zipster Napisano 10 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2020 13 godzin temu, Irgr napisał: Do rozcieńczenia Xf-2 użyj wody. Nakładaj cienkimi, nieregularnymi warstwami starając się nałożyć mniej farby przy krawędziach. do tej pory uzywalem dedykowanego od tamki / levelingthinner - ale spoko, zerkne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2020 (edytowane) Ok, poszedłem za radami kolegów i od razu lepiej, raz, że dałem więcej tego chipping fluidu (2 grube warstwy) dwa: mniej białego Edytowane 23 Stycznia 2020 przez zipster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 Od razu wygląda to lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2020 thx, teraz jezcze planuje przetrzec go rdzawym po kratkach w miejscach gdzie spodni kolor sie nie przebil przy ... hm... przedziale bojowym? No miejscu gdzie zaloza lazila leciutko whashable white punktowo dla blendingu i dalej sie zastanawiam... washowac go w ogole? zamysl jest taki, ze jest mocno zimowy i pojdzie na niego jeszcze snieg, nijak nie widze momentu w ktorym mialby sie na tym bialym nazbierac kurz i pyl w zakamarkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Jak nie dasz washa to nie powyciągasz detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Wash musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 18 Lutego 2020 Autor Share Napisano 18 Lutego 2020 (edytowane) przelamalem lenia i troche podzialalem, zaaplikowalem łosza oraz straking grime i z nimi troche sie zastanawiam czy no nadal zimowy jest czy jakis z przedwiosnia nic to, na maskę gdzie dodatkowe gęsi pójdzie jeszcze śniegu sporo to powinien pochować. pomalowalem tez i narzedzia i jestem mega hepi i dumny z drewienek taki moj maly sukces. Jako bonus dozucilem mu tez dodatkowe ogniwa tak jak widac na chyba jedynej zimowej fotce przedstawiajacej owe flaki. Teraz planuje pobrudzic jakos porzadnie ten podest po ktorym lazi zaloga. Edytowane 18 Lutego 2020 przez zipster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 21 Lutego 2020 Autor Share Napisano 21 Lutego 2020 Oberwał olejami i pigmentami po miejscu gdzie łazi załoga, i tu pytanie do szanownego grona: jak oceniacie? Coś zmienić czy brac się za kolejne części zabawy? Myślę czy kolorów na tym etapie uzytych nie zastosować gdzieniegdzie na przodzie w zakamarkach i przy wydechu ale boję się o overkill.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 22 Lutego 2020 Autor Share Napisano 22 Lutego 2020 Masz gdzieś jakiś link do tutorialka jak to robić? Bo szukałem googla i dupa albo nie potrafię kwerendy odpowiednio zbudować (dirty/muddy crew compartment etc) więc wzorowałem się na modelach half tracków z fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 23 Lutego 2020 Autor Share Napisano 23 Lutego 2020 Poprawiony, dostał z 4 lekkie warstwy różnych wariacji olejów, odczucia mam mieszane ale chyba dlatego, ze sam nie wiem co chciałem dokładnie osiągnąć, tzn wiem (ufajdana porządnie błotem i śniegiem) ale nie wiem bardzo jak to przekuć, to w sumie pasuje mi tak na 70%.. Myślę jeszcze dać mu przy zakamarkach i obrocie działka jakimś ciemno brązowym pigmentem aby zrobić takie skupisko syfu. Co myślicie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 24 Lutego 2020 Share Napisano 24 Lutego 2020 Może jeszcze coś co nadałoby efektu mokrości w tym przedziale załogi skoro tam buciorami ze śniegiem włazili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 24 Lutego 2020 Autor Share Napisano 24 Lutego 2020 26 minut temu, TAW napisał: Może jeszcze coś co nadałoby efektu mokrości w tym przedziale załogi skoro tam buciorami ze śniegiem włazili. No z chęcią, tylko nijak nie wiem jak to zrobić, są jakieś spec. Mokre błotka na rynku ale jak to zbledowac aby było ładnie ni wiem nic to, poszukam na necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 24 Lutego 2020 Share Napisano 24 Lutego 2020 Może jakiś wet effect by się sprawdził ale nie używałem wiec nie wiem czy by się nadał w takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 24 Lutego 2020 Share Napisano 24 Lutego 2020 A coś takiego się nie sprawdzi? https://www.migjimenez.com/en/weathering-products/575--wet-mud-.html Rozcieńczyć to x-20 albo innym rozcieńczalnikiem do emalii i powinno być okej Zauważyłem też, że używając terpentyny (tej żółtej, śmierdzącej) albo nafty zostaje Ci mokry ślad (tłusty żeby być precyzyjnym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 24 Lutego 2020 Share Napisano 24 Lutego 2020 Może oilbrushery? Je da się fajnie blendować plus jak ci się nie spodoba można zmyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 26 Lutego 2020 Autor Share Napisano 26 Lutego 2020 Thx za rady, ale chwilowo zostawię podest z dalszym brudzeniem bo brak mi pomysłu i wizji a na siłę raczej nic z tego by nie wyszło. Zrobię dół i gęsi, jak tam go przybrudze to może mi się góra bardziej wyklaruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 27 Lutego 2020 Autor Share Napisano 27 Lutego 2020 Ok, dostał błotkiem po jednej stronie, tam gdzie są większe plamy jasnego pójdzie grubsza warstwa błociska więc przykryje.. Ujdzie na tym etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 2 Marca 2020 Autor Share Napisano 2 Marca 2020 2 godziny temu, Spotter napisał: Z jednej strony wygląda fajnie, ale z drugiej rdzawo trochę. Czy to jest kwestia zdjęć? Bo taki sam problem miałem przy swojej Pz. III. takie zdjecia, nie chcialo mi sie dla 1 foci wyciagac bezcieniowego i smartfon cos porobil ze swiatlem po swojemu.. normlanie jest ciemny braz jak na spodzie, a to cos pod wydechem to interpretacja aparatu Dostał juz i olejami, pigmentami i blotkiem po wszystkich stronach i kolach, teraz jakoś ładnie zaaplikowac gdzieniegdzie te "thick mud'y" a pozniej to co tygrysy "lubia" najbardziej czyli wycinanie - obrabianie - sklejanie i nakladanie gęsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 14 Marca 2020 Autor Share Napisano 14 Marca 2020 Dostał błotem w przedział bojowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 14 Marca 2020 Share Napisano 14 Marca 2020 Fajnie to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 16 Marca 2020 Autor Share Napisano 16 Marca 2020 Gaski zlozone i pomalowane, i to chyba tyle z nim do roboty, ktos by cos dodal / zmienil w ramach mozliwych jeszcze na tym etapie zmian? czy konczyc i brac sie za naczepke i wsio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 16 Marca 2020 Share Napisano 16 Marca 2020 Super . Okopciłbym tylko lekko wydechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi