MaciejW Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2020 (edytowane) Cześć, Faktycznie obicia na kołach wyglądały bardzo nienaturalnie więc je poprawiłem: Co do obić na pojeździe - nie będę ich ruszał ponieważ podobają mi się. Pozdrawiam. Edytowane 5 Stycznia 2020 przez MaciejW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 5 Stycznia 2020 Share Napisano 5 Stycznia 2020 Ja swoją Wespe to już męczę kolejny rok aż chce mi się ją przez okno wyrzucić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Stycznia 2020 Share Napisano 5 Stycznia 2020 W dniu 3.01.2020 o 11:55, enten napisał: Nie obraź się ale na kadłubie wespe masz jakieś konkretne zarysowania od muru, drzew a jako przykład dajesz shermana, który wpadł w stado latajacych młotków. Na kołach faktycznie słabo to wygląda ale jak najbardziej do poprawy! Ja mam luźne podejście i się nie obrażam. Poniżej forka z neta (do dyskusji). Masy na nieźle pokiereszowana, a takich obić nie ma. Nie mówię że nie mogły powstać, ale trochę moim zdaniem za duże są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2020 Tutaj fotka innego wespe apropo realności tylko tutaj zadrapanie wysoko więc pewnie od drzewa. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Stycznia 2020 Share Napisano 7 Stycznia 2020 Niech będzie, choć jak sam widzisz wygląda ono nieco inaczej. Ale działaj dalej, ważny jest koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 18 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2020 Cześć, dosyć spory update: - gąski wymoczone w burnishing fluidzie od miga i przykurzone a następnie przetarłem je pilnikiem. - brudzenie wanny (jeszcze będą poprawki) - zamontowanie napędu - zabawa farbami olejnymi by przełamać monotonie jednokolorowego kamuflażu. Wyszły fajne rainmarksy. Bardzo dziękuje koledze który pokazał mi jak działać z farbami olejnymi. Bardzo fajne doświadczenie no i zauważyłem jedno, ogrom czasu na poprawki, co jest ogromnym plusem. Przede mną jeszcze rdzawe zacieki. - pomalowałem wydech techniką którą Night shift pokazał na jednym ze swoich filmów. Efekt który uzyskałem mnie zadowala, choć do pierwowzoru mu daleko. Pokusiłem się i na zdjęciach widać przymiarki bambetli które wrzucę ma pojazd oczywiście koło zapasowe jest do poprawki. Model aktualnie prezentuje się tak: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 20 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2020 Rdzawe zacieki zrobione Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 21 Stycznia 2020 Share Napisano 21 Stycznia 2020 podoba sie, moze troche za mocno przetyrana jak na moj gust ale jak jest z gustami to wiadomo Jesyne do czego sie przyczepie (comment bez przyczepiania to nie comment ;)) to ta szpara pomiedzy nadbudowa a kadlubem, z prawej strony spasowałeś nawet ok ale z lewej odstaje sporo, przy dziale z kolei odstaje po obu stronach i strasznie sie w oczy zuca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 21 Stycznia 2020 Share Napisano 21 Stycznia 2020 Użyj jak będzie się Tobie chciało wypełniacza w postaci akrylowego lakieru MM.Ja używam do podklejania jak mam obawę do cyjano albo wypełniacza szpar.Zabieg warto powtórzyć parę razy nakładając jakimś pręcikiem zakończonym haczykiem jako aplikator.Potem te miejsce złoszuj pigmentem albo ciemnym jakimś kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 21 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2020 Spokojnie panowie boczne pancerze jeszcze nie przyklejone i da się je fajnie spasować by nie było szpar. W planach mam jeszcze podziałać farbami olejnymi w wnętrzu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 21 Stycznia 2020 Share Napisano 21 Stycznia 2020 pomalowales i zweatherowales niesklejony model?... Hmmm... człowiek uczy sie czegoś nowego każdego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 21 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2020 Nie chciałem w ciemno brudzić wnętrza a teraz mogę je fajnie dostosować do reszty. Sam fakt nie sklejania pancerzy bocznych ma swoje plusy i minusy. Wydaje mi się, że wyszło całkiem ok. Brudzenie dokończę jeszcze po sklejeniu reszty do kupy aby model był spójny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 26 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2020 Model złożony , wnętrze przykurzyłem oilbrusherami i farbami olejnymi. Do sklejenia bocznych płyt użyłem ultra glue od miga. Łączenie kadłuba i bocznych płyt przykurzę bardziej i myślę, że to rozwiąże problem szpar. Zrobiłem biedronkę by wszystko w miarę ujednolicić no i dorobiłem słuchawki z kablem. Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 3 Lutego 2020 Share Napisano 3 Lutego 2020 podoba sie jedynie ten kolor zamka.... czemu nie w kolorze reszty a w metalowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 4 Lutego 2020 Autor Share Napisano 4 Lutego 2020 Fajnie, że się podoba. Wzorowałem się na zdjęciach pojazdu który znajduje się w Munster. Tak wiem, że wzorowanie się muzealniakami nie zawsze jest najlepszą opcją. Nie udało mi się znaleźć zdjęcia z czasów wojny które by pokazywało przedział bojowy. Ale jest jedno zdjęcie które nie raz pojawiło się w tym wątku na którym widać, ze kolor zamka jest wyraźnie ciemniejszy od reszty. Hmm może zamek jest zakryty jakąś płachtą? Tego nie wiem. Biorąc oba zdjęcia pod uwagę doszedłem do wniosku aby zamek był w metalicznym kolorze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 4 Lutego 2020 Share Napisano 4 Lutego 2020 Luzik, ale nawet wzorujac się to 2 odmienne kolory. Ale to tylko moja opinia, najważniejsze, aby Tobie się podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 4 Lutego 2020 Share Napisano 4 Lutego 2020 Te rysy na bocznych panelach pancerza jakoś mnie bardzo gryzą wyglądają jak by wespa zasuwała na odcinku Paryż Dakar - rozumiem jedną cienką rysę ale po 3 z obu stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 4 Lutego 2020 Autor Share Napisano 4 Lutego 2020 33 minuty temu, Spotter napisał: Ale zapewne kolega wziął sobie do serca cytat skikut'a87 : To co, że jestem bezczelny ważne, że mi się podobają moje modele xD Gdyby tak było nie zakładał bym warsztatu - bo po co usłyszeć opinię od innych skoro mi się podoba. Co do rys - człowiek najlepiej uczy się na własnych błędach, a jeszcze lepiej na cudzych. Mam nadzieję, że nie tylko ja wyciągnę wnioski z moich mniej lub bardziej udanych obić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 5 Lutego 2020 Share Napisano 5 Lutego 2020 9 godzin temu, MaciejW napisał: Gdyby tak było nie zakładał bym warsztatu - bo po co usłyszeć opinię od innych skoro mi się podoba. Co do rys - człowiek najlepiej uczy się na własnych błędach, a jeszcze lepiej na cudzych. Mam nadzieję, że nie tylko ja wyciągnę wnioski z moich mniej lub bardziej udanych obić. Pozdrawiam. następnym razem popróbuj z fluidami do chippingu lub lakierem do włosów - dłużej schodzi ale efekty lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 5 Lutego 2020 Autor Share Napisano 5 Lutego 2020 Taki mam też plan. Myślę, że następny model będzie na 90% treningowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 7 Lutego 2020 Autor Share Napisano 7 Lutego 2020 Bambetle pomału zaczynają nabierać kolorów, plus drobiłem pasek do mp40, pomalowałem i przykurzyłem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 15 Lutego 2020 Autor Share Napisano 15 Lutego 2020 Cześć, chyba ostatnia aktualizacja wątku. Wszystkie dodatki na miejscu, teraz wszystko sensownie przykurzyć aby było spójnie, troszkę zachlapań z tyłu i przyciemnić zamek działa. Wygląda to to tak: Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 15 Lutego 2020 Autor Share Napisano 15 Lutego 2020 26 minut temu, bulik58 napisał: Co do karnistra - jesli mnie pamiec nie myli to w ten sposob niemcy oznaczali karnistry na wode, i dlatego czesto posrodku umieszczano litere W (Wasser). Dokładnie newet jest jest mały napis wasser niestety mój aparat w komórce nie jest w stanie tego dobrze uchwycić ( na marginesie kanistry z miniartu). 31 minut temu, bulik58 napisał: Amunicje do 105mm ulozylbym np. na kawalku plandeki obok kawalek szmatki czym mozna zasugerowac zaladunek amunicji do ,,Osy ,, oraz tlumaczyloby dlaczego w/w dodatki leza luzno . Hmm całkiem spoko pomysł z tego co kojarzę to ktoś wydał niemieckich artylerzystów podczas załadunku w 1/35. Hmm może nawet całkiem fajny pomysł na dioramkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 https://images.app.goo.gl/dmKdHribLF4HiHxe8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 Oglądam warsztat lecz głosu nie zabieram bo są tu dobrzy specjaliści od Niemców - mogę jedynie napisać jak mi się ten model ogląda okiem laika. Ogólnie poza tymi rysami, które wyglądają jakby kątówką cięte to wychodzi całkiem fajny model. Czasem trzeba coś przedobrzyć, żeby więcej już tego nie zrobić. Widać duży postęp w stosunku do poprzedniej Twojej pracy. Idziesz dobrą drogą i jest duża szansa, że następny będzie kolejnym skokiem jakościowym. Zastanowiłbym się jednak z tym kurzeniem go jeszcze. Na zdjęciach wygląda jakby już swoje dostatecznie przeszedł i uważaj, żeby znów nie przedobrzyć. Jeśli zastanawiasz się nad dioramką to wstrzymaj się z tym jeszcze i stwórz najpierw teren a dopiero potem dostosuj pojazd do warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi