianiem zaczyna mi się nie podobać ,ponieważ zaczyna mi to przypominać moja żonę. Co nie zrobię w domu to muszę poprawić 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi