Bartosz Ciesielski Napisano 27 Lipca 2019 Share Napisano 27 Lipca 2019 (edytowane) Na warsztat biorę po raz drugi model Kubusia improwizowane pancerki z Powstania Warszawskiego. Będę starał się zbliżyć wygląd pojazdu jak najbliżej oryginału z 1944 wyszukalem chyba wszystkie możliwe fotki pojazdu. I wyszukalem co się o nim dało dodatkowym wsparciem jest książka " Kubuś,, pancerka powstańczej Warszawy Edytowane 27 Lipca 2019 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 27 Lipca 2019 Autor Share Napisano 27 Lipca 2019 (edytowane) Model jest jaki jest od razu zamieniłam koła oryginalne na produkt Armmo przewidziany do Kubusia Edytowane 27 Lipca 2019 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 27 Lipca 2019 Autor Share Napisano 27 Lipca 2019 Pierwsze poskladalem ramę okazało się że jest krzywa więc zaczołem od prostowania Po wyprostowaniu podłączyłem ramę pojazdu z podłogą którą musiałem wyszlifowac bo miała masakryczną ilość wypychaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Lipca 2019 Share Napisano 27 Lipca 2019 No to czeka Cię droga przez mękę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 27 Lipca 2019 Autor Share Napisano 27 Lipca 2019 4 minuty temu, Stojkovic napisał: No to czeka Cię droga przez mękę... I to drugi raz ale się do niej przygotowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 27 Lipca 2019 Share Napisano 27 Lipca 2019 Cześć! No to z chęcią zobaczę, co Ci się uda tutaj osiągnąć. Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 30 Lipca 2019 Share Napisano 30 Lipca 2019 Życzę powodzenia, też bym go chętnie zrobił ale nie jestem masochistą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Lipca 2019 Super Moderator Share Napisano 30 Lipca 2019 ad kół nie lepiej kupić z Miniartu, bo te wyglądają dokładnie jak kiepskie kopie z Gaz AA? Ale to takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 30 Lipca 2019 Autor Share Napisano 30 Lipca 2019 21 minut temu, Greif napisał: ad kół nie lepiej kupić z Miniartu, bo te wyglądają dokładnie jak kiepskie kopie z Gaz AA? Ale to takie tam Takie kupiłem i tak są lepsze od zestawowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 30 Lipca 2019 Autor Share Napisano 30 Lipca 2019 I poszła pierwsza blacharka tu atrapa przy pierwszym podejściu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 30 Lipca 2019 Autor Share Napisano 30 Lipca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Lipca 2019 Super Moderator Share Napisano 30 Lipca 2019 miałem kiedyś chęć nabycia "tego owego" ale jak pooglądałem relacje to mi przeszło... chyba łatwiej było by to wymodelwoać w 3D pod kątem bryły i wyciąć z tworzywa niż męczyć ten "produkt"... ale oglądam co tam wyciśniesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 30 Lipca 2019 Autor Share Napisano 30 Lipca 2019 Narazie udało mi się ustawić żaluzje atrapy żeby stały pod lekkim kątęm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 30 Lipca 2019 Autor Share Napisano 30 Lipca 2019 Zastanawiam się nad zmianą tylnego dyfra. Szare coś to zestawowy odlew żywiczny to dyfer od opla blitza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 30 Lipca 2019 Autor Share Napisano 30 Lipca 2019 (edytowane) Silnik Kubusia to Chevrolet 3.6 L 6 cylindrów co ciekawe silnik bardzo podobny do silnika Opla Blitza który miał pojemności 3.6 L i też 6 cylindrów w rzędzie. Silniki były podobne lub nawet takie same ponieważ obie firmy podlegały pod GM. Pierwszy silnik który ma filtr powietrza Opel , Drugi silnik Kubuś Chevrolet zostało jescze do zrobienia jescze parę elementów. Edytowane 30 Lipca 2019 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 31 Lipca 2019 Autor Share Napisano 31 Lipca 2019 (edytowane) Fotel z zestawu wylatuje bo jest jakaś masakra będą prawidłowo 2 inne Edytowane 31 Lipca 2019 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 31 Lipca 2019 Share Napisano 31 Lipca 2019 Doktorat w najlepsze... Ciekawą relację dobrze pooglądać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 31 Lipca 2019 Autor Share Napisano 31 Lipca 2019 Dzięki Mandrivecs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 1 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2019 (edytowane) Dobra mamy 1 sierpnia i mamy kolejny element wizjer kierowcy otwiera się i zamyka. Co ciekawe wizjer kierowcy był poprawiany tak żeby pasowało szkło pancerne z sdkfz 251 którego zdobyli powstańcy a po za szkłem chodziło o poprawę widoczności bo w czasie prób kierowca miał tak ograniczoną widoczność że uderzył w latarnię Edytowane 1 Sierpnia 2019 przez Bartosz Ciesielski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Sierpnia 2019 Super Moderator Share Napisano 1 Sierpnia 2019 działaj dalej, ale jak widzę zblizenia na ten "gniot" to jednak dobrze że nie nabyłem... szkoda, mogło być znacznie lepiej -mam na myśli producenta- a tak mamy wyrób dla maniaków... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 2 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2019 14 godzin temu, Greif napisał: działaj dalej, ale jak widzę zblizenia na ten "gniot" to jednak dobrze że nie nabyłem... szkoda, mogło być znacznie lepiej -mam na myśli producenta- a tak mamy wyrób dla maniaków... ale zaraz tam maniak potraktowałem pojazd jako ciekawostkę to drugi którego buduję największa tragedia to masa wypychaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2019 (edytowane) Fajne że Part w swojej blaszce zrobił dolny tylny pancerz boki pancerza dolnego boki są i przód i tył ale nie ma przednich fratowych dolnych płyt dzisiaj polutowane zawiasy maski pancerza Edytowane 3 Sierpnia 2019 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 5 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Foty tego co było zrobione w sobotę Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 9 Sierpnia 2019 Share Napisano 9 Sierpnia 2019 Jak Ci się te blaszki lutuje? Łatwo łapie? Trzyma się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 10 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2019 16 godzin temu, Gerd napisał: Jak Ci się te blaszki lutuje? Łatwo łapie? Trzyma się? tak ale trzeba używać topnika!!! -Przed lutowaniem przelatuje je papierkiem ściernym - na każdy element troszkę topnika i cyny - znowu troszkę topnika i przykładam element do danego miejsca i od zewnątrz rozgrzana lutownica -na koniec pilnik i do roboty trzyma się ale na przykład osłona dla strzelca mi pękła dolutowałem dodatkowy pręcik i zalutowałem pęknięcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi