Moses Napisano 22 Czerwca 2019 Share Napisano 22 Czerwca 2019 Oczekując na poprawne kalki z oznaczenia i żywiczne HVARY z poprawnym pylonami do Corsaira wyciągnąłem kolejne pudełko. Jak widać planuję model na bogato Tm razem bardzo osobliwa i oryginalna konstrukcja, model maszyny która oddała nieocenione zasługi zestrzelonym pilotom czy oddziałów zwiadowczym podczas wojny w Wietnamie. Maszyna tak udana, że Pentagon zastanawia się nad przywróceniem jej do służby. Wczoraj wyciąłem i z grubsza ogradowałem główne elementy. Model spasowany jest całkiem dobrze. Na uwagę zasługują sponsony, i ich mocowanie do kadłuba, gdzie powstaje szpara. Dużym problemem modelu jest siadanie na ogon, i brak miejsca na wsadzenie obciążenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 22 Czerwca 2019 Share Napisano 22 Czerwca 2019 20 minut temu, Moses napisał: . Dużym problemem modelu jest siadanie na ogon, i brak miejsca na wsadzenie obciążenia. Kołek w oponkę i do grunt! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 22 Czerwca 2019 Share Napisano 22 Czerwca 2019 Wietnam, czyli zdecydowanie moje klimaty No i oczywiście są szczęki Jak dla mnie bardzo dobry wybór samolotu. Czekam na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Czerwca 2019 Share Napisano 22 Czerwca 2019 (edytowane) Spróbuj umieścić ołów nie tylko w nosie , ale i w przodzie silników, pamietam ten greps z którejś recenzji... PS Lepisz już drugi model z tych, które gdzieś w moim mieszkaniu czekają na zmiłowanie. Aż jestem ciekaw, co będzie dalej Edytowane 22 Czerwca 2019 przez LordDisneyland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 23 Czerwca 2019 Share Napisano 23 Czerwca 2019 Zrób go w locie. Ładną sylwetkę ma a i problem z obciążenie odpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 23 Czerwca 2019 Share Napisano 23 Czerwca 2019 Chętnie poobserwuję, sam go planuje w bardziej lub mniej odległej przyszłości. Mój będzie w jakimś bardziej egzotycznym malowaniu w rodzaju Filipin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Czerwca 2019 Share Napisano 23 Czerwca 2019 Ciekawy temat, będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 3 Lipca 2019 Share Napisano 3 Lipca 2019 Warsztat ten jakoś przegapiłem ale teraz trochę nadrobię. Miło zobaczyć Bronka na warsztacie bo to jeden z moich ulubionych samolotów amerykańskich. Model ten do przyjemnych w budowie nie należy. Jest bardzo ubogi i ma pewne błędy. Wyposażenie kabiny masz dokupione więc będzie ci łatwiej, ja w swoim robiłem całą od podstaw. Z uproszczeń dochodzą jeszcze komory podwozia, a szczególnie przednia, która jest zwyczajnie wielką, pustą dziurą w kadłubie. Do przerobienia jest też podwozie i co widać najbardziej silniki. Wloty powietrza do turbiny mają zupełnie inny kształt. Ja w swoim Bronku obciążenie wcisnąłem za kabinę pilotów. Czekam na dalsze prace bo to naprawdę fajne latadło jest, miałem okazję zobaczyć go na żywo na pokazach. W locie prezentuje się doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 jeden z moich ulubionych samolotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 Cześć! Mnie też się udało dosyć ołowiu w niego wcisnąć - z tego co pamiętam to pod podłogą kabiny pilotów i jeszcze można spróbować wykorzystać miejsce z przodu dodatkowego zbiornika paliwa. Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Lipca 2019 Autor Share Napisano 4 Lipca 2019 10 godzin temu, rymulus napisał: Wyposażenie kabiny masz dokupione więc będzie ci łatwiej, Hehe optymistą jesteś. Przypominam że żywica to CMK, średnio pasuje do modelu, jak i do siebie 10 godzin temu, rymulus napisał: Z uproszczeń dochodzą jeszcze komory podwozia, a szczególnie przednia, która jest zwyczajnie wielką, pustą dziurą w kadłubie. Przednia komora akurat jest wielkądziurą i pustką 10 godzin temu, rymulus napisał: Wloty powietrza do turbiny mają zupełnie inny kształt. Wloty powietrza załatwia żywica z silnikiem na jednej belce, na drugiej belce zastosuje manewr ze szmatą czyli silnik będzie osłonięty pokrowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi