Flachenty Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 29 minut temu, jureczek napisał: Klapy hamulców poprawie tzn dolna podniosę To nie tak. Jak jest zbiornik to nie otwiera się ani dół , ani góra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 Godzinę temu, jureczek napisał: Koledzy OK Zbiornik odklejony , Klapy hamulców poprawie tzn dolna podniosę W sprawie konfiguracji podwieszeń , pytanie Czy na środkowym APU zamiast rakiety mogę podczepić UB 32 mam od SU-22 Do wyrzutni powinna być specjalna belka pozwalająca podwiesić tę wyrzutnię. Najczęściej stosowane wyrzutnie pocisków w 29-ym to B-8M1. Belkę tąstosuje się przy podwieszany właśnie wyrzutni i bomb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 (edytowane) Tylko tak nasze MiG-29 zobaczyć w powietrzu to cud. Jeśli latają to gołe lub najczęściej z dwoma R-60 w ramach tzw "ostrej hotovosti". Często ich widać z jedną szkolną UZR-60 (jeśli ktoś lubi podwieszenie asymetryczne). Przez długi okres nie wolno było latać z bakami centralnymi, więc były dwa podskrzydłowe. R-27 pojawiają się właściwie tylko kiedy lecą strzelać nad Bałtyk. Edytowane 4 Lipca 2019 przez mbrnnr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 56 minut temu, mbrnnr napisał: Tylko tak nasze MiG-29 zobaczyć w powietrzu to cud. Jeśli latają to gołe lub najczęściej z dwoma R-60 w ramach tzw "ostrej hotovosti". Często ich widać z jedną szkolną UZR-60 (jeśli ktoś lubi podwieszenie asymetryczne). Przez długi okres nie wolno było latać z bakami centralnymi, więc były dwa podskrzydłowe. R-27 pojawiają się właściwie tylko kiedy lecą strzelać nad Bałtyk. Z tym że nasze 29-te nie miały możliwości przenoszenia zbiorników pod skrzydłami. Taką możliwość miały ex niemieckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 3 godziny temu, jureczek napisał: Koledzy OK Zbiornik odklejony , Klapy hamulców poprawie tzn dolna podniosę W sprawie konfiguracji podwieszeń , pytanie Czy na środkowym APU zamiast rakiety mogę podczepić UB 32 mam od SU-22 Model wymalowałeś bardzo fajny, a tym że coś tam zwisa nie tak jak powinno, albo jest nie tu gdzie trzeba, to się nie przejmuj. Skończ ten model i zrób galerię, nie przerabiaj tego co już przyklejone bo tylko będzie gorzej. Następny model zrobisz według uwag, albo i nie, świat się od tego nie skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 3 godziny temu, Tazman79 napisał: Z tym że nasze 29-te nie miały możliwości przenoszenia zbiorników pod skrzydłami. Taką możliwość miały ex niemieckie Ale kiedy ja mówię o naszych, to mówię o słowackich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Lipca 2019 Autor Share Napisano 4 Lipca 2019 Nie sprzeczajmy sie ,bo Administrator zamknie temat , lub ustawi Nas na m-c w kacie Postanowiłem Zbiornik przesunę . Hamulce zamknę - mam elementy , pokrywy na górne wloty już się robią i podwieszenie tylko R-60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 Nie kombinuj z podwieszeniami, możesz zrobić w takiej konfiguracji 2 x R-27 i 2 x R-60 i do tego zbiornik pod kadłub i będzie dobrze. Malowanie wyszło super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 5 Lipca 2019 Autor Share Napisano 5 Lipca 2019 Osłonki na górne wloty dorabiają sie Zbiornik przesuniety Hamulce zamkniete Podwieszenia zredukowane Retusz , brudzenie i powinno być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 7 Lipca 2019 Autor Share Napisano 7 Lipca 2019 Teraz powinno byc OK 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Lipca 2019 Share Napisano 8 Lipca 2019 Ale masz cierpliwość do nas Brawo Ty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 8 Lipca 2019 Autor Share Napisano 8 Lipca 2019 Jestem laikiem w każdym temacie modelarstwa ,ale ,uwielbiam kleić i to raczej Wam dziękuje za cierpliwość , wyrozumiałość i pomoc w klejeniu Tym bardziej się ciesze , ze samolot nabrał realnego wyglądu . Wgłębi marzył mi się ten z kolorowymi sterami kierunku , jednak za trudny . mój z pokrywami tez nabrał wyglądu i ładnie prezentuje się na polce Nie dościgłe marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 8 Lipca 2019 Share Napisano 8 Lipca 2019 (edytowane) Możesz nadal zrobić: http://www.draco-model.cz/produkty/91060-mig-29as-fulcrum-0619-slovak-air-force-P1996.html?kategorie=219 Edytowane 8 Lipca 2019 przez mbrnnr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 8 Lipca 2019 Autor Share Napisano 8 Lipca 2019 Nie kuś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Lipca 2019 Share Napisano 8 Lipca 2019 (edytowane) Jureczek, pomyśl - robisz drugiego MiGa, potem jedziesz z dwoma modelami na jakąś wystawę do południowych sąsiadów, zgarniasz wszystkie nagrody i zostajesz bohaterem narodowym Słowacji! Potem już tylko sława, wywiady, autografy... Edytowane 8 Lipca 2019 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 8 Lipca 2019 Share Napisano 8 Lipca 2019 Niom, tych tygrysów i digi się na konkursach trochę pojawia. A że dużo modelarzy na południu przy nich pracuje, może być ciężko. Ale rób. I jeszcze GWH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 8 Lipca 2019 Autor Share Napisano 8 Lipca 2019 Oglądam relacje z wystaw Słowacy sa dobrzy mbrnnr '' Atlisku '' wiem jak malujesz NIE mam szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 11 Lipca 2019 Share Napisano 11 Lipca 2019 W dniu 7.07.2019 o 10:19, jureczek napisał: Teraz powinno byc OK Zbiornik nie ma zaślepki, tam jest otwór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Lipca 2019 Autor Share Napisano 11 Lipca 2019 Masz racje , znalazłem i poprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 11 Lipca 2019 Share Napisano 11 Lipca 2019 Poczekaj trochę bo jeszcze komuś się coś przypomni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 11 Lipca 2019 Share Napisano 11 Lipca 2019 Daruj sobie już to poprawianie, bo to się nie skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Lipca 2019 Share Napisano 11 Lipca 2019 3 godziny temu, jureczek napisał: Masz racje , znalazłem i poprawie Po prostu zamaluj otwór na czarno i będzie wyglądało jak dziura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toyo Napisano 11 Lipca 2019 Share Napisano 11 Lipca 2019 W dniu 3.07.2019 o 20:57, Tazman79 napisał: Tego akurat nie wiedziałem, lecz moje 3 grosze bardziej dotyczyły tego "oklapnięcia" dołu. Na postoju dolny hamulec opuszcza się w minimalnym stopniu, a całkowite jego opuszczenie możliwe jest tylko przy braku ciśnienia w instalacji hydraulicznej "Oklapnięcie" to taki skrót myślowy mający opisać: opadnięcie dolnej klapy hamulca aerodynamicznego pod wypływem własnego ciężaru przy jednoczesnym samoistnym zredukowaniu się ciśnienia w zasadniczej instalacji hydraulicznej do wartości przy której ciśnienie zwrotne wytwarzane przez tłok siłownika klapy dolnej przewyższa wartość ciśnienia w instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 11 Lipca 2019 Share Napisano 11 Lipca 2019 25 minut temu, Toyo napisał: "Oklapnięcie" to taki skrót myślowy mający opisać: opadnięcie dolnej klapy hamulca aerodynamicznego pod wypływem własnego ciężaru przy jednoczesnym samoistnym zredukowaniu się ciśnienia w zasadniczej instalacji hydraulicznej do wartości przy której ciśnienie zwrotne wytwarzane przez tłok siłownika klapy dolnej przewyższa wartość ciśnienia w instalacji. To oklapnięcie które opisujesz występuje w stopniu minimalnym jeśli samolot jest sprawny, czytaj sprawna instalacja hydrauliczna, jeśli z instalacji zejdzie ciśnienie do zera wtedy hamulec dolny opadnie całkowicie... Zdarzyć się tak może w przypadku nieszczelności instalacji, podczas prac prowadzonych na samolocie wymagających "spuszczenia" ciśnienia w instalacji bądź w eksponatach muzealnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 12 Lipca 2019 Autor Share Napisano 12 Lipca 2019 OK problem z głowy Z tym poprawianiem zaczyna mi się nie podobać ,ponieważ zaczyna mi to przypominać moja żonę. Co nie zrobię w domu to muszę poprawić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi